Hverdagsliv

MINE JUNI PLANER

2. juni 2022
II Se lige hvor sød Nola var på samme tid sidste år, stadig med en lille rest af baby-nuttethed over sig. Nu kigger jeg på min snart fire-årige børnehavepige og kan slet ikke forstå, at hun allerede er så stor og dannet II

Årets første officielle sommerdag er forbi. Selvom vejret tydeligvis ikke giver det store for, hvad kalenderen ellers måtte mene, at dagen burde have været startskuddet til. Sommer er der i hvert fald ikke meget af udendøre, men jeg sætter min lid til, at det snart kommer, for nok elsker jeg foråret, men nu er jeg altså også klar til sommeren. Til friske fjordrejer og lune dage ved stranden. Til store is med guf og cykelture med bare arme. Til aftensmad på grillen og til at gå i seng med åbne vinduer og lyden af sommernatten, der føles uden ende.

i juni glæder jeg mig til:

 • For alvor at indvie sæsonen for måltider under blå himmel, og spise i vores hyggelige grønne gård, så ofte som det lader sig gøre.
 • At være en del af dette års indsamlingshold for #Kræfterikkeforbørn indsamlingen. Selvom jeg ville ønske, at det slet ikke var nødvendigt at samle ind for at hjælpe til noget, der er så meningsløst og forkert, som børn der er alvorligt syge. Hvis bare kræft ikke fandtes! Men det gør den, og vi kan hjælpe. Så det gør jeg gerne med min indsamling. Den kommer til at få en hel masse opmærksomhed i næste uge, og der bliver blandt andet en række lækre giveaways på min IG @merimeri.dk så følg endelig med der, og så ville det betyde alverdens, hvis I vil være med til at gøre en forskel ved at støtte min indsamling.
 • Et pusterum. Dem har der ikke været mange af i maj, og egentlig er der heller ikke udsigt til ret meget stilstand i juni, men jeg må oppe mig for at finde tid til dem, for jeg trænger virkelig til at føle, at jeg ikke konstant halter bagefter.
 • Pinseweekenden og udsigten til tre dage uden alverdens i kalenderen. Vi bruger et par af dagene på landet hos mine forældre, og glæder mig til den ro, der altid indfinder sig, når vi er lidt på afstand af byens mange fristelser.
 • Picnic i vandkanten med min lille familie.
 • Indvie min nye badedragt fra Konges Sløjd i samme anledning.
 • Endelig at kunne lancere et langvarigt projekt på mit arbejde, som har givet anledning til en del uro i kroppen den seneste tid. Det bliver en stor lettelse endelig at være i mål.
 • At få pigerne passet og tage ud at spise, bare Mads og jeg. Det har været på tapetet længe, men travlhed på begge på vores job har været en kæp i hjulet. Nu skal det være!

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Bachelor. Åd det råt, som det havde premiere på dansk tv sidste år, så bliver nødt til at give det et skud igen i år. Derudover har jeg tårnhøje forventninger til den nye danske hospitalsserie Dag & Nat efter at have set første afsnit. Virkelig lovende!
 • Jeg vil lytte til sange, der giver mig ro og sørger for fokus. Lige for tiden er det ‘Ren hygge’ playlisten, der gør tricket for mig. Og i den helt anden ende af musikskalaen vil jeg danse rundt til ‘Where did you go’ af Jax Jones, som emmer af sommerfest.
 • Læsningen er jeg gået helt i stå med i maj, men sommer er for mig også lig med stunder i solen med en bog i skødet, så jeg vil virkelig gerne igang igen. Har du allerede fundet bøgerne til din sommerferielæsning?

Jeg vil spise og drikke:

 • Danske jordbær med fløde. Salater med friskbælgede ærter. Kartoffelsalat med nye kartofler. Alt godt fra grillen. Åh, jeg glæder mig så meget til en rigtig sommermiddag.
 • Ingen sommer uden Campari spritz. Jeg ved ikke, om trendsætterne vil mene, at den holder stand endnu, men herhjemme gør den altså! Imens jeg drikker den, vil jeg for en stund drømme mig til sommer i italien, som jeg virkelig savner. Næste år skal vi tilbage!

Jeg vil købe:

 • Jeg er ved at tage tilløb til at slå til på dette taske-crush fra Acne. Jeg sætter hele tiden et nyt mål op for mig selv for, hvornår jeg må købe den. Først var det et vellykket loppesalg i maj, så var det, når jeg landede et bestemt samarbejde. Men måske jeg bare skulle slå til som en anerkendelse af, at jeg nu i over to måneder er lykkedes med at holde fuldtidsjob og stadigt voksende instagram-forretning i skak.
 • Jeg lurer også på en af de smarte nøgleringe fra Phanta, der endelig er tilbage på lager igen.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • Ikke altid at lade svaret på beskeder fra mine veninder hænge og flagre. Det er sådan en dårlig vane, at jeg altid tænker ‘det kommer jeg lige tilbage til, når der er lidt mere tid’. For der er ender altid med at komme noget ind for højre, og i stedet for at få svaret, bruger jeg unødvendigt meget energi på at have dårlig samvittighed over min manglende svar. Det vil jeg gøre mig umage med at blive bedre til.
 • Og så vil jeg genindføre en genganger fra tidligere, og igen blive bedre til at glæde mig over de ting, jeg får gjort, fremfor det, jeg ikke gør. Det er så nemt at ryge i fælden med altid at have fokus på de ting man kunne gøre bedre eller mere af, men det fordrer sjældent noget godt, så den spiral skal jeg have vendt herhjemme. Altså lige med undtagelse af beskedsvaret til dem, jeg har kær, der må jeg godt være lidt efter mig selv over de svar, jeg forsømmer.

Hvad glæder du dig til i juni?

 • Reply
  Louise Herby
  6. juni 2022 at 22:03

  Den med ikke at få svaret veninder mv. kan jeg desværre godt nikke genkendende til. I hverdagene er det klart det, at jeg kører i bil til og fra arbejde, aldrig spiser frokost alene og har rygende travlt på kontoret, inden jeg skal afsted mod børnehaven. Og derhjemme forsøger jeg virkelig at lægge telefonen fra mig, fordi min søn ikke skal se mig sidde med den hele tiden. Når han så sover tæt på 21, er det ikke altid energien, der er der. Det er svært at gøre det anderledes, synes jeg.. Men jeg fik svaret på det meste her i starten af weekenden, så nu er det bare med at holde trit 😅

Kommenter