Hverdagsliv

Januar shopping samt en februar uden

1. februar 2014
Source: Pinterest
Endnu en måned er gået, og det er blevet tid til årets første forbrugsstatus. En tradition jeg bringer med videre fra sidste år, mest af alt fordi det giver mig et rigtig godt overblik over mit forbrug og mine vaner i forbindelse med samme.
Jeg har i januar kunne tilføje 8 nye items til garderoben – 3 af disse har været gaver, 1 var et erstatningskøb og 1 har vist sig at være et fejlkøb (mine nye støvler som desværre har vist sig for små). Mine køb beløber sig op i 1293 kr, mens jeg har solgt for 926 kr. Med undtagelse af støvlerne, så har alle mine køb indtil videre vist sig at være rigtig gode, og de er alle blevet brugt flittigt. Blondeunderkjolen fra Asos, T By Alexander Wang t-shirten og en ny nederdel fra Vero Moda har dog især vist sig at være blevet nye garderobefavoritter, og jeg glæder mig til at finde endnu flere outfits som disse kan indgå i, også den kommende tid.
Selvom januars shoppebudget ikke ligger langt fra det overordnede shoppebudget jeg har sat mig, så er jeg alligevel nået til den erkendelse at jeg kunne have godt af en pause fra shopping. Jeg trænger til ro omkring min garderobe, til at genfinde gamle favoritter, få inspiration til nye kombinationsmuligheder og til i virkeligheden bare at udnytte det store potentiale som min garderobe absolut har. Derfor har jeg, for første gang nogensinde, sat mig et shoppestop for. Med virkning fra i dag, og vil jeg ikke shoppe resten af februar. Jeg har aldrig før ikke shoppet i en hel måned, så jeg er overordentlig spændt på om det vil lykkes. Jeg har et væddemål igang med min kæreste, og jeg håber også, at det at jeg nu har sagt det højt her på bloggen, forhåbentlig vil hjælpe mig i mål.
Jeg går heldigvis en travl februar i møde, og både min fætter, kusine, lillebror og kæreste har fødselsdag her i februar, så der er rigeligt med anledninger til at bruge penge – til gaver til andre!
Nu er vi i hvert fald igang! Wish me luck 😉
 • Reply
  Ditte Blog
  1. februar 2014 at 15:24

  Held og lykke med shoppestoppet 😉 Jeg har prøvet flere gange uden held. haha. Men det begrænsede mig stadig, og det er jo også en god ting 😉
  Hvad har I væddet om så? 🙂

 • Reply
  Colombe de la paix
  1. februar 2014 at 15:43

  Held og lykke, søde Line! 🙂 Det klarer du sikkert flot.
  Jeg overvejer kraftigt at lave shoppestop i marts måned efter en januar med ret meget shopping og en februar med et sneaks-køb.

 • Reply
  Ida
  1. februar 2014 at 16:03

  Hvor er det sejt hvis du kan 🙂
  Jeg satte mig samme mål forleden, men jeg har allerede klikket en nederdel hjem 🙁

 • Reply
  Ida / Fashionlab
  1. februar 2014 at 16:03

  Sejt Line! Jeg havde én shoppefri måned tilbage i 2012, og det er langt nemmere end man forestiller sig, og hvis du bare et lille konkurrencegen, så skal du nok komme igennem 🙂

  Jeg glæder mig til at følge med!

 • Reply
  Lullumut
  1. februar 2014 at 17:55

  Hvor ærgerligt at dine støvler er for små 🙁 Jeg har indtil nu ikke shoppet i 3 uger. Det er gået virkelig godt. Holder mig bare beskæftigt med job etc, væk fra nyhedsbreve og butikker 🙂 Har godt nok haft fødselsdag, men der fik jeg kun service, så..

 • Reply
  Stephanie
  1. februar 2014 at 18:13

  Held og lykke 😀
  <3

 • Reply
  Thea - Ganske Enkelt
  1. februar 2014 at 18:44

  Spændende med shoppestop 🙂 Glæder mig til at høre, hvordan du kommer til at opleve det!

