I garderoben

GARDEROBEUDFORDRING: LAD OS KOMME IGANG

15. januar 2020

Jeg udgav jo det her indlæg, hvor jeg bad om inspiration til, hvordan jeg skulle gribe min kommende garderobeudfordring an. Siden da har jeg tænkt og tænkt, og googlet rundt for at finde det bedste format til mit formål med udfordringen. Nemlig at blive bedre til at bruge noget mere af alt det tøj, jeg har i min garderobe. Og jeg tror, at jeg har fundet løsningen nu. En model der forhåbentlig gør det både sjovt, systematisk og udfordrende at gribe mit garderobedilemma an. 

Min plan er, at udfordringen skal løbe over seks uger. To uger hvor jeg får overblik, over hvad jeg bruger og ikke bruger i garderoben, og fire uger, hvor jeg hver dag udfordres til at bruge noget nyt i min garderobe. Udfordringen vil være delt op i fire elementer; kritisk oprydning, ugentlig tøjplan, OOTD og post udfordringsfase. Nedenfor kan I læse om, hvordan jeg griber det an.

KRITISK OPRYDNING

Inden min garderobeudfordring for alvor går i gang i februar, skal jeg igennem en kritisk oprydning i garderoben. Alt tøjet skal ud og på, og jeg skal mærke reelt efter, om jeg føler mig tilpas i tøjet. Og hvis ikke, er det så på grund af pasform, stil eller sæson? Jeg har nemlig en del tøj i min garderobe, som jeg ikke går med, fordi jeg aldrig rigtig synes det passer med noget. Og i stedet for at hænge det tøj tilbage i skabet, hvor det ikke gør nogen gavn andet end bare at rode, skal det væk. Enten på loftet, sælges videre eller til genbrug.

Når jeg er færdig med den kritiske gennemgang af garderoben, skulle der gerne kun hænge tøj tilbage, som jeg reelt har lyst til at have på.

Næste skridt er så danne mig et overblik over, hvilket tøj jeg reelt går med, og hvilket jeg ikke gør. Det overblik tænker jeg at få ved at vende alle mine bøjler om, så de hænger omvendt, og dernæst over to uger først vende bøjlen om, når tøjet har været i brug. Efter de to uger har jeg så et bedre blik på, hvilket tøj jeg bruger regelmæssigt. I løbet af disse to uger skal jeg ikke være opmærksom på at gå med noget særligt i min garderobe, men blot tage det på, der naturligt falder mig ind.

UGENTLIG TØJPLAN

Herefter er jeg klar til min egentlige udfordring. At blive bedre til at bruge mere i min garderobe. Nu hvor jeg efter min oprydning kun har det tøj hængende, som jeg har en ambition om at gå i, og desuden via de vendte bøjler har en tydelig ide om hvilket tøj jeg allerede bruger, og hvilket jeg ikke gør, så kan jeg nemlig begynde at lægge en målrettet plan for, hvordan jeg får brugt mere tøj i min garderobe. Jeg vil nemlig indføre en ugentlig tøjplan for hver uge i februar.

Reglen for tøjplanen er simpel. Hver dag skal der indgå et stykke tøj fra en af de bøjler, som ikke er blevet vendt om i løbet af de sidste to uger. Det stykke tøj må gerne kombineres med en af mine favoritter fra garderoben for på den måde at lave outfits der ikke føles alt for langt væk fra min comfort zone lige nu, og som i øvrigt kan give nyt liv til mine favoritter, fordi de pludselig kombineres på nye måder.

Tøjplanen vil jeg lave hver søndag, så den er klar til at følge om mandagen. Hver uge vil jeg føre regnskab med, hvor mange nye bøjler der er blevet vendt.

OOTD

Som en del af garderobeudfordringen vil jeg hver dag skyde et hurtigt billede af mig selv med tøjet på. Tit kan det nemlig gøre en forskel for mig og min fornemmelse af det tøj, jeg har på, når jeg ser mig selv med tøjet på på et billede. Af en eller anden grund fungerer det bedre end at se mig selv i spejlet. Som en lille sidegevinst vil det daglige outfitbillede også ende med at give mig et arkiv af outfitbilleder, hvilket helt sikkert kan fungere som fremtidig garderobeinspiration, når tøjkrisen igen rammer.

POST UDFORDRINGSFASE

Når de fire uger er overstået, vil jeg gøre status på de erfaringer, jeg har gjort mig. Har alle stykker tøj føltes rigtige at have på? Hvad har været svært at bruge, hvad har været nemt at bruge, og hvorfor? Og hvad med de bøjler der stadig hænger omvendte tilbage? Hænger de sådan fordi tøjet ikke har været i sæson, fungerer de ikke sammen med det øvrige i min garderobe eller noget tredje?

