Hverdagsliv

MINE MARTS PLANER

2. marts 2021

Mens marts jo egentlig historisk har været en noget lunefuld og evigt foranderligt måned på vejrfronten, håber jeg inderligt at den seneste tids lune takter fra februar, følger med over i marts. Synes på sin plads for årets første forårsmåned, og jeg er i den grad klar til forårskuller. Og til alt det der måske – og måske ikke – venter i marts.

Først og fremmest betyder dette års marts nemlig min terminsmåned, og mens den dato jo ikke kommer med nogle garantier, håber jeg, at lillesøster beslutter sig for at komme her i marts. Min mavefornemmelse siger mig, at det sker, men om den fornemmelse mere er bundet op på ønsketænkning end egentlig intuition, er jeg ikke helt sikker på. Faktum er blot, at jeg er ret opsat på ikke at gå over tid. Men lad os se. Indtil da må jeg gøre mig umage med at nyde ‘den søde ventetid’, og den sidste tid i vores trekløver inden livet igen forandres for evigt.

I marts glæder jeg mig til:

 • Årets sidste arbejdsdag. Hvilket er lidt skørt at skrive, som bare to af årets første måneder er lagt bag os. Men, når dagen er omme er jeg officielt gået på barsel, og mens jeg selvfølgelig stadig har arbejde qua blog og instagram, bliver det på et helt andet blus end med fuldtidsarbejde på siden. Og jeg glæder mig!
 • Første møde med baby Olga. Min bedste venindes lille pige, som jeg endelig, endelig, endelig skal møde.
 • En gravidmassage hos Moderliv. Drømmer allerede hede drømme om den!
 • Forårsfrokost med gode kollegaer i det fri. Endnu engang har vi sat hinanden i stævne på POPL (Nomas burgerjoint), og efter mit februarmøde med deres burger, glæder jeg mig om muligt endnu mere end sidst.
 • Komme i mål med de sidste lillesøster-forberedelser. Puslepladsen, sengehjørnet, hospitalstasken.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Og nåh ja, genlæsningen af Smertefri Fødsel. Jeg fik end ikke åbnet den i februar, men nu er der ikke længere nogen undskyldning, og den står øverst på min læseliste for marts.
 • Jeg vil lytte til den amerikanske indie rock sangerinde Anna Domino, som jeg for nyligt har opdaget, da dette nummer agerede baggrund til Lovechild 1979s smukke fall/winter modeshow. Virkelig, virkelig godt og stemningsfyldt!
 • Vi skal se TV2-programmet “Holder vi et år” som vi i ren desperation kastede os over i går, fordi vi var ellers var på nippet til at starte Modern Family forfra for gud-ved-hvilken-gang. Fast forward til i dag, hvor jeg nu ikke kan vente med at ramme sofaen i aften og se de næste afsnit, fordi det virkelig var god underholdning. Har I set det? Eller hvad ser I ellers derude? Mangler I den grad ny inspiration!

Jeg vil spise:

 • Årets første isvaffel i en mild solstråle, som foråret forhåbentlig for alvor tager fart over de næste uger.
 • Påskeæg fra Anthon Berg. Guilty pleasure som vi nu nærmer os påsken!
 • Nuvel, det går nok ikke at det hele bliver isvafler og marcipanæg, og jeg glæder mig derfor også til at fortsætte sæsonspisen af stenbiderrogn.
 • Og til at slå vejen forbi Central Hotel & Cafe for en toast to-go. Den har jeg haft mine øjne på i noget tid, og tænker den vil være en glimrende frokostmenu en dag i barselsboblen. Måske jeg endda er heldig at den sætter min fødsel igang, som den gjorde for Emily. Det ville ikke være det værste måltid at have lagt som bund inden den kraftpræstation en fødsel er.

Jeg vil købe:

 • Tæller nye trusser? Det trænger jeg oprigtigt, hvor kedeligt det end lyder. Men derudover har jeg intet stående på min shoppeliste, og satser lidt på at holde det sådan måneden ud.
 • Til gengæld glæder jeg mig til april og at være på den anden side af fødsel, for så er jeg et skridt nærmere, at kunne passe det meste af min garderobe igen. Og i øvrigt bedre kunne forsvare nye køb.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At sætte tempoet ned, som min barsel indfinder sig i morgen. Denne gang vil jeg rent faktisk gerne nå nogle langsomme dage uden planer og gøremål, så det ikke ender som med Nola, hvor jeg kørte fuld damp i de første uger af barslen, kun for at føde to uger før tid, bedst som det var blevet tid at smække fødderne op.
 • At blive fyldt godt op på den sociale front, inden vi om et par uger for alvor går i hi op til fødslen for forhåbentlig dermed at udelukke enhver risiko for at være coronaramt, når tiden for lillesøsters ankomst er kommet. Indtil da vil jeg nyde gåture og tid på telefonen med alle dem, jeg savner.

Hvad glæder du dig til i marts?

 • Reply
  Louise Herby
  2. marts 2021 at 20:46

  Dejlige planer, søde Line 🙂 Jeg håber, du får det præcis, som du ønsker, inden lillesøster lander 🙂 Ahh.. Påskeæg er jeg mere end klar på at glæde mig til 🙂 Ellers glæder jeg mig til at spise sushi med min mødregruppe på fredag (børnene går op ad hinanden i børnehaven). Og til at fejre min mor, der fylder rundt 🙂 Vi fik slet ikke besøgt hende til hendes fødselsdag i marts sidste år, så hun fortjener en ekstra “stor” fødselsdag i år 🙂

  • Reply
   Line Schjelde
   3. marts 2021 at 10:53

   Hvor lyder det bare hyggeligt med mødregruppen og sushi på fredag. Dejligt I stadig har så god kontakt med hinanden, og at ungerne er landet i samme i børnehave ❤️
   Og tillykke med din mors runde dag lige rundt om hjørnet. Dejligt at I finder plads til at fejre hende i år, omstændighederne til trods!

 • Reply
  Nete
  3. marts 2021 at 0:00

  Åhhh marts! Den første forårsmåned, lysere dage, endnu mere fuglekvidder og min fødselsdagsmåned. Jeg har fødselsdag den 18. og har nu snart oplevet to fødselsdage på ét år hvor man ikke kunne invitere en masse gæster, eller familie den ene dag og veninder den næste pga Corona og heller ikke kunne gå ud og spise hverken morgenmad, frokost eller aftensmad. Såå… Hvis man ikke er blevet fejret to gange på ét år, er man så overhovedet blevet et år ældre???!
  Jeg ved endnu ikke hvad jeg finder på, elsker fødselsdage men det er sgu lidt tamt, det må jeg sige. Har også rejst mange gange henover min fødselsdag, det kan jeg heller ikke. Tager måske på visit hos en veninde til kage og bobler i hendes have og så på hotel med en anden veninde og takeaway. Men det meste fejring er droppet. Spændende hvornår lillesøster lander, hvis hun ankommer den 18. bliver hun stadig fisk, det er slet ikke så tosset ❤️
  Pøj pøj når tid er og i øvrigt lyder det godt med lidt roligt tempo og nydning…. Og en toast! 🍀👍😘

 • Reply
  Maja
  3. marts 2021 at 8:59

  Vandkant til salg (hvis I ikke allerede har set det) på tv2 play👍🏻

  • Reply
   Line Schjelde
   3. marts 2021 at 10:49

   Godt tip, dét må vi se Maja! Elskede fra Fra 1-værelses lejlighed til strandvejsvilla, så tænker også at Vandkant til salg vil gå rent hjem!

Kommenter