Et godt tip Rejser & rejseguides

MIN SOMMER I DANMARK – MED CHRISTINE EGHOLM

28. juni 2020

Mon I er en flok, der er gået ægte på sommerferie nu? Måske nogle af alle jer med skolebørn? Eller har I stadig nogle uger tilbage på arbejde, inden i kalder den? Vi går fra på fredag, men som jeg også skrev forleden, mærker jeg allerede nu ferieeuforien for fuld lue. Der er virkelig noget helt særligt over tiden netop nu, med de lange lyse aftener, sommervarmen der indluller os, glæden der fylder gader og parker.

Som mange af os har udsigt til en sommer hjemme i Danmark, har jeg haft lyst til at dedikere noget tid her på bloggen til at finde frem til nogle af de mange fine steder, der findes rundt om i landet. Steder der forhåbentlig kan inspirere til udflugter og nye sommerminder fra vores lille land – Danmark har nemlig mangt og meget at byde på, og jeg kan godt lide tanken om, at så mange af os skal genopdage det i år.

Jeg har fået hjælp fra en flok herlige damer, der gerne vil dele ud af deres bedste sommersteder herhjemme, og Christine Egholm, for mange bedre kendt som Acie, er den første til at starte. Christine tipper om ægte sommerhusstemning på Sydsjælland – et sted der også står mit hjerte nær.

God sommerlæsning ♥

 

Hvorfra har du dine bedste sommerminder?

Indtil den sommer jeg fyldte 6 år havde mine forældre sommerhus i Blokhus. Det var det dejligste hus i første række til havet, midt i klitterne i klassisk vesterhavsstil – sort og med græs på taget. Jeg har de bedste minder om friskfangede rødspætter, min solbrune mor med tørklæder om håret, min storebro der legede med myresoldater på kokostæppet, uendelige somre og min far, der altid var igang med at ordne et eller andet.

Hvor skal du bruge din sommer i år?

I år skal vi til Enø – der har mine svigerforældre sommerhus, og jeg ELSKER at være der. Min mand er enebarn, så vi har vores eget værelse i sommerhuset, som jeg har givet en lille makeover i år, og derfor føles det endnu mere som ‘vores’.

Hvad gør netop det sted til noget særligt?

Jeg elsker de lange dovne dage, hvor vi ikke laver andet end at planlægge hvad vi skal spise, gå en tur til fiskemanden, bade i havet, grille, drikke rosé i spandevis og tumle i seng, når myggene kommer efter os.

Dine bedste tips til området (fx bedste is, spisested, lokale butik osv.)

Købt varmrøget laks direkte fra ovnen hos Røgeriet, køb friske grøntsager i gårdbutikken på Karrebækvej (kort efter De Hvide Svaner), løb tur langs klinten og nyd det langsomme ø-tempo.

Hvad glæder du dig mest til ved den danske sommer?

Det hele!! Jeg elsker sommerhusliv og dovne dage. Glæder mig til at bade i havet med mine børn og til at vågne i det blåternede sommerhussengetøj med et barn i hver armhule. Glæder mig til tebirkes til morgenmad (hver dag) og rosé i spandevis. Og til at gå i blomstrede sommerkjoler, broderie anglaise, Birckenstocks og have saltvandshår. Og til at lytte til tusind bøger med ørerne

    Kommenter