Livet som mor

TING JEG VILLE ØNSKE JEG HAVDE KØBT TIL BABY

30. januar 2019

Det er lidt tid siden, jeg har gjort mig i en mommy-liste, selvom de plejer at være i høj kurs herinde. Men nu skal det være, og jeg har de seneste dage summet lidt over, hvilke ting jeg ville ønske, jeg havde købt inden jeg blev mor. Ting der kunne have sparet os både for besvær og penge. 

Selvom jeg i løbet af min graviditet brugte en hel del tid på at researche musthaves til baby, er det nok alligevel ikke helt muligt at være på forkant med alle nødvendighederne før man rent faktisk står med sin baby i armene og finder ud af hvad det er for en størrelse. Der er ikke to babyer, der er ens, og således er behov selvfølgelig også forskellige. Alligevel tænker jeg, at der kan være god hjælp at hente til kommende mommys, når jeg her deler de babysager, som vi afgjort skulle have haft købt fra dag 1. 

Leander puslepude

Da vi stod og skulle vælge puslepude vandt æstetik over praktik. Vi valgte en blød puslepude i coated bomuld. Og helt ærligt? Der gik ikke mange uger, så fortrød vi det køb. Selvom babyer er forskellige, er jeg ret overbevist om, at der ikke findes en baby, der ikke laver uheld på puslepuden nærmest dagligt, og der er det dælme upraktisk med en puslepude i stof som suger væsker til salg, vil skulle vaskes hele tiden og uundgåeligt vil få skjolder. Vi holdt indtil jul, og så skiftede vi ellers puden ud med Leander puslepuden, som er i blød skum, og således ikke suger, og nemt kan vaskes af. Og vi har ikke fortrudt det et sekund siden.

Leander puslepuden koster 775kr og kan købes HER

Swaddle me sovedragt

Denne sovedragt fik vi anbefalet af en bekendt, da jeg med tunge rander under øjnene beklagede mig over, hvor uroligt Nola sov og konstant fik vækket sig selv og dermed også os. Den blev klikket hjem en sen nattetime, da Nola var et par måneder gammel, men jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at give hende dragten på, for på den måde at fiksere hendes hænder og fødder. Yderligere tre måneder med begrænset søvn skulle der gå, før Mads en desperat nat insisterede på, at vi skulle prøve den af. Og Nola kvitterede med at sove næsten fem timer i streg, hvilket hun ellers ikke har gjort siden hun var blot nogle uger gammel. Det afgjorde sagen, og siden da er hun hver aften blevet puttet i dragten, når hun er blevet ammet til natten, og det er tid at sige godnat. Det gode ved dragten, i modsætning til svøb, er at hendes arme stadig er oppe, og hun kan derfor stadig mærke sig selv i ansigtet, hvilket giver hende en tryghed. Når hun får den på, falder hun i søvn næsten med det samme, og selvom de fem timers søvn var en engangs forestilling, da er der stadig en klar fremgang at spore i forhold til de mange, mange måneder hvor vi skulle være heldige at få 2 timers sammenhængende søvn.

Swaddle me sovedragten kommer i forskellige udgaver og størrelser. Den vi bruger koster ca. 215kr og jeg har købt vores hos Ebay HER

Doomoo skråpude

Efter i lang tid at have ligget i underkropsstilling inde i min mave var det først i sidste øjeblik, at Nola blev vendt, så hun lå rigtigt i forhold til fødslen. Til gengæld har hun så siden hun blev født haft en klar favoritside, og hvis hun kunne slippe afsted med det tog hun alle sine lure liggende til den samme side. Det har resulteret i lidt flaDe født sidehoved og asymmetrisk hovedform, hvilket vi har gået både til kiropraktor og fys/osteopat med. Først nogle måneder inde i vores behandlingsforløb blev vi anbefalet at købe en skråpude, som Nola skulle sove i, for dermed at aflaste hendes favoritside. Vi har virkelig set gode resultater fra puden, og jeg ville sådan ønske, at vi var blevet anbefalet den noget før. 

Skråpuden koster 209kr og kan købes HER

Sika gyngestol

De første tre måneder af Nolas liv blev hun altid ammet i sofaen og jeg kæmpede en brav kamp for at få hende til at koncentrere sig om at spise, fordi hun er et nysgerrigt lille væsen der hurtigt bliver distraheret af tingene omkring hende i stuen. I efteråret lykkedes det mig dog endelig at finde den helt rigtige bambus gyngestol, som jeg kunne amme i i et roligt hjørne på hendes værelse, og siden da har den været rammen for alle dags-amninger herhjemme, og ammestunden er nu igen blevet til en rar ting. Det er også den stol, vi sidder i, når vi læser højt, synger fra sangbøger og bare trænger til en putte-stund med Nola. 

