Hverdagsliv

NÅR BLOGGEN BLIVER KOMMERCIEL

9. oktober 2014
Det kommercielle indhold fylder i stigende grad alle steder. Også i blogland, og også her på matriklen. Betalt eller sponsoreret indhold. Et emne vi elsker at hade, og som de fleste af os har en ret klar holdning til. Og jeg vil gerne høre jeres!
 Det har ikke tidligere været oppe at vende på bloggen, men i takt med at min blog vokser, så kommer der også flere tilbud om kommercielt indhold. Langt størstedelen takker jeg pænt nej tak til, og det når således aldrig forbi bloggen. Men nogle ting gør, og bag de ting jeg takker ja til, ligger der en ret klar ramme: Produktet skal matche mig og det indhold, jeg har valgt at koncentrere mig om her på bloggen. I vil altså ikke se mig, skrive om indhold, jeg ikke selv ville bruge min egne penge på. 
Min blog skal ikke være en reklamesølje. I skal kunne klikke jer ind her og vide, at ordene herinde er mine og at de afspejler mig …
MEN når det er sagt, så er det for mig også en balancegang. Bloggen er blevet en deltidsbeskæftigelse for mig. Og uanset hvordan vi vender og drejer det, så koster tid penge. Engang imellem har jeg mulighed for, at få en lille økonomisk gevinst ved det arbejde jeg ligger i bloggen, og hvis produktet lever op til den ramme jeg har sat, så siger jeg ja. Man skal ikke blogge for pengenes skyld (der findes ca. en milliard nemmere måder at tjene penge). Jeg elsker, at sysle med bloggen og tiden med jer, og ville ikke være den foruden. Men engang imellem er det rart (og kærkomment) med en økonomisk kompensation for det arbejde, jeg gør. Fuldstændig ligesom når jeg får løn fra mit job.
Jeg ved der er delte meninger omkring det, men jeg håber I forståelse (eller respekt, om ikke andet) for mine valg omkring kommercielt indhold. 
Jeg tror på ærlighed, og jeg tror på, at både virksomhederne, I og jeg er bedst tjent med den. 
XX
Sorry guys, this one is only in danish.
 • Reply
  Anonym
  9. oktober 2014 at 18:46

  Min holdning til sponsoreret indhold på blogge er klar, så længe man nævner, at det er et sponsoreret indslag, er der intet galt i det. På samme vis står der også teksten: "Reklame" i ugeblade under annoncer.Så for netop at imødekomme ønsket om ærlighed, ville jeg blot huske at nævne, når blogindslag er med sponsoreret kommercielt indhold.

 • Reply
  Karina
  9. oktober 2014 at 19:24

  Jeg har ikke noget problem med det så længe man gør læser opmærksom på sponsoreret indlæg – det er sådan jeg også gør på min egen blog 😉

 • Reply
  Katrine Guldbæk
  9. oktober 2014 at 19:37

  Jeg synes det er en dejlig holdning at have til sponsorende indlæg/ting. Synes ofte at man mister bloggeren lidt, hvis hun/han laver indlæg for at tjene og ikke kan mærke bloggeren bag. Det er en skam, men tror også det er noget, der vil komme mere og mere, fordi bloggere gerne vil tjene penge på bloggen.

 • Reply
  Kirstine
  9. oktober 2014 at 22:00

  Rigtig godt at bringe det på banen. Sponsorerede indlæg er ifølge mig ofte meget positive, fordi jeg bliver mere bevidst om hvilke produkter, der er gode og hvilke der ikke er så anbefalelsesværdige.

 • Reply
  Kristina
  9. oktober 2014 at 22:27

  Så længe du står ved det du skriver synes jeg det lyder fint :)MEN med det sagt; de sponsorerede indlæg man finder på 10-15 danske blogs tænder jeg fuldstændig af på! Gider ikke swipe forbi indlæg efter indlæg om det samme produkt – samme rabatkode – ja selv samme giveaway – så stopper legen for mig 😉

 • Reply
  Sara Bøge Josefsen
  10. oktober 2014 at 8:25

  Det lyder som om, du har et meget velovervejet forhold til sponsorerede indlæg :)Så længe produkterne afspejler dig og vi som læsere bliver gjort opmærksomme på, at indlægget er sponsoreret kan jeg ikke se noget galt i det, men som Kristina også skriver, – når flere forskellige bloggere skriver om det samme item, så bliver jeg også en smule ærgerlig..

