Livet som mor

MUSTHAVES TIL BARN NUMMER 2: DET MANGLER VI TIL LILLESØSTER

20. november 2020

Selvom der endnu er fire gode måneder til lillesøster gerne skulle melde sin ankomst, er min indre planlægningsentusiast allerede gået igang med at tænke i, hvad vi reelt mangler til baby for at føle os om ikke andet praktisk klar til livet med en nyfødt. Omvæltningen i at gå fra en familie på tre til fire er nok sværere at planlægge sig ud af.

I forhold til de praktiske sager til en lille ny, kan vi jo heldigvis genbruge langt størstedelen af de sager, vi har fra Nolas første år, og det er helt genialt bare at kunne tage kasserne med hendes gamle tøj og babylegetøj ned fra loftet og så har vi hvert fald dén del klar.

Har du læst mit indlæg om TING JEG VILLE ØNSKE JEG HAVDE KØBT TIL BABY, som opsummerer de ting jeg ville ønske vi havde købt til Nola allerede fra starten.

Der er dog en håndfuld sager, jeg har rationaliseret mig frem til, at vi helt sikkert kommer til at mangle, og da der plejer at være god appetit på de praktiske babytips herinde, vil jeg dele vores liste. Og måske nogle af jer erfarne flergangsmødre så kan fortælle mig, om der er noget vi har overset, som er genialt at have, når man har to børn. For eksempel er vi lidt i tvivl, om vi bør investere i en søskendevogn eller ej? Nola bruger vi stadig ret ofte klapvogn til, når vi er på tur, men måske det stopper, når hun når børnehavealderen, og sikkert mestrer løbecyklen i større grad end i dag?

Listen med vores musthaves til barn nummer to tæller foreløbig disse sager:

 • Babybay bedside seng. Til de første 5-6 måneder er det planen, at lillesøster sover i en bedside seng ved siden af mig i soveværelset. I en drømmeverden slog vi til på den smukke Bermbach bedside vugge, men jeg kommer ikke til at betale +5000 kr for den løsning, så vi satser i stedte på en Babybay bedside, som vi også brugte med Nola, som fungerede perfekt. Med Nola havde vi lånt os til en bedside, men den er i mellemtiden blevet solgt, så denne gang må vi ud og investere selv. Krydser fingre for vi har held på Reshopper.
 • Strækvikle. Jeg kom aldrig rigtig igang med at vikle med Nola, men det vil jeg gerne med lillesøster. Ikke mindst fordi jeg tror behovet for frie hænder og fleksibiliteten ved ikke kun at bruge barnevogn bliver endnu større, når man også har en knap tre årig der stadig har rigtig meget brug for sin mor ♥ Derfor tænker jeg, at jeg skal have fundet mig en god strækvikle, og gerne i god tid, så jeg kan nå at blive habil til at binde den, inden den for alvor skal stå sin prøve. Æstetik er selvfølgelig ikke det vigtigste hensyn, men når viklen kommer til at indgå som et ekstra element til ens outfit, vil jeg alligevel gerne finde en, som jeg, udover at være anvendelig, også synes er pæn. Coracor har nogle virkelig fine bud, lavet i 91% GOTS certificeret økologisk bomuld og 9% elastan. Mon nogle af jer har erfaringer med deres strækvikle og kan sige god for den?
 • Najell Sleep Carrier. Den her manglede vi også med Nola, og derfor er jeg ikke tvivl om, at vi skal have fingrene i den denne gang. Den skal erstatte den mindre mobile babynest vi brugte i første omgang, og jeg glæder mig til denne gang nemmere at kunne flytte en sovende baby fra fx barnevogn og op i lejligheden, ind i sengen osv. Der findes helt sikkert alternativer med der kan det samme, men jeg har hørt så godt om Najell Sleep Carrier, så det bliver den vej vi går.
 • Stokke Tripp Trapp stol. Vi har været og er stadig så glad for vores Tripp Trapp højstol til Nola, som jeg elsker kan vokse sammen med hende. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at vi skal have den samme stol til lillesøster. Synes den i egetræ er fin og tidløs, og vil passe godt til vores øvrige indretning herhjemme.