Jeg har fundet vores stol på dba, men hvis budgettet havde tilladt det ville jeg have valgt gyngestolen fra SIKA som koster 3295kr og kan købes HER.

Najell lift/babynest

Babynesten fra Najell er en ting, vi aldrig fik købt, og som jeg stadig den dag i dag ærgrer mig over, at vi ikke kom på at købe, da Nola var mindre. Istedet gik vi med en klassisk babynest uden håndtag til at bære den i, og selvom Nola sov fortrinligt i den på gulvet og på sofaen i hendes første måneder, var det så upraktisk at man ikke kunne løfte nesten rundt, når hun fx skulle bæres sovende op i bedsiden. Det smarte med Najell nesten er også, at den kan bruges som lift i barnevognen, og det kunne have sparet mig for mange tunge ture med barnevognsliften på slæb op og ned af trapperne, hver gang Nola har sovet lur i gården. 

Navel SleepCarrier kan findes på tilbud hos Jollyroom til 909kr HER

Medela brystpumpe

Da vi nogle uger inden fødslen var til fødselsforberedelse på Hvidovre Hospital husker jeg tydeligt, hvordan jordemoderen sagde, at en brystpumpe bestemt ikke var en nødvendighed til at begynde med. Fast forward til to dage efter fødslen, hvor jeg har så mælkespændte bryster, at jeg ikke er langt fra en brystbetændelse. Min mælk var løbet til for fuld hammer, og der var meget mere af den, end Nola havde brug for. Men det vidste jeg selvfølgelig ikke, og tænkte derfor, at mine blålige og glohede bryster bare var en del af mit nyvundne mom-life. Well, det er det ikke, og havde jeg haft en brystpumpe allerede fra start, havde jeg kunne pumpe ud og dermed aflaste mælketrykket, indtil min produktion. Istedet endte jeg med et akut besøg på Babyinstituttet og køb af en brystpumpe til overpris. Øv. Var jeg førstegangsmor ville jeg derfor klart investere i en pumpe til at begynde med. Får man ikke brug for den i den første tid, kommer der næsten med garanti et tidspunkt, hvor man får brug for den. Enten til at øge produktionen, til at pumpe ud for at træne flaske osv. 

Medelas populære Swing Maxi elektriske brystpumpe kan findes til 1149kr hos Babysam HER.

 • Reply
  Lullumut
  30. januar 2019 at 10:15

  Jeg er også så glad for Leander puslemåtten, som vi fik i julegave inden Baby A kom til verden. Er glad for vi fik den, for jeg synes godt nok, den er dyr 🙂 Men vi har ikke kunne undvære den.. Er også meget glad for vores genbrugs gyngestol 🙂

  • Reply
   merimeri
   30. januar 2019 at 19:55

   Enig! Tror også det var derfor, jeg var for nærig til at købe den til at begynde med. Så vi endte os også med at ønske os den i julegave til Nola nu her, og fik den heldigvis. Og nu hvor jeg ved, hvor meget besvær den sparer en for, så ville jeg heller ikke tøve med at have lagt pengene til den selv!

 • Reply
  V
  30. januar 2019 at 11:09

  Åh tak for Swaddle Me tippet! Kæmper med søvnen her som er på mellem 1,5 og 2,5 timer i streg (max!). Har tænkt at et svøb ville hjælpe men kunne heller ikke lige overskue det med armene ikke var frie… den her løser jo det problem! Den skal klikkes hjem 🙂 og hvis den bare kunne hjælpe med 3 timers søvn i streg, ville jeg blive lykkelig! Tak for en god blog 😀

  • Reply
   Amalie
   30. januar 2019 at 13:12

   Det er da lange lure! Her har vi i 4 måneder kørt lure på 45 min. Ville give min højre arm (næsten) for lure på 1,5 time 😉

   • Reply
    merimeri
    30. januar 2019 at 20:14

    Tænker det gør en verden til forskel, om det drejer sig om lure i løbet af dagen eller om sammenhængende søvn om natten. Vi er fx også ok godt med på dagslure, fordi Nola sover alle sine lure i barnevognen, og derfor hurtigt kan trilles i søvn igen, når hun vågner efter første søvncyklus på 45 minutter. Til gengæld har vi kæmpet med den sammenhængende søvn om natten, og der ville jeg også (næsten) have været villig til at give min højre arm for mere end 2-3 timers søvn i træk.

