Hverdagsliv

MINE OKTOBER PLANER

1. oktober 2022

Selvom jeg knuselsker september og altid synes den er alt for hurtigt forbi, glæder jeg mig i år virkelig meget til oktober, fordi den er pakket til randen med gode planer. Og krydret med forhåbentlig rigeligt efterårssol og gyldne farver på trætoppene, tror jeg på, at oktober bliver en af de helt gode i år.

I oktober glæder jeg mig nemlig til:

 • En venindeweekend i Aarhus. Uden mænd og uden børn. Hvilket højdepunkt. Vi skal nyde uforstyrret tid at snakke, at kunne sove til vi vågner (og ikke til når børnene vækker os), spise godt og ellers bare tusse rundt i byen, som jeg glæder mig gevaldigt til et gensyn med. Har ikke været der siden sommeren 2019, så det er også på tide.
 • Weekenden efter har jeg sammen med en veninde sat hver vores flok af veninder i stævne til en damemiddag, drinks og dans. Jeg har ikke været sådan rigtig ude i flere år, fordi små børn og en alt for tung bevidsthed om, hvad morgendagen kræver, men nu tager jeg mig sammen, støver de høje hæle af og overgiver mig til en aften uden bagkant.
 • En lille efterårsferie i sommerhus med Mads og pigerne. Og en efterårsweekend i samme sommerhus med søde veninder senere på måneden.
 • Blive færdig med vores køkkenmakeover, som stadig hænger i svinget. Satser fuld og fast på, at det er i oktober, det sker.
 • Kærestemiddagen i august lykkedes vi ikke med, ej heller frokosten i september. Håber tredje gang er lykkens gang, når vi her i oktober har booket bord til en frokost på Levi.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Lykkes vi med et uforstyrret måltid sammen som kærester, er det nemmeste jeg drømmer om en tur i biografen. Vil gerne se Triangle of Sadness. Og Hvor Flodkrebsene Synger (eller som Mads fik kaldt den ‘Hvor Flodhestene Krebser ….). Kan ikke huske hvornår, vi sidst har været i biografen sammen, Mads og jeg. Men jeg gad det godt snart igen!
 • Blød musik der føles som et varmt kram i oktoberkulden. En favorit playliste jeg altid vender tilbage til på denne tid af året er Cozy Morning Acoustic på Spotify.
 • Efter at have læst både Cathrine Wichmands vidunderlige Hjertebarn og Pernille Abd-El Dayems gribende novellesamling Omsorgsdage i september, tager jeg lige tilløb til næste bog at kaste mig over. Har stadig Maggie Shipsteads Himmelstormere på læselisten, men det er som om de knap 700 sider er lidt svære for mig at komme i gang med.

Jeg vil spise og drikke:

 • Mindre sukker. Jeg er håbløst fanget i en insisterende daglig sukkertrang i det sekund, der er ro på børnene om aftenen, og jeg er træt af den fornemmelse, så nu har jeg sat mig for, at mit indtag af sukkerholdige snacks skal reduceres, så jeg forhåbentlig kan komme ud af den onde sukkerspiral.
 • I forbindelse med, at jeg efterspurgte inspiration til sunde aftensnacks på Insta, var der virkelig mange, der sagde, at sød the gjorde tricket for dem, og selvom jeg er lidt skeptisk over, at min sukkertrang skulle lade sig tilfredsstille af the, skal det have chancen. Jeg er ikke til chai, som nok ellers ville være et oplagt alternativ, er man på udkig efter en varm sød drik, og jeg vil i stedet få købt noget cool mint, som også har en del sødme i sig men uden at blive for krydret.

Jeg vil købe:

 • Et par bukser mere. Jeg går i tomgang mellem 4 par bukser, hvoraf det ene er er pyjamasbukser, uge efter uge, og jeg trænger altså til lidt mere variation end det. Så det vil jeg sætte jagten ind på i oktober, og i samme ombæring også lægge an til den klassiske garderobesortering, som sæsonen skifter.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • Ikke at gøre ting halvt. Jeg er ret slem til at starte et projekt op eller sætte mig en ide for, kun for at tage de spæde første skridt og derefter gå i stå. Især er irriterer det mig, når det kommer til projekter herhjemme. Jeg mangler stadig at få slebet og malet hullerne på vores væg i alrummet, efter billedvæggen er taget ned, ligesom jeg mangler at pletmale omkring vores nye bordplade. Det er sådan noget, der sikkert ikke ville tage mig mere end et par timer at komme i mål med, men som jeg har så ualmindeligt svært ved at tage mig sammen til. Også selvom det på daglig basis nager min samvittighed, at jeg ikke får det gjort. Overvejer lidt at tage en fridag i løbet af oktober, hvor jeg sætter dagen af kun til hængepartier herhjemme.
 • At tænke over vores forbrug. Det føles endnu mere relevant som priserne er på himmelflugt lige nu, og faktisk kan jeg godt lide dyden i at optimere hvor man kan, hvad end det kommer til at indrette sit forbrug efter el-timeprisen (hvis man da ikke har fastpris aftale), minimere madspild eller forbedre sine indkøbsvaner.

Hvad glæder du dig til i oktober?

 • Reply
  Louise Herby
  3. oktober 2022 at 0:00

  Så mange skønne ting, søde Line! ❤ Det bliver da fantastisk med en venindetur til Aarhus og en aften ude. Jeg har selv sat en veninde i stævne til cocktails og dans en fredag, men jeg har sidenhen fundet ud af, at min mand skal til kick off med arbejdet fra tidligt lørdag til engang søndag. Såå.. Det bliver nok ikke så mange cocktails til mig 😂🙄

  Jeg er også slem til ikke at få færdiggjort projekter for tiden. Gik i gang med at slibe sort maling af vores spisebord for flere måneder siden, og det er bare et evighedsprojekt. Det skal også times lidt, fordi det larmer ad pommer til. Så, måske jeg er med på en fridag til projekter 😅

  • Reply
   Line Schjelde
   9. oktober 2022 at 15:56

   Åh så ærgerligt at kalenderen ikke helt gik op i forhold til at have en langsom lørdag ovenpå fredag med drinks. Ellers et dejligt initiativ!

Kommenter