Skønhed Ting jeg kan li'

ØKOLOGISK DANSK HUDPLEJE MED OMTANKE

13. april 2020

Reklame for JURENKA

Jeg har glædet mig rigtig meget til dette indlæg. Til at fortælle jer om det hudplejemærke jeg den seneste måneds tid har testet, og som jeg, uanfægtet af det samarbejde der ligger bag, har oplevet gøre en stor forskel for min hud. Navnet er JURENKA. Et dansk produceret mærke med en skarp grøn profil og et fokus på naturlige ingredienser. De fleste produkter med så højt et indhold af økologiske ingredienser, at det har kastet en ECOCERT-certificering af sig. Det er gode nyheder for alle os, der går højt op i at vide, hvad det er, vi dagligt propper vores hud med.

Jeg har valgt nogle produkter ud fra JURENKA, som jeg som sagt har testet den seneste tid. En Cleansing Milk, en Face Serum og en Face Cream. Produkter jeg har valgt ud, fordi de udgør, alt hvad jeg har brug for til en daglig hudpleje. Med en tendens til sensitiv hud har jeg nemlig ikke brug for at proppe min hud med en masse produkter. Milde produkter med masser af fugt er afgørende for mig. Og det får jeg med denne trio. Rens, fugt og mere fugt.

Hvad der også har vist sig at være tilfældet, så har produkterne faktisk gjort en bemærkelsesværdig forskel for den perioral dermatitis jeg siden jul har været hårdt angrebet af. Efter en måneds brug med en lægeordineret creme mod mit eksem, stod jeg med en hud så tør, at den hang i flager. Kløende og tydeligt irriteret. Og med en eksem ikke meget bedre end inden lægemidlet. Altså indtil jeg fik nulstillet mine hudplejevaner, og startet forfra kun med de tre produkter fra JURENKA, som har vist sig at være lige den milde og naturlige hudpleje, min hud havde brug for. Jeg har stadig nogle små knopper tilbage, men ingenting sammenlignet med for blot en måned siden, og jeg kan ikke sige jer, hvor lettet jeg er. Ansigtet er det første vi mennesker møder hinanden med, og jeg har været så ked af, at mit var halvt angrebet af eksemen. Nu kan jeg igen kende min hud, og den føles blødere og mere gennemfugtet end længe.

Perioral dermatitis eller ej, synes jeg, at JURENKA har noget godt at byde på. Fordi de lover, hvad de holder, og fordi de gør det med omtanke. For din hud og for miljøet. Udover at produkterne er udviklet og produceret i Danmark, er der også tænkt særligt over emballagen. De anvender nemlig glas i så stort omfang som muligt, hvilket er mere bæredygtigt end fx plastic, som ellers er meget brugt. Det mørke glas, som produkterne kommer i, er desuden med til naturligt at forlænge levetiden på produkterne, fordi  lys ikke trænger igennem. Ligeledes har man hos JURENKA valgt, at man på produkterne med en tydelig mærkning viser, hvor højt indholdet er af naturlige og økologiske ingredienser. Det er fine valg at have gjort sig om sin produktion, og det er valg, jeg godt kan lide, der er taget stilling til for mig. Så behøver jeg nemlig kun selv at forholde mig til, om produktet giver mig den pleje, jeg har brug for.

Priserne starter fra 155 kr for en deodorant til 465 kr for serummet, der er det dyreste produkt hos JURENKA.
Med koden ‘merimeri20’ kan I få 20% rabat på webshoppen hele april.

Cleansing Milk: En skånsom, parfumefri rensemælk, spækket med gode olier som squalane og olivenolie, der i kombination med den naturlige, rensende ingrediens myristyl lactate effektivt, men skånsomt opløser oliebaserede makeup-produkter og snavs fra huden. Man har desuden tilføjet surkirsebærekstrakt for at stimulere hudens kollagenproduktion. Indholdet af betain bidrager desuden til at hudens proteinbindinger beskyttes samtidig med, at hudens fugtbalance opretholdes.

Cleansing Milk både renser huden og fjerner makeup. Anbefales dog ikke til vandfast mascara.

Face Serum: Kombinationen af hyaluronsyre og vitamin C styrker fugtbalancen i huden, samtidig med at kollagenproduktionen stimuleres. Den er drøj i brug og blot 1-2 dråber er nok til at efterlade huden silkeblød. Serummet er især velegnet til tør og sensitiv hud.

Face Cream: Fugtighedscreme til tør hud med ekstra brug for nærig. Cremet indeholder magnoliabarkekstrakt, der er en effektiv antioxidant, med en beskyttende effekt på huden. Kombinationen af naturlige fedtsyrer såsom sheasmør, voks fra bær og hybenkerneolie giver huden maksimal fugtig og reducerer desuden fine linjer.

    Kommenter