  • Reply
   merimeri
   30. januar 2019 at 19:56

   Åh hvor jeg krydser fingre for, at Swaddle Me kommer til at gøre noget godt for jer og søvnen! Klem til dig

 • Reply
  Julie
  30. januar 2019 at 11:09

  Tak, Line! Jeg venter en lille bebs til maj, så de her indlæg er guld værd! Jeg har simpelthen så svært ved at skulle slippe knap 800 for den Leander puslepude, selvom ALLE lovpriser den. Hvad med en billig (knap så æstetisk) version fra IKEA (https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80226137/) suppleret med en stofble? Er det et helt hen i vejret set-up? KH

  • Reply
   Sara
   30. januar 2019 at 12:44

   Hej Julie
   Vi kører netop denne kombi herhjemme med den billige hvide puslepude fra IKEA og en stofble ovenpå. Det fungerer upåklageligt! For mig virker det fjollet at give så meget for Leander puslepuden når der findes et fremragede (og langt billigere) alternativ.
   Men naturligvis, vi har alle forskellige behov og præferencer 🙂

   • Reply
    merimeri
    30. januar 2019 at 20:07

    Dejligt du kan byde ind med dine erfaringer Sara!

  • Reply
   merimeri
   30. januar 2019 at 20:01

   Hvor er jeg glad for, du kan bruge indlægget Julie, og stort tillykke med den kommende maj-bebs ♥
   Mon ikke løsningen med puslepuden fra IKEA også er ganske fin. Den virker i hvert fald optimal i forhold til rengøring, og dejligt at Sara også kan sige god for modellen. Der er helt sikkert en stor forskel kvalitetsmæssigt på de to, men det skal der også næsten være med den prisforskel 😉

  • Reply
   Ida
   30. januar 2019 at 22:35

   Hej Julie 🙂
   Som mor til to tillader jeg mig at blande mig og komme med mine erfaringer. Vi gjorde samme fejl som Line – Valgte den pæne fremfor den praktiske. Senere skiftede vi til Leander. Min store søn stoppede med at bruge ble da han var 2,5. Og selvom det er relativt tidligt, så har jeg virkelig skiftet mange bleer. Og en ting er de mange uheld så længe de er helt små, men en anden ting er alle de bevægelser de laver, når de bliver lidt større. Så sætter de så op, så drejer de, så rejser de sig op – og lige der er det virkelig rart med en puslepude som står fast! Uanset om du, når baby er blevet to-tre år ikke længere er en baby, skifter på puslebord eller gulv. Det gør den fra IKEA ikke – i modsætning til Leander 🙂

   • Reply
    merimeri
    31. januar 2019 at 9:40

    Gode erfaringer at spille ind med kære Ida. Tusind tak for at dele!

 • Reply
  S
  30. januar 2019 at 11:16

  Først og fremmest. Er vild med din blog. Hyggelig og velskrevet – og så er jeg nybagt mor til mit tredje barn, men der er sket meget siden mit barn nr. 2. Dengang i 2014 fandtes babynest fx ikke i vakolariet for musthaves. Jeg har dog fået en sådan i barselsgave efter også at have set den hos dig – og fordi jeg åbenbart har solgt den lift, de andre sov i. Jeg overvejede en med håndtag, men valgte en uden pga. en betydelig merpris. Nu må vi se, om jeg fortryder 🙈. Jeg vil dog også give dig ret i, at babyer og behov er forskellige. Jeg havde skråpuden til barn nr 1, som også havde ligget i uk og ikke lykkedes med at blive vendt. Den kom dog ikke i brug efter ham. Brystpumpe har ikke været nødvendig her, men ved at den er for mange. Lånte en, som dog stod klar i skabet, hvis det var. Tænkte dog, hvad med slyngevuggen? Den var mit første køb til barn nr. 2. Er I glade for jeres?

  • Reply
   merimeri
   30. januar 2019 at 20:06

   Åh sikke en dejlig ros, kære du. Tak! Stort tillykke barn nr. 3 – sikke en skøn flok du må have!
   Krydser fingre for du ender med at blive glad for valget af nest uden håndtag, og ellers måske du kan være heldig at bytte dig til en på Reshopper 😉
   Smart at have lånt sig til en brystpumpe, det er jo i virkeligheden den ideelle løsning, hvis nu man som dig, ikke ender med at få brug for den.
   Slyngen har utroligt nok ikke været et hit her. Det kan tælles på en hånd, hvor mange gange Nola er faldet i søvn i den. Tror desværre vi var for sene til at introducere den til hende, så hun forbinder den ikke med et sted at skulle sove.
   Vil klart håbe at få den mere i brug, når vi engang skal have en to’er.

 • Reply
  Sofie
  30. januar 2019 at 13:11

  Her er vi også lige skiftet til Leander-puden. Så herligt. Og så ville jeg ønske, vi havde købt en sleepbag-ish inden også. Og måske i virkeligheden også en juniordyne i stedet for babydyne. A er 5 måneder, og vi har allerede skiftet 🙈

  • Reply
   merimeri
   30. januar 2019 at 20:10

   Uh juniordyne nu? Vi har også en liggende, men er i tvivl om, hvornår vi skal skifte til den. Hvad gjorde udslaget for jer og hvilken effekt har I oplevet af det?

