Rejser & rejseguides

REJSEGUIDE: STOCKHOLM

21. august 2016

stockholm-guide

I starten af juli brugte Mads og jeg en weekend i Stockholm – og blev helt og aldeles forelskede i byen. Det var min første gang deroppe, men drømmer allerede om at komme tilbage igen. Snart.

Stockholm har så mange fine steder at byde på, og vi forsøgte ihærdigt at nå omkring de fleste anbefalinger, vi havde samlet sammen fra venner og berejste kolleger. Og jeg tænker, at jeg vil dele ud af de bedste herinde, hvis der er nogle af jer, der også har planer om at skulle til den svenske hovedstad. 

1. I kvarteret Södermalm, hvor vi boede, lå der et væld af gode og hippe butikker. En af dem var Papercut, som er den mest velassorterede magasinshop, jeg har været i. Jeg elsker coffee table books og pæne magasiner, og hos Papercut finder du alle dem, der er værd at finde. Papercut, Krukmakargatan 24

På Krukmakargatan ligger også konceptbutikken Nitty Gritty, der med mærker som A.P.C, Byredo, Comme des Garcons og Common Projects, absolut er et besøg værd. Der findes både en butik til dame og herrer, og begge er værd at slå vejen forbi – om ikke andet blot for at kigge. Nitty Gritty Womens Store, Krukmakargaten 24 og Mens Store, Krukmakargatan 26

2. Udover obligatorisk shopping i svenske favoritbutikker som Filippa K, Acne og Whyred, stod jagten på de bedste spiseoplevelser også ret højt på agendaen for vores weekendtur. Og vi endte med at spise så mange afsindigt gode steder. Et af dem var på Urban Deli, som er en kombineret restaurant og delikatesseforretning – sidstnævnte seriøst med ALT, hvad (mad)hjertet begærer. Det var alt det bedste fra torvehallerne kogt ned til én butik og jeg kunne snildt have lagt alle mine feriepenge lige dér. Vi nøjedes dog med en virkelig lækker frokost i første omgang, hvor vi delte en greasy burger, en grøn salat, tatar og friske rejer. Det hele smagte himmelsk, og jeg ærgrede mig helt over, at vi kun nåede ét måltid der. Urban Deli, Sveavägen 44 og Nytorget 4

3. Bruger man en weekend i Stockholm, skal man også unde sig selv et par drinks eller øl efter middagen, for byen byder på et væld af cool barer. En af dem er Häktet, som lokker med sin helt egen ølbar i en hyggelig baggård, mens man indenfor kan fristes af lækre drinks og god vin. Häktet, Hornsgatan 82

Foruden Häktet, er Marie Laveau, som også ligger i Hornsgatan, et besøg værd. En hip restaurant og natklub, som på bedste vis kombinerer kulørte drinks og syndigt gode burgere. Marie Laveau, Hornsgatan 66

Rammer man Stockholm om sommeren, og har man danselængsel, så skal man overveje et besøg forbi Trädgården. En forunderlig natklub under fri himmel. Det er Distortion møder Roskilde Festival og sammen med resten af Södermalms hippe klientel lader der til at være garanti for en magisk aften. Trädgården, Hammarby Slussväg 2

4. Endnu et must-do spisested i Södermalm, Pom & Flora. Morgenmad når den er bedst – og pænest. Der er rift om pladserne i den lille cafe, men stedet er så absolut ventetiden værd. Der er i øvrigt stor sandsynlighed for også at rende ind i yndlingsblogger Hanna Stefansson, som ofte deler billeder fra Pom & Flora. Pom & Flora, Bondegatan 64

5. Apropos førnævnte Urbal Deli og meldingen om, at de har alt hvad hjertet begærer. Se lige det her pæne udvalg af chokolade. Mmm. Urban Deli, Sveavägen 44 og Nytorget 4

6. Klods op ad Urban Deli på Nytorget, finder man den fineste lille grønne oase, som lader til at være stedet at hænge ud på Södermalm. Er man heldig med vejret, kan det anbefales at snuppe et par timer i solen her. Og heldigvis er man jo tæt på fristelserne fra Urban Deli, skulle sulten melde sin ankomst. Nytorget

Lige ved parken finder man også spisestedet Nytorget 6, som jeg fik anbefalet af flere. Vi var desværre ikke heldige at få bord, så det kræver at man er ude i lidt god tid, men lykkes det, ser det at dømme ud fra menukortet ud til, at man har en fyrstelig aften i vente. Nytorget 6, Nytorget 6

7. For morgenmad eller frokost skal du unde dig selv at slå vejen forbi Greasy Spoon. Det hyggeligste lille spot, som straks får dig til at føle dig hjemme – og giver dig lyst til at spise alle dine måltider her fremover. Greasy Spoon, Tjärhovsgatan 19

Som I kan fornemme, brugte vi det meste af tiden i Södermalm, som minder om en blanding af Vesterbro og Nørrebro, og dermed har en meget mere lokal stemning end Gamla Stan og Kungsholmen (indre by), som vi fx fandt ret turistet, og derfor primært brugte som shoppedestination istedet.

 • Reply
  Lullumut
  21. august 2016 at 11:32

  Det er mange år siden, jeg har været i Stockholm. Næsten 20 år siden faktisk. Så jeg vil klart gerne tilbage igen snart. Tak for tips 🙂 Og sikke meget du har rejst i år, dejligt at det også kommer os andre til gode 🙂

  • Reply
   merimeri
   30. august 2016 at 7:48

   I så fald må det være næsten være på tide med et genbesøg 😉 Er sikker på du vil elske byen, den overvældende natur og de mange fine butikker og spisesteder! 2016 har været et drømmeår i forhold til rejser – det er svært ikke at blive fristet til at tage ud og opleve verden, når man arbejder et sted som momondo, og har nogle meget berejste kolleger.

 • Reply
  Ida
  21. august 2016 at 13:16

  Ej det ser så dejligt ud! Stockholm står virkelig højt på rejse-ønskelisten!

  • Reply
   merimeri
   30. august 2016 at 7:46

   Dét kan jeg godt forstå. Det er den skønneste by og jeg skal også afgjort tilbage igen.

 • Reply
  Kirstine
  31. august 2016 at 10:05

  Tak for det, Line. Jeg MÅ altså af sted – snart 😉

  • Reply
   merimeri
   1. september 2016 at 21:09

   Dét må du endelig unde dig selv søde Kirstine. Helt klart en af mine favoritbyer i Europa!

Kommenter