Hverdagsliv

HAR BLOGGEN STADIG SIN BERETTIGELSE?

20. september 2018

“Har bloggen stadig sin berettigelse?” Det spørgsmål dukker med jævne mellemrum op hos mig. Senest i søndags hvor mine veninder og jeg snakkede om, hvor få af os det faktisk er, der stadig trofast følger blogs. Det er som om Instagram lidt har taget over, og megen inspiration bliver i dag fundet her fremfor på blogs, som trods alt kræver lidt mere, at holde sig opdateret på, hvorimod alt Instagram indhold er samlet ét sted, hvilket de fleste nok synes er dejlig nemt i en hverdag, hvor online fristelserne (og forstyrrelser) er mange. Nuvel, jeg er ikke bedre selv, og det er efterhånden kun en lille håndfuld bloggere, jeg stadig troligt læser med hos, hvorimod jeg bruger stadigt mere tid på Instagram. Både fordi indholdet her bliver rigere og rigere, med formater som Story og IG TV til at dele mere dybdegående indhold end blot ét billede, men også fordi jeg fornemmer, at flere og flere influenter også koncentrerer sig primært om Instagram.

Og hvis det virkelig er tilfældet, og samtidig er en tendens der fortsætter, da får det mig til at vende tilbage til spørgsmålet om, hvorvidt bloggen stadig har sin berettigelse. Hvad tænker I?

Læser I blogs i samme omfang som tidligere? Og hvad kan en blog tilføre jer som instagram ikke kan? Jeg vil vildt gerne høre fra jer, ikke mindst fordi jeg lige for tiden også tænker rigtig meget over, hvilken type indhold der er det rette at dele herinde. Jeg kan se på mine statistikker, at det især er de mere personlige indlæg, som fx mine mor-bekendelser og min fødselsberetning der virkelig trækker læsertallene op, men hvad de mere inspirationsdrevne indlæg som outfitbilleder og bolig updates, er de overhovedet interessante til bloggen, eller hører de kun hjemme på Instagram? 

 • Reply
  Michelle
  20. september 2018 at 7:30

  Jeg håber at du fortsat bliver ved med at blogge. Jeg læser alle dine indlæg og du er en af de få bloggere jeg fortsat følger. (Følger dig også på IG)

  Synes bare mange blogs i dag bliver al for store, hvor det hele skal handle om samarbejder og reklame, fordi de er selvstændige. Din er en god blanding af det hele, det personlige med de gode glimt og de dybe indlæg. Samt er det ikke din levevej, men du har stadig en tilknytning til det danske arbejdsmarked – hvilket jeg syneser fedt 🙂

  Bare min mening, håber du fortsætter 🙂

  • Reply
   merimeri
   21. september 2018 at 17:17

   Bare rolig Michelle, jeg er ikke på vej til at stoppe bloggen. Til det nyder jeg det her lille online fællesskab, som giver mig kreativt aflad, for meget. Det er bare super interessant at høre fra jer, hvad der gør en blog værd at følge, så 1000 tak for dit input. Jeg havde slet ikke overvejet, at det var en fordel for mig, at jeg ikke er fuldtidsblogger, men istedet kombinerer det med et fuldtidsarbejde ved siden af, men det er I flere der har fremhævet, så det vil jeg da klart tage til mig!
   Hav den dejligste weekend forude. Klem

 • Reply
  Julie
  20. september 2018 at 7:41

  Jeg håber at især du, bliver ved med stadig at blogge. Jeg synes du er en kæmpe inspirationskilde på både indret og mode. OG jeg elsker dine personlige indlæg, da jeg selv blev mor i februar. Jeg har skruet gevaldigt ned for antallet af blogs jeg klikker ind på dagligt. Det er faktisk kun din og rockpaperdresses jeg tjekker dagligt, resten er måske en gang om ugen. Dette er fordi jeg også synes samarbejderne hos de andre blogs virker malplaceret. Og det gør det ikke her.

