Rejser & rejseguides

TRAVELLING // HAMBURG GUIDE

5. januar 2013
 SHOPPING: Shoppemulighederne i Hamburg er mange, og uanset budget, så skulle der være god mulighed for at kunne gøre sig nogle gode køb. Både hvad angår highstreet og alle de eksklusive mærker, så har de alle en butik i Hamburg. I området omkring Mönckebergstrasse, som er hvad der svarer til Strøget i København, der finder du alle highstreet-kæderne; H&M;, Zara, Mango, Monki og Weekday. Priserne er selvfølgelig nogenlunde lig de danske, men synes alligevel ofte den vejledende pris er lidt billigere i euro-priser. Bedst af alt var H&M; butikkernes udvalg af Trend. I København synes jeg nærmest Trend er udsolgt inden det kommer i butikken, eller også hænger der kun en enkelt str. 34 eller 42 tilbage. Det var ikke tilfældet i Hamburg hvor udvalget var stort, og alle størrelser var at finde. Neuer Wall er gaden hvor alle de eksklusive mærker ligger side om side, og det er også her Cos har deres butik. Som I kan se så blev der stadig julet gevaldigt i gadebilledet, men det var kun med til at gøre shoppingen og byen endnu mere hyggelig.
 
HVAD SKAL MAN SE OG OPLEVE: Hverken min kæreste eller jeg er sådan synderligt kulturelle, i hvert fald ikke museums-wise, hvorfor vores kulturelle erfaringer med byen er ret begrænsede. Byen er centreret omkring to søer; Aussenalster og Binnenalster, ligesom der er et væld af kanaler rundt omkring i midtbyen, og en gåtur omkring disse kan altså anbefales.
 

REEPERBAHN: Reeperbahn er Hamburgs svar på Istedgade i København (eller det er nok nærmere omvendt). En kilometerlang legendarisk gade, fyldt med barer, natklubber, sexshops og spillesteder, og hvis man skal ud og have kolde weissbier eller kulørte drinks, så er det nok her jeg ville starte. Der er et eller andet tidlig 90’er over gaden, men den er det på en ret karistisk måde og der er noget meget ægte over stemningen der. Reeperbahn er en del af St. Pauli området, som absolut er et besøg værd.

ST. PAULI: St. Pauli er et af byområderne i Hamburg, nær ved havnen. Bydelen er fyldt med cool streetart, undergrundsbarer, rigtige amerikanske junkfood-restauranter og stakkevis af cafeer der lokker med Fritz-kola

St. Pauli var udover midtbyen, nok det af områderne som jeg var mest tiltalt af, og jeg kunne helt sikkert godt have brugt meget mere tid til at gå på opdagelse her.
 

HVOR SKAL MAN SPISE: Byens lækreste caesar-salad får man muligvis hos Grill&Green; (Bleichenbrücke 9), lækreste pizzaer og pastaretter står Vapiano for (Kurze Mühren 20) og så skulle Copper House efter sigende lave ret fantastisk asiatisk mad til virkelig gode priser. Havde fået restauranten anbefalet af Tine fra modeso-bloggen, så selvom vi desværre ikke nåede ud forbi, så tænkte jeg at jeg lige ville videregive tippet (Davidstrasse 37). Nytårsaften havde vi bestilt bord på Butchers American Steakhouse (It would just be wrong if I weren’t to be having steak on new years eve) og det er, uden overdrivelse, nok et af de bedste måltider jeg har fået i mit liv. Beliggenhed, atmosfære, mad, vin, betjening – det hele var i top, og både min kæreste og jeg var i ren ekstase over det. Priserne er en smule pebrede, men vi tænkte at der til nytårsaften ikke skulle spares på noget. Hvis man gerne vil gøre det lidt mere budgetvenligt, så bliver man altså også mæt af mindre end 3 retter, ligesom der også nemt kan spares lidt på mængden af vin 😉

Hamburg er på alle områder en virkelig cool by, og det er helt afgjort ikke sidste gang jeg besøger byen! Vi boede i øvrigt på DAS Hotel (Steindamm 68-70), et super lækkert og ret nyt hotel, som ligger ca. 5 minutters gang fra hovedbanen og lige så tæt på midtbyen.

 • Reply
  Ida
  5. januar 2013 at 15:11

  Det er nemlig en god by! Vi var en tur dernede i sommerferien, og nu får jeg fluks lyst til at tage afsted igen, når jeg læser dit indlæg. Områderne Altona og Neustadt er nu også værd at kigge nærmere på.
  Har du set filmen Soul Kitchen? Rigtig god, og så foregår den netop i Hamborg.

 • Reply
  Carina Trinhammer
  5. januar 2013 at 16:14

  Dejligt med en lille miniguide til Hamborg; jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal dertil en dag!! 🙂

 • Reply
  Ida / Fashionlab
  5. januar 2013 at 16:58

  Den er jeg virkelig glad for Line! Jeg vil hive den frem når jeg skal dertil i foråret 🙂

 • Reply
  Jadore blog
  5. januar 2013 at 21:06

  Tak for en guiden 🙂 Den er god 🙂

 • Reply
  Jeanette
  6. januar 2013 at 14:20

  Lækker guide , kan helt klar bruges når man forhåbentlig snart slår et smut forbi den skønne by 😉

 • Reply
  Isabella Pernille
  6. januar 2013 at 20:22

  Fed guide! Håber jeg snart skal en tur til Hamborg 🙂

 • Reply
  Line S.
  9. januar 2013 at 13:31

  Dét er jeg vel nok glad for at høre Jeanette, tak!

 • Reply
  Line S.
  9. januar 2013 at 13:31

  Jeg skal også klart tilbage igen på et tidspunkt. Hamburg kan virkelig anbefales!

 • Reply
  Line S.
  9. januar 2013 at 13:32

  Dejligt at høre 🙂

 • Reply
  Line S.
  9. januar 2013 at 13:33

  Skønt hvis du kan bruge den Ida. Ellers kan jeg også anbefale at søge på Hamborg hos Clamour4glamour. Hun har været der en million gange, og selvom hun desværre endnu ikke har lavet en decideret hamburg guide, så har hun en masse tips og tricks, der er værd at tage med!

 • Reply
  Line S.
  9. januar 2013 at 15:11

  Det må du virkelig gøre – det er en fantastisk hyggelig by!

 • Reply
  Line S.
  9. januar 2013 at 15:12

  Kunne virkelig også godt forestille mig byen var fantastisk om sommeren. Det må blive næste gang!
  Har desværre ikke set Soul Kitchen, men det kan da være at man skulle gøre det 🙂

Kommenter