  Kan godt forstå, at du kan have lyst til at få ro på garderoben – kender det virkelig alt for godt 😉 Jeg synes, at 8 nye ting er mange på en måned? Ikke at det er voldsomt, når noget er gaver, men kan godt forstå, at det er mange ting, når de alle skal indarbejdes? Har du overvejet om du skulle have et max antal køb hver måned fx? Jeg oplever i hvert fald en positiv effekt ved at have et max antal køb for hele 2014.

 • Reply
  Julie
  1. februar 2014 at 22:52

  Hvor sejt! Held og lykke med det! Jeg har netop overstået de første to uger af mit seks ugers shoppestop i dag, så jeg er også færdig den 1. marts. Indtil videre har det ikke været svært, men jeg har også haft fødselsdag, så trangen til nyt har ikke rigtig været der (endnu!).
  Men glæder mig til at følge med hos dig, det er faktisk rart, at der er andre rundt omkring i blogland, der også indstiller deres shopping, så man ikke er helt alene 🙂

 • Reply
  Trine Lykke
  1. februar 2014 at 23:08

  Held og lykke, er meget spændt på hvordan det går.

 • Reply
  Caroline Biehl
  2. februar 2014 at 16:46

  Har selv et kæmpe problem med at holde mig fra at købe så meget tøj.. Ups!

  -Caroline
  http://beautifulmagasin.blogspot.dk

  Lyst til at følges?

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:11

  Begrænsing er da helt klart en god ting – og absolut et godt sted at starte!
  Dealen er at jeg ikke må shoppe, mens min kæreste ikke må oddse. Hvis én af os falder i, så står der en middag eller en kærestegave på højkant 🙂

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:11

  Tak søde Camilla. Håber du får ret 🙂

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:12

  Jeg håber virkelig det lykkes!
  Hehe du er en værre en. Måske du skulle prøve med en kortere periode ad gangen så? Måske det bliver mere overskueligt så.

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:12

  Jeg satser også stærkt på at det bliver min konkurrencementalitet som sikrer at jeg når i mål!
  Er glad for du vil følge med – og hepper med på sidelinien 😉

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:13

  Hvor er du SEJ søde! Dét med at undgå nyhedsmails, butikker og lignende er også noget af det der virker bedst for mig.

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:13

  Tak Stephanie <3

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:15

  Sådan Julie. Og sejt at du tager 6 uger!
  Jeg synes også det er rart at der i øjeblikket er et par andre bloggere der har annonceret shoppestop – det hjælper ligesom på motivationen også at kunne følge med hos andre der gør det samme.

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:15

  Fristelser er der også mange af hele tiden 🙂

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:16

  Tak kære Trine. Jeg skal nok komme med opdateringer løbende 🙂

 • Reply
  Line
  4. februar 2014 at 13:25

  Jeg er også selv ret spændt på udfordringen.

  Når jeg kigger tilbage på 2013's shopping så går det faktisk igen at jeg gennemsnitligt køber 5 nye ting til garderoben, og det er nok et lidt højt tal i forhold til hvor mange ting jeg igen sælger videre.
  Nu skal jeg lige se hvad dette shoppestop gør ved mine forbrugsvaner (håber lidt at det i sig selv sætter lidt en stopper for min til tider tankeløse shopping), men hvis ikke, så vil jeg helt klart overveje at sætte et max antal køb som jeg må gøre mig hver måned.

 • Reply
  linda;
  7. februar 2014 at 9:56

  uh, må jeg spørge hvad for en nederdel, det er? blondekjolen er jo så toppæn.

 • Reply
  Line
  11. februar 2014 at 11:03

  Det er en kort bodycon nederdel fra Vero Moda hvor der ligesom er lidt struktur i stoffet. Jeg kan desværre ikke finde link til den online.

Kommenter