I garderoben

STATUS PÅ GARDEROBEUDFORDRING: UGE 5

25. februar 2020

Endnu en uge i garderobeudfordringens tegn er gået, og jeg er nu officielt er gået ind i min sidste uge af udfordringen. Og jeg begynder at glæde mig til at være færdig. Især til igen at have frit lejde i min garderobe, men også til at arbejde videre med de erfaringer jeg har gjort mig undervejs. Dem skal jeg nok kloge mig lidt mere på, som jeg giver en sjette og sidste status i næste uge.

Først gælder det nemlig en opsamling på udfordringens femte uge. En uge der er fortsat lidt i samme spor som ugen før. Med begyndende mismod, eller metaltræthed om man vil, over for præmisserne for min udfordring, når jeg efterhånden kun står tilbage med alt det tøj, som jeg jo ikke har haft lyst til at have på over de sidste seks uger. Hvorfor så nu? I kontrast hertil står, at jeg faktisk også i løbet af den seneste uge har fundet en fornyet glæde ved tøj, som jeg ellers for længst havde dømt ude fra garderoben. Den lyse sommerkjole, der pludselig er helt perfekt med chunky strik over. Den ældgamle sommertop der med et rammer tidens trend med iøjenfaldende krave. Og de aha-oplevelser giver fornyet mod på de sidste dage, og gør i virkeligheden at hele den her øvelse giver ekstra god mening. At der kan være en grund til at holde fast i – hvis ikke alle så i hvert fald nogle – af de gamle favoritter fra garderoben, selv når tiden for en stund lader til at være løbet fra dem. Pludselig kan de nemlig føles helt rigtige igen, som jeg har oplevet det her i løbet af de seneste uger, hvor jeg er gået på opdagelse i de hjørner af min garderobe, som jeg ellers sjældent kommer omkring.

Skal vi forholde os til de hårde tal – og det skal vi – så er konklusionen efter uge 4, at jeg har fået vendt yderligere fem bøjler. Tallet burde jo egentlig være 7, men på vores weekend getaway til Helenekilde trængte jeg til at føle mig ubesværet i mit tøj, så der gav jeg mig selv en fribillet til at tage lige det tøj jeg havde lyst til, og det blev derfor til to sæt bestående af tøj, der allerede har været på i løbet af de seneste uger. Således er jeg nu oppe på 40 vendte bøjler, det vil sige 60% af mit tøj, og der hænger 27 omvendte tilbage. Jeg har, som jeg rationaliserede mig frem til i sidste uge, fået samlet de omvendte bøjler, så de hænger i flok. Og det er altså efterhånden en sølle broget flok, der hænger tilbage. Shorts, festkjoler, som ikke går til hverdag, og overtøj, der ikke er i sæson. Jeg føler ikke rigtig for noget af det, og skal virkelig tænke kreativt de næste dage for at ende ud i tøj, jeg føler mig tilpas i. Så vi må se, om jeg når fuldt i  mål med den sidste uge ….

 • Reply
  Michaela
  25. februar 2020 at 21:07

  Beige, lysebrun, creme og hvid er så fint til dig😊 Og passer jo perfekt til foråret – måske med et par lyse lilla items, så er det helt i tråd med tidens trends….Jeg er også hoppet på moden med skjorte og strikket vest, da jeg så hvor fint det var til dig😊 Tak for inspiration😊

  • Reply
   merimeri
   25. februar 2020 at 22:09

   Uh lilla, det har godt nok aldrig været min stærke side, så lige nu melder jeg pas. Men lad os se om det også er en af de trends, der ender med at få ram på mig over tid alligevel 😉
   Så dejligt at høre med vesten!

Kommenter