  • Reply
   merimeri
   21. september 2018 at 17:19

   Åh Julie, du kan være ganske rolig, jeg går ikke med tanker om at stoppe. Det er bare så rart at have en fornemmelse af, om man er på rette vej med det indhold jeg prioriterer i forhold til jeres præferencer, så det er mega brugbart at høre fra jer. 1000 tak fordi du tog dig tid at svare – og fordi du trofast følger med og kommenterer!

 • Reply
  Betina
  20. september 2018 at 7:48

  Jeg læser stadig ligeså mange blogs som før i tiden, så jeg håber virkelig at du fortsætter med at blogge! Du er uden tvivl en af mine yndlings bloggere og er en stor inspirationskilde! Så fortsæt endelig 🙂

  • Reply
   merimeri
   21. september 2018 at 17:22

   Bare rolig Betina, jeg skal ingen steder. Jeg nyder stadig det online univers og fællesskab, jeg har fået stablet på benene herinde, og det er simpelthen så fantastisk at jeg kan få jer til tasterne i kommentarfeltet, for det giver også mig et super brugbart indblik i, hvad det er, der gør en blog interessant med jeres øjne. TAK for din kommentar og fordi du læser med <3 Klem

 • Reply
  Maja
  20. september 2018 at 9:01

  Jeg synes stadig blogs (og din!) har sin berettigelse – især som du skriver til de personlige indlæg – men også de lidt længere inspirationsindlæg med flere billeder og lidt mere tekst end på Instagram. Mens de der lidt kortere indlæg “jeg tjekker lige ind”/billede af en krop kaffe/få kortere sætninger om dagen/indlæg med link til fx kun 1 kjole/boligting – den slag fungerer for mig som læser bedst på Instagram. Jeg læser blogs for at få “lidt mere”/lidt dybere inspiration end på insta – der går lidt hurtigere.
  Og så Bruger jeg også insta til at finde nye blogs at følge. Hvis jeg fx ser nogle interessante billeder dederinde og personen har et link i profilen til sin blog bruger jeg det og snuser lidt rundt og ser om der fanger mig. Og om den skal addes på Bloglovin. Og der tæller det lidt ned hvis det er samme indhold som på insta eller hvis der er flere uger mellem indlæggene. (Der behøver dig ikke være hver dag der er indlæg – men synes godt man ka. Fornemme om der er en blog der prioriteres eller om den er lidt død.

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 13:19

   Jeg er helt på linje med dig – jeg synes også (og forventer nok egentlig også af de blogs, jeg følger) at der her er lidt mere dybdegående indhold, der giver mig som læser noget ekstra, end hvad jeg kan få på instagram. Det virker på en eller anden måde lidt for let købt hvis det altid er det samme indhold, der går igen på begge platforme. Tusind tak for dit virkelig gode input Maja! Klem til dig

 • Reply
  Marie
  20. september 2018 at 11:20

  Line, jeg elsker simpelthen din blog og må give de andre ret, din blog er speciel. Det jeg holder mest af ved bloggen er klart din fantastiske stil, som giver masser af inspiration og også masser af nye ønsker på ønskeseddlen. Jeg håber meget du bliver ved med at blogge for du er et af mine dagelige chek-ups:D

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 10:17

   Åh altså Marie, sikke en dejlig, dejlig ros at få. TAK! Dejligt du bliver inspireret af at kigge med herinde – det er min fornemmeste opgave. Hvad end det er inspiration til ny-køb eller til at sætte mere pris på de små hverdagsøjeblikke, som også er værd at bogmærke. Søndagsknus til dig

 • Reply
  Natasha
  20. september 2018 at 14:47

  Helt enig hvad Michelle har skrevet tidligere! Mange blogs er for store, og for mig er det svært at se mig selv i dem. De blogs jeg læser er dem der stadig har et arbejde (når de ikke er på barsel ☺️), og som virker til at have et liv der minder lidt om mit eget, der henter jeg mest inspiration. Dermed ikke sagt jeg ikke kan lide sponsorerer indlæg – dit seneste med hudpleje var feks genialt! For mig er blogs er sted for fordybelse og et bevist valg. Instagram er en frokost pause eller 2min fritid – blogs (din blog) er en kop kaffe og at koble af, som et dameblad. Så bliv endelig ved med at blogge!