Svarene på de spørgsmål vil forhåbentlig gøre mig endnu klogere på, hvad der fungerer i min garderobe, og hvad der ikke gør. Og jeg vil samtidig tage stilling til, om det tøj, der ikke er blevet brugt de seneste seks uger – i nogle tilfælde længere – alligevel skal ryddes ud af garderoben, eller om jeg vil gøre endnu et forsøg på at komme til at bruge dem.

Det bliver spillereglerne for min garderobeudfordring. Nu er jeg spændt på at høre, om der er nogle af jer, der skal være med? Hvis der er stemning for det, kunne vi ovenikøbet lave en privat beskedtråd på Instagram, hvor vi hver uge deler vores tøjplaner og daglige outfitbilleder, som måske kan være med til at inspirere os andre. Sig til, og så sætter jeg det op.  

Jeg starter med den kritiske oprydning i denne uge, og fra på mandag gælder det så de to uger, hvor jeg vender bøjler. Derefter er jeg klar til at kaste mig ud i fire uger med tøjplaner den 3. februar. 

 

 

 • Reply
  Stine
  15. januar 2020 at 11:29

  Mega grundig udfordring – glæder mig til at følge med! Laver du updates herinde undervejs eller først tilsidst? Jeg er mega klar på at følge trop, men som højgravid med termin 11/2 kommer jeg nok først til at gøre dig kunsten efter, når min datter er vel ude 😉 Måske du også kunne dele nogle af de idéer, du kommer på undervejs i forhold til styling af nogle af de “problematiske” beklædningsgenstande (f.eks. som da du var inde på, hvordan man kan anvende sine t-shirts om vinteren)?

  • Reply
   merimeri
   18. januar 2020 at 6:34

   Tak Stine, det er jeg glad for du synes! Jeg regner med at komme med et par updates på projektet herinde undervejs, så I der er nysgerrige men ikke selv mod på at være med, kan følge lidt med i, hvordan det går. Kan godt forstå du selv lige venter til I er landet i alt det nye med jeres kommende lille datter. Stort tillykke i øvrigt ❤️

 • Reply
  Venterpaavinblog
  15. januar 2020 at 12:05

  Du er bare hardcore – godt projekt! Min skal også ryddes ud i snart, bare på “kritisk oprydning” måden – planen er, det skal være inden den skal pakkes ned, når jeg flytter i hus i næste måned. Så nu må vi se 😁

  • Reply
   merimeri
   18. januar 2020 at 6:11

   Den kritiske oprydning er også et virkelig godt sted at starte! Så spændende med flytningen 😍 Hvor rykker I teltpælene op til?

 • Reply
  Camill Wegener
  16. januar 2020 at 0:27

  Det er så spændende at følge med – både i det her og generelt!
  Jeg er så klar på at være med i en tråd! Jeg har, ligesom så mange andre, alt for meget i mim garderobe, der ikke bliver brugt af det ene eller den anden årsag.

  Har netop vendt alle bøjlerne om idag, efter inspiration af et af dine tidligere post på insta! 🎈

  Smil fra Camilla (@camillawegener)

 • Reply
  Camilla Wegener
  16. januar 2020 at 0:28

  Det er så spændende at følge med – både i det her og generelt!
  Jeg er så klar på at være med i en tråd! Jeg har, ligesom så mange andre, alt for meget i mim garderobe, der ikke bliver brugt af det ene eller den anden årsag.

  Har netop vendt alle bøjlerne om idag, efter inspiration af et af dine tidligere post på insta! 🎈

  Smil fra Camilla (@camillawegener)

  • Reply
   merimeri
   18. januar 2020 at 6:09

   Sådan, sejt Camilla 💪🏼 Og dejligt du har mod på at være med i udfordringen! Jeg ser lige om jeg kan få nogle flere med på IG-aspektet før den del giver mening, men jeg vender tilbage 😘

 • Reply
  Natascha
  16. januar 2020 at 10:55

  Glæder mig til at følge med! Har selv i gang med garderobeudfordring for mig selv, med forsøg på at gå frem til foråret uden shopping og udelukkende bruge de ting jeg allerede har i skabet. Jeg bruger app’en Cladwell, hvor jeg har plottet alt mit tøj ind og så holder den regnskab over hvor mange gange hver ting er brugt ud fra mine outfits jeg taster ind 🙂 Super smart og giver godt overblik! Den kan desuden også selv komme med forslag – ifølge min har jeg over 10.000 forskellige mulige outfits med de ting jeg har…

  • Reply
   merimeri
   18. januar 2020 at 6:07

   Sej og spændende udfordring Natascha. Jeg hepper på dig 💪🏼 Mega god ide med Cladwell i øvrigt. Den kendte jeg slet ikke, men vil da straks tjekke den ud.

