Hverdagsliv

FREDAGSPOST

17. maj 2019

Godmorgen og rigtig glædelig store bededag. Om man er til den kristne kirke eller ej, er det nu meget kærkomment med sådan en fredagsfridag hva’? Også selvom regnen står ned i stænger – i hvert fald over København – og ser ud til at skulle gøre det hele dagen. Så meget desto bedre at kunne bruge hele dagen indendøre i nattøj. Det er i hvert fald hvad jeg har på mit fredagsprogram. Og så en hulens masse praktik herhjemme. At flytte ind i vores “nye” soveværelse, rydde op og vaske gulve efter at lejligheden har stået på den anden ende i snart tre uger. Hvis tiden tillader det måske en seriøs oprydning i min garderobe (har planer om et loppemarked om nogle uger), eftersom Mads tørt konstaterede at tøjet hang lidt tæt i skabet for tiden. Og han har ret. Det bugner, og meget af det hænger bare og samler støv. Således er det oplagt at bruge den forlængede weekend på lidt garderobekærlighed. Derudover skal jeg bare hygge om min lille trekløver. Den lille sover lige nu en tiltrængt lur i gården, efter at være faldt i søvn mens hun fik overtøj på, og den store bruger formiddagen på at spille paddle tennis. Og den mellemste sniger sig lige til en formiddag foran computeren, inden jeg for alvor kaster mig over to-do’en herhjemme. 

Ovenpå et par weekender først i sommerhus, og dernæst hos mine forældre på sydsjælland, har jeg glædet mig til en weekend hjemme i København. Til langsomme morgener, trilleture på Vesterbro, og til at nusse om lejligheden. Så det er hovedsageligt, hvad der står på vores weekendprogram. Ikke meget med andre ord. I morgen har vi dog planer om en frokost inde i byen, og søndag har jeg en morgenmadsaftale med et par veninder. Men derudover, et tomt program. Og det passer mig fortrinligt. Mit velvære har godt af sådan nogle dage engang imellem.

Og jer – hvad skal I bruge den lange weekend på? Det er så hyggeligt at høre fra jer i kommentarfeltet og lære jer en lille smule bedre at kende qua jeres weekendplaner.

Som altid vil jeg også lige tippe om en lille håndfuld ideer du passende kan bruge weekenden på.

 • Dø af grin over Cerceis dagbog fra dagen det store slag ved Winterfell stod
 • Tage forbi DGI-byen. Ikke for at svømme eller for pulsen op i slag badminton, men for at se udstillingen ‘90‘ der lige nu pryder DGI-byens foyer. Jeg havde slet ikke hørt om den, før jeg var i svømmehallen med Nola igår, og blev overvældet af den store udstilling af Klaus Holsting. Virkelig betagende hvor udtryksfulde mennesker er selv uden åbne øjne til at udtrykke os. 
 • Du kan også trodse regnvejret og tage til fredagsrock i Tivoli, hvor dygtige Phlake er på plakaten i aften. Jeg har de seneste år været skuffet over lydkvaliteten, men efter sigende har Phlake føjet lov at skrue lidt op for lyden, så der er håb for en fortrinlig musikalsk oplevelse. Har efterhånden været til et par koncerter med Phlake, og der er altid garanti for god energi.
 • Gøre dig et loppemarkedsfund med ekstra god samvittighed når der i morgen fra 11-16 holdes luksustøjmarked på Apollo Bar. Til fordel for de udviste flytningefamilier på Sjælsmark Udrejsecenter kan du købe tøj til favorable priser fra bl.a. Ganni, Wood Wood, Mads Nørgaard, Munthe, Nué Notes, Won Hundred, Stine Goya og mange flere. 
 • Udnyttte at du har carte blanche til at indtage alle de lune hveder, du kan komme i nærheden af i weekenden. Måske ovenikøbet bage dem selv? Meyer har delt opskriften på deres populære hveder her.
 • Reply
  Natasha
  17. maj 2019 at 13:41

  Elsker de her posts! Lyder som en dejlig afslappende weekend for jer.

  Jeg skal udforske mit nye neighborhood – Nordhavn! Er allerede dybt forelsket i stedet 🙂

  • Reply
   merimeri
   23. maj 2019 at 14:58

   Ej hvor jeg håber du stor-nød din weekend i Nordhavn. Det er så magisk at flytte til et helt nyt område og skulle til at lære det at kende!

Kommenter