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 10:16

   Tusind tak for dit input Natasha. Det har virkelig været en øjenåbner for mig, at I er så mange, der læser med, fordi mit liv netop er til at spejle sig i, og ikke føles for fjernt fra det liv man selv lever. Og bare rolig, jeg er slet ikke på vej til at stoppe. Nyder så meget, at kunne holde min skrivetrang ved lige – især her i barselsboblen. Klem

 • Reply
  Amalie Lodal
  20. september 2018 at 15:54

  Jeg tror instagram har overtaget meget af det tidsfordriv der foregik på blogs før i tiden, men derfor behøver bloggen bestemt ikke være urelevant. Men der er nok mindre plads til at skrive om urelevante ting.
  Jeg tror en god blog og instagram kan rigtig meget sammen i dag. Det at være blogger og instagrammer hænger nok lidtmere flydende sammen for mange.

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 10:14

   Det tror jeg du har helt ret i, Amalie! Jeg kan også se det bare fra mig selv – der bliver brugt meget mere tid på at scrolle på Instagram fremfor på blogs. Klem

 • Reply
  Mette Schou
  20. september 2018 at 20:10

  Tænker præcis det samme som natasha

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 10:12

   Dejligt med indspark Mette! En dejlig søndag til dig. Klem

 • Reply
  Elisa
  20. september 2018 at 20:53

  Jeg har fulgt med hos dig i lige knap et år, og du er på ganske kort tid blevet min absolut yndlings blogger. Som andre skriver, så er det absolut et plus at bloggen ikke er din levevej og at du har en forbindelse til arbejdsmarkedet, som de fleste af os kender det. Derudover er du virkelig inspirerende, både bolig- og modemæssigt. Jeg synes du har en virkelig fin balance mellem de personlige indlæg og de inspirerende indlæg, og jeg er vild med det hele! Så jeg synes klart at DIN blog har bestemt sin berettigelse 😊

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 10:06

   Åh Elisa, du giver mig helt røde kinder. Sikke en dejlig ros at få – og hvor er jeg dog glad for, du læser med! Det er virkelig interessant at høre, at mange af jer fremhæver det, at jeg deltidsblogger, som et plus. Det havde jeg ikke regnet med! Klem til dig

 • Reply
  Amalie
  20. september 2018 at 21:12

  Jeg er så glad for din blog. Det du bidrager med ville i min optik ikke være muligt via instagram. Du deler ud af dig selv med ord, der ikke ville være plads til på ig. Derudover er dine outfit indlæg også detaljeret på en måde, så jeg får en god fornemmelse af kvaliteten af tøjet. Grundet dette har jeg købt mange at de samme ting som dig 😀
  Til slut vil jeg sige, at jeg er imponeret over det indhol, du leverer især taget i betragtning, at det ikke er din hovedbeskæftigelse 🙂

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 10:05

   Virkelig dejligt input Amalie, tak. Det er simpelthen uvurderligt for mig sådan at få en bedre fornemmelse af, hvorfor I læser med lige netop her. Og skønt at høre, at mine outfit kan tjene til inspiration på den måde.

 • Reply
  Mette
  20. september 2018 at 21:44

  Micro-blogging, som det hedder, har virkelig taget over! Det vil jeg give dig ret i og kun få bloggere skriver sådan for alvor godt og laver sådan rigtig flotte billeder. Der er Instagram mere taknemmelig. Sådan en som Emily Salomon gider jeg rigtig godt læse. Personligt og virkelig magasin-kvalitet med masser af cuteness, rejser, sport, nede på jorden, mad, bøger og drinks. Det samme med rockpaperdresses. Eller plum min for de personlige billeder og pæne strik, selv om jeg slet ikke strikker selv. Om din blog har en berettigelse er en følelse, du må finde med dig selv. Er du glad for dine tal? Er det sjovt at skrive? Skal du hellere skrive længere på Instagram? Der er jo stadig masser af plads til bloggere derude. Det skal dog være lysten, der driver det, synes jeg. Jeg synes fx godt at man kan mærke/læse, når en blog er blevet noget slap/doven, fx Mette Marie Lei Langes. Fødsel, baby og måske især erfaringer som førstegangsmor har helt sikkert et publikum blandt ligesindede. Jeg forstår godt de høje besøgstal der. Personligt følger jeg mest dine bolig-indlæg, hvor Instagram er perfekt. Bloggen var mest omkring fødsel. Men bliv da ved, hvis ilden er i dig.