 • Reply
  vibeke
  16. januar 2020 at 12:16

  Super spændende projekt, jeg glæder mig til at følge med – selvom det nu virker som du er meget god til at bruge dit tøj i forvejen – host host – bare man kunne lære det 🙂
  Hvordan gik det egentlig med din stand hos Lidkøb, var der salg i den?

  • Reply
   merimeri
   18. januar 2020 at 6:06

   Skønt hvis det virker sådan udadtil, men et slag på tasken, så er det kun 30-40% af tøjet i min garderobe jeg bruger regelmæssigt. Standen i Lidkøb kommer der en opfølgning på i næste uge, I er nemlig flere der spørger til det.

 • Reply
  Lullumut
  16. januar 2020 at 21:56

  Spændende, Line 🙂 Den med at vende bøjlerne bruger jeg ofte. I dag havde jeg en bluse på på arbejde, som ikke har været i brug i årevis. Og jeg følte mig super godt tilpas 🙂 Ellers vil jeg gerne i gang med at teste en capsule wardrobe af. Har prøvet det lidt. Lægger f.eks. altid sommertøjet på loftet om vinteren. Det giver plads og luft.

  • Reply
   merimeri
   18. januar 2020 at 6:04

   Bøjlerne er også bare sådan en god og nem ide! Jeg synes også konceptet med en capsule garderobe er virkelig spændende, til gengæld kan jeg godt synes at mulighederne bliver lidt begrænsede. Glæder mig til at høre hvad du synes om det, hvis du kommer igang.

   • Reply
    Sanne
    18. januar 2020 at 22:58

    Undskyld. Håbløst spørgsmål fra min side, men hvad mener I præcis med at vende bøjler…? 🤷‍♀️

    • Reply
     merimeri
     19. januar 2020 at 7:55

     Haha slet ikke håbløst Sanne, og jeg har faktisk godt tænkt om det gav mening at skrive det sådan. Men altså med vendte bøjler menes der, at bøjlen hænger sådan så den ikke kan tages direkte ud fra bøjlestangen, men at den er vendt sådan at den skal løftes op og, trækkes væk og fri af stangen, for at den kan komme af. Åh det lyder næsten mere kringlet sådan, når jeg skriver det her, men det giver nok bedst mening hvis man rent faktisk gør det. Så tvinger sig selv til at hænge bøjlen så den er svær at få ud 😅

 • Reply
  Michaela
  18. januar 2020 at 15:20

  Jeg vil også gerne være med på udfordringen😊 Pga mit job, er jeg ikke så glad for at dele billeder af mig selv, men vil gerne være med her. Hvis det er ok.

  • Reply
   merimeri
   19. januar 2020 at 8:00

   Det er SÅ ok! Og nu bliver jeg simpelthen nødt til at spørge, om du hedder Maria eller Michaela? Der har altid stået Michaela ved dine kommentarer og pludselig for nogle uger siden stod der Maria, og jeg fik pludselig helt røde kinder over om det er helt forkert, når jeg har svaret dig som Michaela 😅 Håber du kan løse mysteriet 😉🙈

   • Reply
    Michaela
    19. januar 2020 at 13:59

    Hi hi😊 Kan godt forstå, at du har undret dig. Michaela er mit fornavn og Maria mit mellemnavn. Hvorfor Maria har sneget sig ind, er nok fordi det ind i mellem bruges af min familie😉 Kært barn har mange navne😆

 • Reply
  Sarah
  18. januar 2020 at 16:07

  Jeg er også med! Dog vender jeg ikke bøjler eller laver tøjplaner, men har siden starten af denne uge tvunget mig selv til at bruge mindst én ting, jeg ikke plejer at bruge, i mine outfits. I dag valgte jeg en cardigan i cashmere, som jeg ellers har haft sat til salg, og som noget nyt prøvede jeg at knappe den helt og stikke den i bukselinningen, og det så meget bedre ud, end jeg havde regnet med! Så nu har jeg deaktiveret salgsannoncen og prøver at se, om jeg ikke kan blive glad for at bruge den på denne nye måde i mine outfits. Det er en lille ting, men det er jo den slags, der skal til 😊

  • Reply
   merimeri
   19. januar 2020 at 7:58

   Sejt Sarah, og som du siger, er det jo netop lige præcis dét, det handler om. Lidt skægt med din cardigan, for jeg har faktisk forsøgt mig med præcis det samme forleden. En klassisk smal cashmere cardigan fra Uniqlo, som jeg aldrig rigtig har fået brugt, fordi jeg ikke rigtig føler mig tilpas i de mere tætsiddende cardigans. Men så brugte jeg den gennemknappet og ned i en nederdel, og synes faktisk også det fungerede ret godt! 🙌🏼

Kommenter