Hverdagsliv

DAGEN FØR DAGEN – OG ALT ER SOM DET PLEJER

23. december 2017

vsco-photo-1Glædelig lillejuleaften! Mon I alle er gået på juleferie nu? Torsdag sendte vores direktør en mail ud om, at som en tidlig julegave ville vores kontorer lukke allerede klokken 14 igår, og eftersom Mads også arbejdede hjemmefra, benyttede vi anledningen til at sætte os til rette på et tidligt eftermiddagstog på vej mod juleferie hos mine forældre. Eftermiddagen blev brugt på at få tæv af min far i Ludo og aftenen på julehygge og gavebytning med min morbror, tante og to kusiner. Idag er fortsat lidt i samme rille; der blev hygget lidt ekstra længe om morgenbordet med mine forældre i morges, derefter var det afsted ud at fælde juletræ, inden min mormor og morfar kom til frokost og gavebytning. Vi holder jul med min fars familie i år, så det gælder altid lige om at få puslespillet med den anden del af familien til at gå op, men eftersom vi er heldige ikke at have skilsmisser i familien, slipper vi vist nemmere omkring den kabale end så mange andre. Det sidste af eftermiddagen blev brugt med julefilm – mens min mor var i fuld sving i køkkenet, min far sovende på den ene sofa og Mads på den anden. Alt er med andre ord fuldstændig som det plejer – og det er lige præcis dét jeg elsker julen for.

I julen har vi ikke travlt med at finde på nyt, vi har ikke travlt med at skulle genopfinde os selv og vores vaner, som vi ellers kan have en tendens til i hverdagen. I julen skal det hele nemlig aller helst være, som det var sidste år, året før det, og før det igen. Den er for de fleste af os ret hellig, og det er på en eller anden måde lidt betryggende i en tid, hvor vores omgivelser ellers sjældent får lov at bestå i samme form mange år ad gangen. Selvom man i vores performance samfund altid helst skal være på vej hen mod noget nyt og bedre, er der også noget fint over at vi lige med julen ikke er på vej nogle steder hen andet end i retning af traditionerne. Af og til er de nemlig ikke de værste vi har, fordi de på den måde kan befri os lidt fra forventningspresset.

Som I kan fornemme, har julefreden sænket sig her, og det håber jeg også, at den så småt har hos jer og jeres kære. Jeg holder fri fra bloggen i morgen, og vil istedet suge alle traditionerne til mig; fra løbeturen julemorgen efterfulgt af morgenbordet hvor hele familien er samlet, besøget hos min farfar på kirkegården, brætspillene med min far og lillebror, Disney’s Juleshow og juleaften med al dens glans som kulminationen på det hele.

RIGTIG GLÆDELIG JUL VENNER! 

    Kommenter