Livet som mor

BEDSTE KØB TIL DEN NYBAGTE MOR

18. maj 2021

En sød følger skrev forleden, og spurgte, om ikke jeg kunne have lyst at dele ud af mine bedste køb til mig selv som nybagt mor. Og dét vil jeg gerne. For er der noget jeg holder af at gøre, er det at dele ud af ting, der har virket for mig, og hvis det ovenikøbet kan sikre, at man ikke ryger i unødvendige forbrugsfælder, fordi man ikke ved bedre, er jeg mere end glad.

Ligesom med køb under graviditeten, har jeg det lidt på samme måde med post-fødsels-køb; jeg vil helst undgå køb der kun er tiltænkt en meget kort periode af mit moderskab, da jeg ikke synes det stemmer overens med de bæredygtige værdier, jeg stiler efter. Således er min liste af musthaves til den nybagte mor helt sikkert ikke udtømmelig, men for mig er den en ret god opsummering af de ting, jeg har været allermest glad for, som jeg endnu engang er blevet mor.

  1. Ammeindlæg i uld fra Joha. Jeg bruger kun genanvendelig ammeindlæg, og er især glad for dem i uld og silke fra Joha, som er hurtigttørrende og i øvrigt har en god pasform på brystet.
  2. Drikkedunk fra Ayaida. Køb også sportslåg med, der kan åbnes med én hånd. Genialt når man er ved at dø af tørst (ja, sådan føles det), når man ammer i sofaen.
  3. Bløde leggings fra Boob. Rare både under og efter graviditet.
  4. Lansinoh lanolin salve. Uundværlig til ømme brystvorter. Og det bliver de når amningen skal etableres!
  5. Pæn og blød ammebh fra Boob. Jeg er ret glad for trekantsbh’er, når jeg ammer, hvor brystet nemt kan vippes ud. Man vasker i et væk, når en baby flytter ind, men jeg vil alligevel anbefale at have 2-3 ammebh’er i samlingen, så der altid er en tør en at tage på.
  6. Mommy & Me balm fra Rudolph Care. God til det trætte maveskind hos mor, som fortjener kærlig opmærksomhed også selvom baby er ude. Jeg brugte den i øvrigt også til at smøre maven ind i under graviditeten, ligesom jeg bruger den til Nola.
  7. Trusser fra WORON. Jeg var lidt imod at købe decideret efterfødselstrusser, fordi jeg gerne ville undgå for mange køb som ret hurtigt ville blive overflødige. I stedet har jeg været virkelig glad for de bløde, komfortable og bæredygtige trusser fra WORON, hvor jeg er gået en størrelse op, så der stadig er god plads til de graviditetskilo, der ikke forsvinder med det samme.
  8. Oversized skjorte fra Schulz by Crowd. En løs skjorte er så dejlig nem at trække på, når dagen starter. Den er ammevenlig og samtidig smart, så man ikke føler sig unødigt slasket i sin barsel (det må man hjertens gerne gøre, personligt har jeg det bare bedre, når jeg kan kende mig selv i spejlet også selvom jeg er på barsel).

    Kommenter