Hverdagsliv

MINE MAJ PLANER

1. maj 2022

Jeg elsker september, med sprødheden i vejret, sommervarmen der slår om og bliver til lune dage med gyldent lys. Og jeg er tæt på at holde lige så meget af maj, som føles så fin og let, al den opsparede trang til at flytte livet udendøre og bruge så meget som muligt tid under en blå himmel og blomstrende trækroner. Livet i gaderne der summer, lyden af børn der leger i vores gård. Vinduerne der kan stå på klem en hel dag til lyden af fuglefløjt. Jeg suger det til mig, og nyder hvordan det fylder mig med overskud, og lyst til alverdens projekter og arrangementer. Også selvom jeg af og til bliver så overfældet af alle de påfund, at jeg ender med ikke at gøre alvor af noget som helst. Det er nemlig også mig i en nøddeskål. Tusind tanker, og altid vægelsindet. Tror jeg vil alliere mig med en to-do seddel til denne måned, så al den overskud ikke går til spilde. Uanset så er maj hjerteligt velkommen herhjemme, og …

i maj glæder jeg mig til:

 • At fejre min søde mors 25 års jubilæum som en af de mest kærlige og højt skattede dagplejemødre, jeg har mødt.
 • Lange weekender. Elsker den her tid på året, hvor helligdagene kommer som perler på en snor. Hvis muligheden en dag byder sig, hopper jeg gerne på modellen med en fire dage lang arbejdsuge og en tre-dages weekend til gengæld. Synes altid overskuddet er så meget større, når weekenderne varer en ekstra dag. Flere og flere virksomheder prøver allerede modellen af, og jeg er altså kæmpe fortaler!
 • At sælge ud af min og børnenes garderobe på Gentofte Loppemarked den 15. maj.
 • Bekræftelsen på, at vores nye køkken er bestilt. Et tilbud om samarbejde der kom som sendt fra himlen, og jeg glæder mig så, så meget til at fortælle og vise jer mere. Jeg har netop sendt en mail afsted til sælger om det design, vi ønsker, og nu venter vi bare spændt på beregningen.
 • Forhåbentlig flere friske dyp i bølgen blå. Noget af det mest energigivende jeg ved.
 • At lufte bare ben for første gang, som den håbefulde type, jeg er.
 • At indvie bryllupsæsosonnen, der for vores vedkommende tæller to bryllupper i år. Et i slutningen af maj og et i start juli.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Miniserien The Dropout på Disney+ gav vi et skud i går. Og den lagde godt fra land, så den glæder jeg mig til at fortsætte vores aftener i selskab af.
 • Jeg vil lytte til sange, der emmer af nedrullede vinduer og ture ud i sommerlandet. Kan I huske dengang der altid var sådan ét banger sommerhit, man hørte på repeat sommeren igennem? Sådan et nummer vil jeg gå på jagt efter allerede nu!
 • På læsefronten er jeg i fuld gang med sidste bind af Lotte Kaa Andersens Hellerup-triologi; Syv sind. Sådan nogle virkelig gode og fornøjelige bøger, hvor den ene side tager den anden, og er du på udkig efter sommerlæsning i den kaliber, får disse altså min varmeste anbefaling!

Jeg vil spise og drikke:

 • Koldskål med en overflod af kammerjunker. Den bedste koldskål er den fra Øllingegård, tæt forfulgt af Thises, hvis nogle skulle spørge.
 • Sæsonen for fjordrejer er også over os, og den har jeg ikke tænkt mig at sidde overhørig.
 • Og så har jeg virkelig genfundet glæden ved et godt glas vin, så sådan et vil jeg nyde, når lejligheden byder sig. Aller helst i en solstråle, som jeg håber maj bliver gavmild med.

Jeg vil købe:

 • En fin kjole til førnævnte forestående bryllup. Det er lidt småt med festkjolerne i garderoben, så har det okay med at købe nyt, så længe det er en kjole, der også vil kunne bruges til andre – og mindre festlige – anledninger også. Lurer lidt på denne kjole fra H&M. Og så gad jeg godt skeje lidt ud på skoene til; finde et par fine, festlige sandaler med høj hæl.
 • Bukser! Jeg kan mærke, at jeg er færdig med strømpebukser for nu, og mens det endnu er lige køligt nok til bare ben under kjolerne, sætter det altså mit minimale udvalg af bukser og jeans under pres. Har disse bukser fra Skall Studio i kikkerten.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At gå en tur hver dag og suge alt det blomstrende til mig. Hele byen strutter lige nu, og det gør mig ægte glad med kig til den virvar af blomsterblade, der er overalt lige nu. Glæden er så kortvarig, før det hele drysser igen, så jeg vil nyde det, alt hvad jeg kan.

Hvad glæder du dig til i maj?

 • Reply
  VenterpaavinBlog
  1. maj 2022 at 19:09

  Åh lækker liste!
  Og jeg savner også lidt sommerhit repeat dagene.

  Glæder mig bla. til Mallorca på tirsdag, kollega dame-hygge, svigermor fejring, kærestetur til Århus ink. vennebesøg og Hobitten på Moesgaard, mor/datter dag med antikshopping, Dr. Strange i biffen med Filmklub, cykeltur med storesøster og stjerneskudsudflugt i Sæby her i maj💕.

  • Reply
   Line Schjelde
   2. maj 2022 at 12:22

   Ej okay kære du, din maj-liste lyder helt igennem vidunderlig! Så mange skønne ting at se frem til, og jeg er nærmest misundelig på hele molevitten. Rigtig god fornøjelse med det hele 💕

 • Reply
  Louise Herby
  4. maj 2022 at 21:42

  Fineste planer 🙂 Jeg må lige tilføje “at nyde synet af de flotte gule rapsmarker” 💛 Jeg kører forbi 3-4 stk. til og fra arbejde hver dag, og dét er noget ganske særligt 😍 Så er lykken gjort!

  • Reply
   Line Schjelde
   8. maj 2022 at 10:38

   Jaaa, dét er en god maj-glæde, for enig de er så vanvittigt smukke!

Kommenter