   • Reply
    S
    31. januar 2019 at 10:06

    Byder lige ind 🙂 Jeg har skiftet til juniordyne, småt babyerne er blevet for nem at sparke af (selvom nogle kan det meget hurtigt. Det har nok været omkring de 5-6 måneder. Juniordynen har givet en anden tyngde og dermed ro i søvnen.

    • Reply
     merimeri
     31. januar 2019 at 10:14

     Så fedt du også byder ind! Vi må få prøvet dynen af så, nu den alligevel bare ligger i skabet og venter. Hvad end der måske kan give mere rolig søvn, er et forsøg værd 😉

    • Reply
     Sofie
     1. februar 2019 at 16:17

     Jeps! Lige præcis derfor skiftede vi. A sparkede dynen af allerede ved en 4-mdr 🙈

     • merimeri
      4. februar 2019 at 10:33

      Jeg må få købt noget junior sengetøj, så vi kan komme igang med at prøve!

 • Reply
  Sofie
  30. januar 2019 at 14:54

  Herovre i USA der er det normen at svoebe babyer, saa der er et meget stort marked for swaddles og sleepsuits 🙂 Vores lille soen er MEGET aktiv om natten, saa der har svoeb vaeret noedvendig fra dag 1 af, og vi er nu gaaet over til et sleepsuit, da han er for stor til svoeb. Vi bruger Merlins Magic Sleepsuit, som alle i hans vuggestue bruger (vi er i USA, deraf vuggestue fra 3 mdrs alderen). Det er guld vaerd, det sleepsuit! Foer ville han aldrig sove liggende ned, kun i baereselen, men nu sover han lystigt lur i vuggestuen. Bare en anbefaling herfra 🙂

  • Reply
   merimeri
   30. januar 2019 at 20:17

   Lyder fuldstændig som vores Nola, så mega godt tip med Merlins sleepsuit, til når vi engang skal ud af svøbet. Men hvordan fungerer det med den – er det en slags tyngdedragt, nu hvor den både har fritlagte arme og ben?

   • Reply
    Sofie
    30. januar 2019 at 20:56

    Det er nemlig en slags tyngdedragt, men den er ikke tung, men mere lidt stiv i stoffet. Altsaa, vores soen er stadig saa aktiv med sine flagrende arme, at han vaekker sig selv paa trods af sleepsuitet – men det hjaelper SAA meget, da han saa ikke vaagner hver gang. Det var en kaempe frygt at faa ham ud af swaddlen, da den har vaeret saa god. Men dette suit har altsaa hjulpet. Har laest lidt kritik om, at babyer jo skal bevaege sig om natten – men kan kun konstatere, at 1) han og vi ville ikke faa soevn uden en form for tyngdesuit og 2) han kan stadig godt bevaege sig om natten. Tror at jo aeldre de bebser bliver, desto mere rolige bliver de om natten (maaske fordi de vejer mere), det er i hvert fald den retning vores soen gaar. Men vi er ikke helt i maal endnu :p !

    • Reply
     merimeri
     31. januar 2019 at 9:42

     Åh hvor jeg kender det. Selv i hendes swaddle møffer Nola også stadig rigtig meget rundt, men som med jeres søn hjælper den hende alligevel til ikke helt så nemt at få vækket sig selv. Krydser fingre for mere rolig søvn til både os og dem, jo ældre de bliver 😉

 • Reply
  Ditte
  31. januar 2019 at 10:03

  Åååh tror ikke Casper blir glad for at høre at vi skal bruge 800,- på en puslepude 😂 Men det lyder som om den er værd at investere i. Dejligt med sådan et indlæg når man er lidt på bar bund. Har også fået anbefalet babynesten af andre så den skal helt sikkert også på min indkøbs liste ☺️☺️

  • Reply
   merimeri
   31. januar 2019 at 10:16

   Hihi nej er heller ikke sikker på, Mads ville have været overbevist, hvis jeg havde præsenteret ham ideen inden han selv erfarede hvor mega upraktisk en puslepude i stof er. Men jeg lover dig, at pengene vil være givet godt ud, og den virker til at være i så god kvalitet, at den kan holde til alle de børn, man drømmer om, at børneflokken skal bestå af.

   • Reply
    Julie
    31. januar 2019 at 20:00

    Vi købte en almindelig puslepude og syede et betræk i voksdug – blød og lækker puslepude, der ikke suger og er lige til at tørre af 🙂 Nemt og billigt (især hvis man har en mor/svigermor/moster der er fiks på fingrene).

    • Reply
     merimeri
     4. februar 2019 at 10:37

     Det er et godt budget-hack Julie. Tak for fiffet!

Kommenter