Hverdagsliv

OM PRIVATØKONOMI OG FREMTIDSDRØMME

12. juni 2019

Indlægget er udgivet i samarbejde med Brickshare.dk

Herhjemme snakker Mads og jeg en del om fremtiden lige for tiden. Om vores ønsker og drømme. Og dem er der mange af. Nogle mere højtflyvende og krævende end andre, men ikke desto mindre er de alle nogle, vi håber, at fremtiden vil bringe os. Snakken kommer sig af, at vi så småt er kommet igang med de første spæde skridt til planlægningen af vores bryllup. I dag skal vi fx ud og besøge et af de bryllupvenues, vi har i kikkerten. Men brylluppet er bare én fremtidsdrøm. En anden er drømmen om søskende til Nola. Helst to mere, hvis jeg får lov at bestemme. Nogle flere kvadratmeter at agere familie på. Enten hus og have eller et sommerhus, der på sigt kan få livet i byen til at føles mere rummeligt. Oveni de drømme vil vi også gerne have råd til et liv, der byder på oplevelser og eventyr. Således er det ikke småt med fremtidsdrømmene, men vi ved også godt, at de alle sammen peger tilbage på én ting; vores privatøkonomi, og hvordan vi indretter os, så flest mulige fremtidsdrømme kan realiseres. Hverken Mads eller jeg vogter nemlig over en guldske, der kan servere os drømmene helt uden hårdt arbejde. Men mindre kan også gøre det, og da vi begge har fornuftigt betalte jobs, handler det for vores vedkommende mere om, hvordan vi bedst prioriterer vores penge for at få dem til at række længst muligt. Skal vi spare op eller investere? 

Som det er i dag, har vi valgt et mix. Nogle penge på en opsparingskonto (som desværre er en nulrente-konto i disse tider) og nogle er investeret i aktier. Og netop på grund af nulrenten som med tiden faktisk vil æde lidt af vores opsparing takket være inflationen, snakker vi om, om der måske er mest fornuft i at investere mere end vi gør i dag. Om vi burde være en lille smule mere risikovillige med vores opsparing og istedet åbne op for muligheden for væsentlig større gevinster end hvad opsparingskontoen tilbyder os? Men skal vi så investere i? Fortsætte med aktier? Råvarer? Valuta? Eller ejendom? Sidstnævnte tiltaler os. Især fordi udsvingene på ejendomme er langt mindre end de er på aktier. Ret beset handler det jo med ejendomme bare om udbud, efterspørgsel og ejendomsvurdering. Og det er forhold selv vi kan forholde os til i modsætning til aktier, hvor langt flere faktorer spiller ind. Men ejendomsinvestor, det bliver man vel kun hvis man har et par gode håndfulde millioner stående på bankbogen. Eller hvad? Svaret er ganske overraskende nej. Jeg er nemlig blevet introduceret til en spændende investeringsplatform, der gør det nemt for alle at investere i fast ejendom. Navnet er Brickshare

Brickshare er en nystartet dansk virksomhed med en klar mission. De vil gøre ejendomsinvesteringer mulige for alle os med en helt almindelig pengepung. Og vejen dertil er enkel. Alt det kræver er en gratis profil på Brickshares investeringsplatform og en investering på bare 10.000kr, og derefter er du klar til at investere i en af de ejendomsfonde, som Brickshares team af professionelle varetager. Når din investering er blevet placeret, vil du løbende kunne få udbetalt dit udbytte fra din andel, som er overskuddet fra driften af den ejendom eller de ejendomme, din investering er placeret i. Og ifølge Brickshares beregninger kan du forvente et årligt afkast før skat på 8-9% på din investering. Hvilket altså er væsentligt højere end de 0% vi har i udsigt på vores opsparingskonto. 

Så ja, vi er fristede. Fristede at af kaste os ud i ejendomsinvesteringer uden al bøvlet med køb af ejendom, administration og udlejning. For det her lyder som en spændende måde at gøre det muligt at realisere vores fremtidsdrømme. 

Hvis du også er nysgerrig på at høre mere om den unge virksomhed, der er godt igang med at revolutionere det etablerede ejendomsmarked, kan du læse meget mere om dem her

 • Reply
  Kirstine Birckner
  12. juni 2019 at 11:40

  Det lyder så spændende! Og fedt at læse mere om privatøkonomi, det er sådan et vigtigt emne 😃

  • Reply
   merimeri
   13. juni 2019 at 15:34

   Jeg synes også det er vildt interessant at få lidt mere indblik i noget der fylder så meget som privatøkonomi. Vi er sikkert mange der kunne vinde en del ved at blive klogere på de valg andre har truffet!

 • Reply
  Lullumut
  13. juni 2019 at 0:13

  Interessant 🙂 Når du får tid, vil jeg gerne læse lidt om dit arbejde, hvis du vil dele det 🙂 Hvordan du har det med at vende tilbage efter barsel. Om din arbejdstid bliver anderledes i forhold til at hente/bringe. Om du har planer om at skulle videre en dag. Hvad dit drømmejob er. Vil du gerne leve af din blog. Kan du leve af din blog. Bare et par tanker herfra 🙂

  • Reply
   merimeri
   13. juni 2019 at 15:33

   Vildt god ide! Sådan et indlæg skriver jeg mig bag øret. Tak for input 😘

Kommenter