Hverdagsliv

MINE SEPTEMBER PLANER

2. september 2020
September, der var du jo. Min yndling over dem alle. Og ikke kun fordi, du er min fødselsdagsmåned. Der er bare noget over årets første officielle efterårsmåned, som heldigvis har fået for vane at byde på umådeligt fint sensommervejr. Ovenpå sommermånederne, hvor mange ting går lidt i dvale, føles september som en kærkommen genstart. Hverdagen genfinder sin rytme, hyggen rykker så småt inden døre, alt imens farverne udenfor skifter fra grønne til gyldne. September er altid en måned, jeg har lyst at gøre mig umage med, og ovenpå en august, der i år har føltes en kende falleret, synes det behov endnu større end vanligt.
Så vær velkommen september, du har været ventet, og jeg glæder mig til at gå ombord i planer og ønsker for måneden.

I september glæder jeg mig til:

 • Sæsonens første varme kakao med rigelige mængder flødeskum. Varianten på Frederiksberg Chokolade har indtil nu været en kær favorit, men måske repertoiret skal udvides i år.
 • Familieskovtur med kig til gyldent løvfald og ditto solstråler. Frederiksbergs Have og Søndermarken plejer at være så smukke på denne tid af året.
 • Min fødselsdag. Den bliver jeg aldrig for gammel til at glæde mig til. En hel dag med anledning til at omgive sig med yndlingssager og mennesker.
 • En kærlighedsweekend. Det er en lidt bittersød glæde, for den 19.09 skulle have været vores bryllupsdag, og jeg ved at dagen bliver lidt svær. Vi har dog besluttet at fastholde vores overnatning på Hotel Coco, som vi skulle have tilbragt natten (eller well, nok mest morgentimerne) på efter vores fest i Kødbyen, og så vil vi invitere vores nærmeste venner med ud at spise. Hylde kærligheden omkring os bare i et andet format end først planlagt.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Vi er faktisk lidt på udkig efter en ny serielast efter en sommer uden faste serieafhængigheder. Måske I har et es i ærmet til os?
 • Jeg har genopdaget den franske DJ Petit Biscuit, som har en virkelig fin lyd, og så skal jeg lytte endnu mere til svenske Amason, som jeg netop har opdaget efter tip fra en kollega. Kender du ikke det svenske musikerkollektiv, så start med at give Ålen en lyt, og bevæg dig derfra videre til You Don’t Have To Call Me og I Want To Know What Love Is.
 • Stine Pilgaards Få Meter I Sekundet står på min læseliste, og efter en lang pause fra krimien, har jeg også lyst at læse Jo Nesbøs Kongeriget, der netop er udkommet i dag.

Jeg vil spise:

 • Mads har snakket om pandekager siden den første dag med temperaturer under 20 grader meldte sin ankomst, og jeg er ved at være gjort mør. Så pandekager er på menuen.
 • Hjemmelavede supper med nybagt brød. Fordi efterår.

Jeg vil købe:

 • En blød og rar pyjamas, hvis ikke jeg er heldig at få en i fødselsdagsgave #tistheseason
 • En pæn-og-kan-gå-til-alt-nederdel fra yndlings Lovechild1979, som jeg har udset mig på Trendsales

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At nyde Nola lige nu og her. Livet med hende er så forunderligt for tiden, og hun overvælder mig hver dag med alt, hvad hun kan og giver af kærlighed. Hun vågnede i nat og havde lige brug for noget vand og nærvær, og da jeg puttede dynen om hende, og hviskede et ‘Jeg elsker dig lille du’ til hende, kvitterede hun med et ‘Jeg elsker os dig, mor’. Det er første gang, og mit hjerte og øjne svømmer over ved tanken.
 • At gå en tur uden andet mål end at suge farverne fra den skiftende sæson til mig. Nyde at være og hvor jeg er det.
 • Reply
  Amalie
  3. september 2020 at 10:56

  Synes absolut at det er nærliggende at du laver en guide eller tester, hvor man kan få den bedste varme kakao i København. Jeg savner de gode steder, og vil helst ikke til Frederiksberg Chokolade længere. Og jeg tænker at det er lige en opgave for dig, Line 🙂

  • Reply
   merimeri
   10. september 2020 at 10:51

   Den tjans tager jeg gerne på mig 😉

Kommenter