Livet som mor

ET NAVN TIL LILLESØSTER

24. februar 2021

Vi synes det er noget nær umuligt at finde på pigenavne. Vi havde det sådan med Nola, og altså nu også med lillesøster. Listen med drengenavne, vi synes om, vokser sig længere og længere, mens den med pigenavne kun kortvarigt når at indeholde et par boblere, inden de bliver streget igen, fordi de alligevel ikke føles helt rigtigt. Det er drønirriterende, ikke mindst fordi vi egentlig gerne vil have navnet på plads og føle en tilknytning til det, inden lillesøster lander hos os, og med snart bare en måned til termin, er der efterhånden ikke længe til.

Siden efteråret har vi dog haft ét navn på listen, som har fået lov at blive stående, og nu tror jeg, at vi har kaldt den. Eller Nola har. Vi luftede nemlig tidligt ideen om navnet over for hende, og stædigt har hun derfor insisteret på at kalde lillesøster dét navn, hver gang vi sidenhen har snakket navne med hende. Og nu hvor Nola tydeligvis er mere handlekraftig på det område, end Mads og jeg er, giver det måske meget god mening, at landet navnet netop der.

Jeg venter stadig med at dele det, til lillesøster er vel ude hos hende, men indtil da tænkte jeg, at det måske kunne være meget hyggeligt for jer at læse om, hvilke overvejelser vi har gjort os omkring navne – og hvilke pigenavne der undervejs har rundet listen. Måske der kan være lidt inspiration at hente, hvis der sidder andre derude der også kæmper med pigenavnene?

Overvejelser omkring navn

Mens det var pokkers svært bare at finde på navnet til Nola, var det om muligt endnu sværere at finde på et til lillesøster, fordi det nu skal spille sammen med et andet navn. Nolas navn. Det ville vi i hvert fald gerne have, at det skulle. At navnene ikke føltes alt for fjerne fra hinanden. For mens vi egentlig begge godt kan lide gamle danske navne som Agnes og Ingrid, så er det ikke den vej, vi er gået med Nolas navn, og det føles derfor ikke helt rigtigt hvis lillesøsters navn skulle falde i dén kategori. Helt fra start har det derfor været et kriterie, at også lillesøsters navn skulle have lidt kant og være lidt sin egen, uden at det blev så kunstfærdigt at vi hver gang vil skulle forholde os til hvordan det udtales og staves. Så langt så godt. Vi har også en ting for korte navn; og med Mads, Line og Nola allerede en del af familiedynastiet, stod det også klart at lillesøsters navn skulle være et med max to stavelser.

Vi har en forkærlighed for navne, der ender på en vokal, men med Nolas navn, der ender på a, følte vi, at mange af de navne, der også ender på a, som vi har haft på listen, kommer til at minde for meget om Nolas, når det skal siges højt. Så vi har kredset lidt rundt om navnet, der ender på e og i. Og er altså endt med et navn der slutter på i.

Inspiration til pigenavne

Som sagt har vi undervejs i vores navnejagt haft en del navne ind og ud af listen, og dem jeg deler her er altså navne, vi har parkeret igen, fordi de alligevel ikke har føltes helt rigtige, selvom de hver især kan noget fint.

 • Selma
 • Vera
 • Irma
 • Esther
 • Havana
 • Vilje
 • Vilde

Med Nola havde vi disse navne i overvejelserne, så flere af dem blev lige overvejet igen denne gang, men vandt altså stadig ikke hos os. Til gengæld har vi efterfølgende fået en Hannah og en Ellie i vores nærmeste omgangskreds, så på sin vis var det lidt heldigt, at det ikke var dér vi endte dengang med Nola.

Det var lidt om vores navneovervejelser. Mon nogle tør gætte på, hvilket navn vi er endt med?

 • Reply
  Katrine
  24. februar 2021 at 16:17

  Hej Line
  Jeg venter også en lille til marts og vi kender ikke kønnet, MEN jeg synes det er så svært at finde gode drengenavne. Vil du dele dem, I har overvejet?

  • Reply
   Line Schjelde
   24. februar 2021 at 16:32

   Hellere end gerne!
   Vi har følgende drengenavne på listen: Alfred, Storm, Konrad, Wilfred, Elvin, Elton, Herman, Marvin, Svend, Vilmer, Herbert, Folke, Hubert og Jens Otto.
   Al mulig held og lykke med den lille der kommer lige rundt om hjørnet Katrine ♥

   • Reply
    Katrine
    24. februar 2021 at 22:14

    Mange tak 🙂 Fine navne!

 • Reply
  Anne
  24. februar 2021 at 19:33

  Vi venter en lille dreng til maj og syntes, det var lidt svært med drengenavne (nu er vi dog landet på et fint navn). Til gengæld blev vi lynhurtigt enige om et pigenavn, inden vi kendte kønnet. Glæder mig til at høre, hvilket navn I er landet på!

