Hverdagsliv

MINE DECEMBER PLANER

1. december 2020
Tænk engang, så nærmer vi os alligevel en ende, på hvad der vel sagtens minder om det længste år i mands minde. 2019 føles som lysår væk, og jeg troede aldrig, vi skulle nå hertil, som dagene i total nedlukning sneglede sig afsted i foråret. Men nu er vi her, på dørtrinet til december, og ærligt talt, så har jeg glædet mig. Glædet mig til at gøre et sidste stort nummer ud af 2020, og derefter lægge det bag os. 2021 har så meget i vente, og med udsigten til, at de første corona-vacciner bliver doseret herhjemme allerede til januar, bliver det forhåbentlig med en overvægt af gode ting. Og måske tilnærmelsesvis en hverdag helt som vi kender den tilbage fra starten af året, i hvert fald i løbet af 2021.
Med lillesøster på vej i de første måneder af det nye år, kommer vi uanset nok til at spejde langt efter en hverdag, som vi kender den, men det gør ikke spor, når det er fordi, hun kommer til at gøre os til en familie på fire. Jeg glæder mig så meget, og bliver dagligt ramt af et sug i maven ved tanken om, at der snart ikke er længe til, at vi skal møde hende. Sug i maven og insisterende små spark. 2021 jeg glæder mig til alt, hvad du har at byde på, men først vil jeg prøve at få sagt pænt farvel til året, der nu går på hæld.

I december glæder jeg mig til:

 • At sprede juleglimmer over tilværelsen, så ofte som jeg kan slippe afsted med det. Invitere venneflokken fra mødregruppen på juleknas, lave juleklip med et andet hold venner og bare glæde mig over Nolas forundring og begejstring over julen.
 • En familiefridag hvor vi skal i juletivoli, kigge på lys, nisser og sne, og spise æbleskiver fra Vaffelbageriet.
 • At holde lang juleferie.For pokker hvor jeg glæder mig. 16 dage sammen med Mads og Nola og al tid i verden til at lade julefreden sænke sig.
 • En hel eftermiddag hvor jeg vil nusse om at pakke julegaver ind. Selve det at købe gaverne gør jeg ikke så stort væsen ud af; dér er jeg mere sådan en, der optimerer ved at klare så meget som muligt på nettet (hvilket i øvrigt giver ekstra god mening i år på grund af corona), men indpakningen, dén elsker jeg, og jeg glæder mig hvert år til, at det igen er tid at lade gaveværkstedet folde sig ud.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Efter finalen på The Undoing i aftes, og fjerde sæson af The Crown som vi var alt for hurtigt færdige med, har vi faktisk ikke nogle nye serier linet up, og vi er derfor tilbage ved Modern Family som altid er vores fallback, når der ikke er noget bedre at se. Men vi skal da have en ny serie til de mørke decemberaftener og juleferien! Hvilke serier har I gang i lige nu?
 • Jeg vil høre julemusik december lang, fordi der er noget sært beroligende og trygt over de gamle juleklassikere.
 • Efter at have lyttet færdig til Delphine de Vigans Alt Må Vige for Natten er jeg desværre gået lidt i stå på læsefronten. Det har det med at komme lidt i bølger, men jeg satser på, at juleferien bliver min billet til igen at komme igang med læsningen, og jeg har stadig Nikoline Werdelins Hvordan Man Redder en Lemming på min læseliste.

Jeg vil spise:

 • Juleboller, juleknas, julebag og æbleskiver, og jeg har ikke tænkt mig at gøre det halvt.
 • Dertil gløgg, som i alle tilfælde hellere må være af en alkoholfri udgave i år. Løgismose har lavet en lækker alkoholfri æblegløgg, som kan købes i Netto, og den bliver fast inventar herhjemme.

Jeg vil købe:

 • Som udgangspunkt har jeg ikke planer om at skulle købe noget til mig selv i december. Julegaveindkøbene udgør et rigeligt forbrug i forvejen.
 • Til gengæld tror jeg endelig, at jeg har fundet VINTERSTØVLERNE. Og skulle jeg ikke være heldig at finde dem under juletræet i år, kunne jeg godt finde på selv at slå til på dem efter jul.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At værdsætte tiden lige nu, og forsøge at binde en fin lille krølle på 2020, selvom året ikke blev som nogle af os forventede. For vores vedkommende har året jo til trods for dets mange prøvelser også bragt os en indtil videre vellykket graviditet, og for det er jeg taknemmelig. Ligesom jeg er det for mit liv helt generelt, for jeg er virkelig heldig med mange af de mennesker, jeg har omkring mig. Mennesker der heldigvis også har været der igennem årets op og nedture.
 • At tale pænt til og om min krop. Jeg kæmper stadig med at finde mig til rette i min gravide krop, som arter sig helt anderledes denne gang, end den gjorde med Nola, og som ærligt talt har givet mig en del komplekser, fordi jeg normalt godt kan lide at være i kontrol med og kunne kende min krop. Det kan jeg ikke denne gang, og det har jeg været slem til at slå ned på i stedet for at glæde mig over alt det min krop lige nu gør for mig. Det vil jeg gerne gøre bedre i december.

  Kommenter