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 10:03

   Emily Salomon og Rockpaperdresses er også nogle af de få, som jeg troligt læser med hos, netop fordi kvaliteten af deres indhold er så højt; både inspirerende, nærværende og autentisk. Det er for mig kriterierne for, om bloggen stadig har en berettigelse – og det er dejligt at læse, at det samme gælder hos mange af jer. Som blogger har man nemlig da en bedre rettesnor for, hvad type indhold det er værd at prioritere. Klem til dig

 • Reply
  Emma
  21. september 2018 at 10:42

  Jeg synes bestemt stadig blogs har sin berettigelse (også din!)

  Jeg er faktisk en af dem, der stadig læser blogs fast – hver dag – via Bloglovin og jeg nyder det 🙂 For mig er det nogenlunde på højde med instagram. Jeg har også Bloglovin-appen installeret på min telefon, og læser på den måde derfra.

  Jeg nyder både personlige indlæg og de lidt mere ‘hurtige’ som shoppe-indlæg og OOTD 🙂 Fort mig er det en måde at slappe af på og få inspiration.

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 9:54

   Bloglovin er også et genialt værktøj til at følge med. Jeg tror jeg gik lidt i stå på den app, fordi jeg fulgte så mange bloggere, at mængden af indhold blev lidt overvældende, men måske jeg burde få ryddet ud og så genoptage læsningen via bloglovin igen.

 • Reply
  Stine
  21. september 2018 at 10:48

  Jeg læser troligt blogs og har gjort det siden 2009 – jeg har altid fulgt en 8-10 bloggere ad gangen meget trofast, og mange af de blogs er faktisk de samme her næsten 10 år efter (Emily Salomon, Acie, Christina Dueholm mv.). Jeg foretrækker KLART blogformatet, for jeg er mere til de længere, dybdegående posts end til 2-3 linjer og et flot billede på insta. Jeg følger også med på insta, men jeg foretrækker klart blogs – især fordi jeg på blogs i højere grad kan til/fravælge indhold end på insta, hvor man efterhånden bliver væltet af annoncer, og hvor nye algoritmer gør det stadigt sværere at følge dem, man egentligt helst vil følge (synes jeg). Jeg elsker begge medier og vil ikke undvære nogen af dem, men for mig vil blogs altid være yndlings – og jeg vil følge med her hos dig lige så længe, dit univers er her, Line. Af mange af de samme grunde som de andre skriver (at du ikke er “for” stor, at du har et alm. job ved siden af), men mest af alt, fordi jeg bliver meget inspireret og i godt humør 🙂

  • Reply
   merimeri
   23. september 2018 at 9:52

   Sejt med sådan en trofast bloglæser Stine. Og kæmpe kudos til de bloggere, at de har formået at holde dig fanget i så mange år. Jeg kan godt følge dig med fordelen i de mere dybdegående posts, for det format egner Instagram sig trods alt ikke helt til. Og er det bare mig, eller er det som op hyppigheden af annoncer på instagram lige har fået et nøk op inden for den seneste måneds tid? Synes der er sååå mange i mine stories efterhånden, og det distraherer godt nok glæden lidt. Og i øvrigt så ualmindeligt dejligt at høre, at du som læser også stadig er godt underholdt her på matriklen. Klem til dig

 • Reply
  Natascha
  24. september 2018 at 9:18

  Jeg læser stadig blogs dagligt – langt færre end tidligere, men jeg følger stadig en 15 stykker på bloglovin og så har jeg 5 stykker jeg tjekker på domænet nærmest dagligt, deriblandt din! Som de fleste andre skriver er det rart at bloggen ikke er din levevej, idét jeg føler det gør det nemmere at identificere sig med dig. Jeg læser troligt alle dine indlæg, du inspirerer på alle punkter! TAK for en skøn blog i hvert fald.

Kommenter