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:08

   Hihi der må være noget med, at det er nemmere at komme på de navne, man ved man ikke får brug for. Dejligt at høre I trods alt er lykkedes med at lande et fint navn til lillebror ♥

 • Reply
  Christina
  24. februar 2021 at 20:10

  Jeg gætter på Lilli 😍

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:08

   Lilli kan i hvert fald noget virkelig fint ♥

 • Reply
  Ditte
  24. februar 2021 at 20:22

  Hmm, jeg gætter på Lili 😌

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:08

   Lili kandiderer vist til at være en topkandidat blandt jer der gætter 😉

 • Reply
  Maja
  24. februar 2021 at 20:25

  Vi har en Elvin. Sjovt at se det på din liste. Og mange på jeres pigenavne stod også på vores lillesøsters navneliste. Hun hedder Oda. Held og Lykke!

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:09

   Åh en Elvin og en Oda. Sådan nogle fine navne sammen ♥

 • Reply
  Julie
  24. februar 2021 at 20:33

  Evi ❤️ Hvis ikke, så er der herned et bud mere for at øge forvirringen;)

 • Reply
  Caroline / Silverstories Blog
  24. februar 2021 at 21:07

  Vega er mit bud! Og sjovt – jeg har 1.000 pigenavne på listen og måske 10 på drengelisten 😂

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:10

   I det mindste har du et anstændigt felt at vælge imellem på begge sider 😉

 • Reply
  Heidi
  24. februar 2021 at 22:18

  Vi skal have nummer to til juni – vi har Pil og forventede en pige mere … Men men men det er en lillebror og vi har SÅ svært ved at finde et navn. Pigenavne havde vi mange af – vores favoritter var Lærke, Astrid og Ida.

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:16

   Lærke, Astrid og Ida havde også været nogle fine pendanter til Pil. Er sikker på I landet på et fint navn til lillebror. Har I mon nogle boblere?

 • Reply
  Louise Herby
  24. februar 2021 at 22:38

  Fine navne ellers! Jeg gætter på Nini 🙂 Lola ville ellers være oplagt 😉
  Hvor er det sjovt. Vi synes, det var SÅ svært med drengenavne, da vi ventede vores Alexander. Men pigenavne havde vi tonsvis af 🙂

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:18

   Det er altså også lidt sjovt med Lola. Vi var længe sikre på, at det var dét Nola skulle hedde, men nu føles navnet bare slet ikke rigtigt længere. Så på den måde var det måske meget heldigt, at det ikke var dér vi endte dengang 😉
   Der må være noget om, at man har nemmere ved at finde på et navn til det køn, man ikke venter, for synes jeg hører om det dilemma fra mange.

 • Reply
  VenterpaavinBlog
  24. februar 2021 at 22:52

  Iih, spændende! Sikke søde bud, generelt💗

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:12

   Jaa, der er virkelig også mange søde bud i kommentarerne ♥

 • Reply
  Charlotte
  24. februar 2021 at 23:00

  Hvor dejligt hvis I er landet på et navn. Jeg gætter på Mari 🙂

 • Reply
  Nete
  25. februar 2021 at 2:10

  Uhh…. Det med navne er altid svært, alle har en holdning til lige meget hvilket navn man vælger. Spændende! Måske Siri eller Pippi?? Måske Lilli/Lili… Det er virkelig populært i øjeblikket….. Og ellers så gå med Nete…. Kort, få stavelser og vi er ikke så mange der hedder det ❤️ og hvis hun kommer den 18/3 SÅ bliver l nødt til at kalde hende Nete🇩🇰 meeen det er svært at udtale på engelsk og svært at rejse med eller arbejde i hotel/rejsebranchen med, just saying.
  Spændende hvad l har fundet på og endnu mere spændende at se hvad hun er for en når hun melder sin ankomst. Pøj pøj når tid er☀️🍀

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:26

   Jeg kan afsløre så meget som at mormor til en start ikke var helt tilfreds med navnet, vi er landet på. Hun er dog tøet op sidenhen 😉 For ja, der er virkelig noget om, at mange har en holdning til navne. Det er også derfor vi holder navne-kortet lidt tæt til kroppen indtil lillesøster er her, så ikke vi bliver præget (for meget) af andres holdninger.
   Glæder mig til at dele navnet og lillesøster herinde, når tid er ❤️

 • Reply
  Micha
  25. februar 2021 at 5:17

  Meri, selvfølgelig 😁
  Siri ville også være et oplagt bud herhjemme hvis vores datter sku vælge – det hører hun i hvert fald ofte når hun roder med vores telefoner 😬

  Gætter på Lili, Rumi, Evi, Maggi, Elli.

  • Reply
   Micha
   25. februar 2021 at 5:19

   Nok ikke Elli, hvis I lige har fået en Ellie i nærmeste omgangskreds 😬….

  • Reply
   Line Schjelde
   2. marts 2021 at 16:28

   Haha ja Meri havde selvfølgelig været oplagt 😉
   Lili lader til at ligge i top blandt jeres gæt. Det er også sådan et fint navn! Det samme med resten af dine gæt. Glæder mig til at løfte sløret, når lillesøster er kommet!

Kommenter