Hverdagsliv

HOW ABOUT THAT WORK-LIFE BALANCE

6. november 2014

Jeg fornemmer, at I godt kan lide, når jeg åbner op til det lidt mere personlige her på bloggen, så det hele ikke svømmer væk i materielt navlepilleri.

Tilbage i september skrev jeg om, hvordan jeg med hjertebanken og ondt i maven måtte indse, at jeg ikke kan alt det, jeg tror jeg skal kunne. Det resulterede i et fravalg af blandt andet et fag på CBS, bestyrelsesarbejde og en kalender hvor aftaler med veninder, familie og bloggen er kogt ned til et helt andet niveau end tidligere. Og det har hjulpet! Vejrtrækningen er

blevet lettere, overskuddet større og humøret bedre. Travlt har jeg stadig, og det stopper nok aldrig. Når ét projekt kan streges fra listen, så har et nyt med at dukke op. Men jeg har fået mere balance i min hverdag, og er blevet bedre til ikke at give den dårlige samvittighed for meget taletid. Der er ikke noget så lidt produktivt som dårlig samvittighed, og det prøver jeg at minde mig selv om, når der igen står lidt for mange ting på to-do listen.

Samtidig har jeg fundet en “struktur” som giver mig mere overskud. Jeg har fx frakoblet min arbejdsmail på min tlf. Når jeg har fri, så har jeg fri – i hvert fald fri til at gøre andre ting end arbejdsrelaterede. Samtidig prøver jeg at få planlagt indlæg til bloggen en uge ad gangen, sådan at jeg ikke hver dag skal bekymre om, hvorvidt I klikker forgæves ind forbi bloggen. Jeg går kun ud enten fredag eller lørdag i weekenden, for dermed stadig at enten lørdag eller søndag til at forberede næste uges læsning. Og så forsøger jeg kun at lave aftaler 3 aftener om ugen for at have nogle aftener fri til at koble fra. Det lyder firkantet, og det er det måske også lidt. Men jeg har bare lært, at når det hele ramler lidt, så har jeg brug for struktur til at skabe et overblik. 
Hvad med jer, hvordan balancerer I arbejde og privatliv?
XX
Talking about work-life balance.
How do you manage to balance yours?
 • Reply
  Julie / It's My Passions
  6. november 2014 at 13:23

  Jeg tror også at det er super vigtigt at mærke efter – hvis man får det fysisk dårligt, mangler det gode humør osv. så skal der skæres ned 🙂 Og godt at høre, at du efterhånden har fundet balancen 😉

 • Reply
  Celestine
  6. november 2014 at 14:22

  Du er sej lige meget hvad Line! Men fedt at høre at det kører 🙂 Det var så godt at se dig den anden dag! Snart igen <3

 • Reply
  Karina
  6. november 2014 at 16:15

  Det lyder til at du har fået struktur på tingene og det er bare så vigtigt at lytte efter 😉

 • Reply
  Ida
  6. november 2014 at 17:06

  Hvor er det bare dejligt at læse søde Line, at du har fået mere overskud og tid. Jeg kender så godt til det, at man gerne vil være med over det hele og hjælpe til, når andre har behov for det. Men jeg indså desværre forsent at døgnet kun indeholder 24 timer og man også er nød til at sove og slappe af. Så efter at være gået ned med stress og sygemeldt fra jobbet i 4 måneder, så har jeg givet mig selv meget mere 'Ida-tid' og det er vigtigt. Så jeg synes at det er så sejt at du har set at du ikke kan nå alt, før det gik galt 🙂

 • Reply
  Line
  6. november 2014 at 20:13

  Årh Cele, TAK <3

 • Reply
  Line
  6. november 2014 at 20:14

  Du har helt ret. Nogle gange kan det bare være så svært at stoppe op og mærke efter, men det er sindsygt sundt at gøre det.

 • Reply
  Line
  6. november 2014 at 20:16

  Det hjælper i hvert fald på det, så er det bare med at fortsætte med at stoppe op og mærke efter.

 • Reply
  Line
  6. november 2014 at 20:17

  Årh Ida, det er altså også lidt af en omfang du lyder til at have været igennem. Hvor er jeg glad for du er kommet ud på den anden side og igen har fået balance i din hverdag.

Kommenter