Et godt tip

SKØNLITTERATUR DER SÆTTER TANKER IGANG

19. juni 2015

anbefaling-der-bor-hollywoodstjerner-på-vejen“Dj-dronning kalder de mig. I avisen. På internettet. Jeg bryder mig ikke om det. En dronning skal forsvare sit territorium. En dronning skal slås og snave yngre bejlere i gulvet. En dronning er stærk, og jeg ligger her, afkræftet, i undertøj fra Rigshospitalet. Sommeren begynder nu uden for murene. Den varmeste i hundrede år. En god sommer, men ikke for mig”

En af sidste års helt store skønlitterære udgivelser var Maria Gerhardts, kendt under dj-aliasset Djuna Barnes, selvbiografiske debutroman Der bor Hollywoordstjerner på vejenEn bog om en kvindes ultimative kamp for en uslukkelig kærlighed, som hun er 15 år om at turde indrømme over for sine omgivelser  – og den hun elsker, en kamp for at overleve en agressiv kræftsygdom, en kamp for at overleve mange års mani og usikkerhed på egen identitet. Og en kamp for at blive et helt menneske igen. 

Jeg fik bogen i julegave, men har først nu haft tid at få den læst. Til gengæld tog det mig ikke mange dage at nå igennem den. Det er en page-turner som med sit finurlige og flotte sprog fanger dig fra første side. Den er let læst, og alligevel er der en kompleks virkelighed, der udfolder sig mellem linierne. 

Har du ikke allerede læst den, kan jeg kun anbefale dig at gøre det. 
Du kan bl.a. finde bogen hos Saxo her, hvor den koster 200 kr.
Så absolut en af de bedste bøger, jeg længe har læst.

Har du læst den, og er du enig?

 • Reply
  Hende C
  19. juni 2015 at 10:00

  Meget enig! Den er helt fantastisk, smuk og følsom og er for mig alt det en bog skal være. Jeg har faktisk været meget inspireret af den i forhold til den bog jeg selv lige har udgivet 🙂

  • Reply
   infashionwebelieve
   19. juni 2015 at 10:35

   Ej hvor spændende med din egen bog, C. Den må jeg da straks lige ind og læse nærmere om.
   Der findes intet bedre end bøger, man selv flere dage efter stadig er mærket af.

 • Reply
  Ida
  19. juni 2015 at 17:37

  Jeg kender den slet ikke, men det lyder som en god og ja meget tankevækkende bog.

  • Reply
   infashionwebelieve
   20. juni 2015 at 8:42

   Ej den må du virkelig unde dig sig at læse Ida. En læseoplevelse der trænger ind under huden på dig!

 • Reply
  Sara E
  19. juni 2015 at 20:22

  Jeg er helt vild med den. Jeg har læst den 2 gange siden jeg fik den, og den har virkelig fået mig til at tænke over mange ting i mit eget liv, og at gribe nuet (modsat at vente 15 år på sit livs kærlighed for så at få kræft). En meget smuk bog om en meget smuk kvindes liv.

  • Reply
   infashionwebelieve
   20. juni 2015 at 8:43

   Du beskriver det så fint Sara, i sandhed en smuk bog om en smuk kvinde. Den har også sat en masse tanker igang herhjemme, og dét gør for mig, blot læseoplevelsen endnu større.

Kommenter