 • Reply
  Johanne
  10. oktober 2014 at 9:56

  Jeg vil også sige stort set det samme som de andre. Så længe du er bevidst omkring det, og ikke over-gør det, så er det fint.

 • Reply
  Anonym
  10. oktober 2014 at 11:58

  Jeg synes, at sponsorerede indlæg er noget, der virkelig kan rykke ved en bloggers troværdighed. Dermed ikke sagt, at jeg ikke har forståelse for, at man gerne vil kompenseres for det arbejde og den tid, der bliver brugt på at vedligeholde den. Jeg synes derfor, at det er rigtig godt, at du har gjort dig de tanker om hvilke produkter, som du tager i mod og/eller anbefaler.Som et par andre vist også har nævnt, synes jeg ligeledes, at det er utrolig vigtigt, at når noget er blevet sponsoreret, så skal læseren ikke være i tvivl.Jeg følger selv en del blogs og noget, der kan gøre mig lidt ærgerligt er, når jeg ser det samme, sponsorerede produkt over flere blogs (f.eks. Daniel Welington ure) eller når man kan scrolle en hel side igennem og alle indlæg bærer præg at være sponsorerede.Men ja så længe der er en grænse, synes jeg, at det er i orden.

 • Reply
  Krummes Krummelurer / Christina
  10. oktober 2014 at 22:34

  Så længe man oplyser om, at et indlæg er sponsoreret, synes jeg det er helt ok. Jeg blogger også indimellem om sponsorerede ting, men jeg fortæller ALTID at det er sponsoreret. Og jeg fortæller altid min mening. Og det lægger jeg ikke skjul på. Og ja… man kan blive lidt træt i scrolle-fingeren, når alle blogs skriver om det samme. 😀 Christina

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:19

  Det er en god holdning! Jeg lover også i fremtiden, at efterkomme ønsket om, at sponsoreret kommercielt indhold selvfølgelig skal markeres.

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:19

  Det er også en super fin rettesnor, så i aller højeste grad er til at forholde sig til – både som blogger og som læser!

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:20

  Og fordi virksomhederne i endnu højere grad har fået øjnene op for, at bloggeren ofte er et medie med rigtig, rigtig mange læsere.

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:20

  Hvor er det en sej holdning at have Kirstine!

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:21

  Dét kan jeg i aller højeste grad også godt nikke genkendende til selv. Jeg synes også det bliver lidt kedeligt at læse om det samme indhold på adskillige blogs – til gengæld er der større vinderchance hvis det samme produkt udloddes flere steder 😉

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:22

  Det er jeg glad for du synes Sara. Jeg bestræber mig i hvert fald også på at være velovervejet omkring det meste her på bloggen!

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:22

  Er simpelthen så glad for jeres holdning. Tusind tak Johanne!

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:24

  Tusind tak for dit input til debatten. Tilslutter mig din holdning, og indrømmer også ærligt at jeg da også selv synes det er kedeligt at læse om det samme (kommercielle) indhold på mange blogs. Det kan være svært at undgå til tider, men synes helt klart man som blogger også skal bestræbe sig på at lave unikt indhold. Det er både sjovere at lave og sjovere at læse!

 • Reply
  Line
  14. oktober 2014 at 18:25

  Det er også et super godt udgangspunkt Christina, så jeg er helt enig. Med gennemsigtighed når man altså langt – især i forhold til troværdighed!

 • Reply
  Kristina
  14. oktober 2014 at 20:54

  Ha ha, point taken 😉 Jeg falder da også i engang imellem :O Ig andre gange er jeg Rasmus modsat 😉

Kommenter