Det er vores liste, som den ser ud lige nu. Ganske overkommelig med andre ord. Mon der er noget, vi har glemt?

 • Reply
  Laura
  20. november 2020 at 19:39

  Vi har lige fået nr 2 og har også investeret i samtlige ting (faktisk allerede ved den første 😸). Så hvis du ender med at mangle noget, så er du velkommen til at låne både babybay bedside crib og Sleepcarrier herfra ☺️🙌🏻 Vi har også købt en (brugt) søskendevogn, men har faktisk større glæde af ståbræt/løbecykel til den store 😊 Til gengæld købte vi en “storebror-gave” i form af en rutchebane fra Legeskum og det kan virkelig anbefales ☺️

  • Reply
   merimeri
   26. november 2020 at 13:07

   Ej hvor er du sød at tilbyde dig med mulighed for at låne bedside og sleepcarrier, tusinde tak! Måske bedsiden især kunne være interessant, for den anden tror jeg vi kan være heldige at få fingrene hos en veninde. Mon du vil sende mig en mail på hello@merimeri.dk, så kan vi lige sludre videre der?
   Så god ide med en “storesøskende-gave”, det har jeg også hørt fra flere at det giver god mening, fordi den store så også føler sig set og værdsat midt i al den overvældende opmærksomhed den lille ny kræver.

 • Reply
  Ida
  20. november 2020 at 20:23

  Vi har også lige fået nr 2. Er så glad for liften fra najell (som vi ikke havde sidste gang).
  Derudover bruger jeg babyindsatsen til højstolen hele tiden. Såå praktisk mediet sted at sætte lillesøster, hvor hun samtidig kan følge med!

  • Reply
   merimeri
   26. november 2020 at 12:25

   Åh ja, babyindsatsen til Tripp Trapp, dén var vi også glade for at have til Nola, så den fortsætter vi helt sikkert med til lillesøster!

 • Reply
  Anne
  21. november 2020 at 10:46

  Vi var også i tvivl ift vogn da min datter blev 3 3 mdr efter lillebror. Men hun elskede vognen og sov os i den så vi købte en dobbelt. Hun smed luren så snart hun kom i børnehave men har nydt at kunne have dem begge si vogn når jeg sku aflevere mm. Og ofte vil hun os sidde når han sidder. De kan jo godt gå men der er grænser og skal man på tur er det perfekt de kan sidde der begge to. Og ret hyggeligt 😉

  • Reply
   merimeri
   26. november 2020 at 12:24

   Det passer præmis med vores aldersforskel imellem Nola og lillesøster, så måske vi rent faktisk også vil have god glæde af en søskendevogn. Jeg kunne i hvert fald forestille mig at Nola vil elske at være på tur i vognen sammen med lillesøster, så er spørgsmålet bare om et ståbræt kan opfylde samme glæde, eller om det ikke bliver mageligt nok. Tusind tak for at dele jeres erfaringer Anne!

 • Reply
  Ib
  23. november 2020 at 9:53

  Jeg vil lige slå et slag for den tilhørende kørepose til Najell-liften. Når man har den, kan liften bruges som en voksi i barnevognen, og den passer til de fleste klapvogne også. Vi er i hvert fald glade for at have begge dele. Vores lille pige bruger sin nest som seng pt, og det er så fedt at kunne bære hende rundt. Hilsen I

  • Reply
   merimeri
   26. november 2020 at 12:23

   Godt slag at slå! Vi har dog en Voksi fra Nola, som det helt sikkert er planen at genbruge til lillesøster, så jeg håber vi kan slippe udenom at skulle investere i endnu en kørepose. Til gengæld glæder jeg mig så meget til det med at kunne bruge Najell også som en nest i sengen.

 • Reply
  MIN GRAVIDITET – UGE FOR UGE – Meri Meri
  8. januar 2021 at 14:11

  […] det frem foran mig det med reelt at gøre klar til hende. Jeg har endnu ikke købt et eneste af de musthaves til barn nummer to, som vi har slået fast, at vi mangler. Den Smertefri Fødsel bog, jeg gerne vil læse som […]

Kommenter