I garderoben

GARDEROBEREGNSKAB: JUNI SHOPPING

3. juli 2019

II ELLIES & IVY TOILETTASKE II

Ha. Den ser altså lidt sørgelig ud, min juni-shopping, som den her folder sig ud. Ét sølle køb, er nemlig, hvad jeg har gjort mig, og jeg griner lidt over “kollagen”. Men man kan jo ikke fravige traditionerne, blot fordi shoppingen i denne omgang er en sparsom affære. 413 kr er hvad den beløber sig til i juni, og for den nette sum har jeg købt mig en smuk blomstret toilettaske fra Ellies & Ivy, som var på bud. Fin ikke?

Således har det været småt med de materialle fristelser den forgangne måned, og jeg tror, det hænger sammen med at to af ugerne, holdt vi sommerferiefri i, og den resterende tid er gået med vuggestueindkøring. Der har simpelthen ikke rigtig været tid at lade sig friste. Og det ovenikøbet selvom det er højsæson for udsalgskup. Udsalget har dog ikke rigtig gjort det for mig i år, og jeg kan mærke, at jeg allerede inden, det var gået igang, var mættet af de mange tilbudsmails og udvalgets uoverskuelighed. Så jeg lod det ligge og fandt mig istedet noget så praktisk som en ny toilettaske, som jeg har manglet i nogle måneder efterhånden. Det føles lige dele ansvarligt og godt ikke at have forbrugt mig for en gangs skyld.

Generelt kan jeg godt mærke, at jeg er blevet lidt bedre til at stille mig selv spørgsmålet om, hvorvidt et nykøb vil ende med at gøre en anden ting i min garderobe mindre brugt. Og i 9 ud af 10 tilfælde er det faktisk tilfældet, og så er det altså svært at overbevise sig selv om nødvendigheden af det køb. Samtidig forbruger Nola jo tøj i en hastighed, jeg aldrig havde troet mage, både pga. slitage, voksevæk og madpletter, det trods mange anstregelser ikke lykkes mig at få af. Og det er som om, jeg ikke helt har samvittighed til at forbruge så meget på hendes vegne og så også på mig selv. Jeg kan trods alt bedre undvære end hun kan.

Jeg tror ikke, jeg helt er frelst fra min shoppetrang, men jeg kan mærke, at lysten lige nu er mindre, og det føles overraskende  godt. Samtidig var jeg i juni måned afsted på loppemarked, hvor jeg fik solgt godt ud, så for en gangs skyld er der plus på shoppebalancen. Det er længe siden, det sidst har været tilfældet …

 

 • Reply
  Lullumut
  3. juli 2019 at 9:40

  Haha, jeg er også overrasket 🙂 Uanset er det en virkelig fin toilettaske. Jeg har selv kigget på den. Det er bare synd, den ikke kan komme i vaskemaskinen. Har været på jagt efter en toilettaske i flere år nu, fordi min gamle døde. Ved bare jeg får nasset den til.

  Jeg har fået shoppet den samme stråtaske/sommertaske som dig. Den har jeg “manglet” i nogle år efterhånden. Den er så fin, fordi man kan lukke den af 🙂

  Ah, de pokkers madpletter. Vi har samme problem herhjemme. Min dreng elsker rød peber, og det ender bare galt. Synes også han skal have nyt tøj konstant.

  • Reply
   merimeri
   3. juli 2019 at 20:35

   Ja, det er selvfølgelig lidt udfordringen med en taske i silke. Heldigvis er foret mørkt, og skulle det gå helt galt ville jeg nok godt turde vaske den på uldvask i maskinen.
   Ej hvor godt med flettasken, jeg er simpelthen også så glad for min, og har nærmest haft den med mig hver dag siden! Må siges at være et godt highstreet fund 😉

 • Reply
  Trine Petersen
  3. juli 2019 at 21:52

  Så smuk. Jeg har haft mine i vaskemaskinen på uld/silke program flere gange. Det kan de sagtens klare. Kram fra Trine

Kommenter