Boligindretning

GUIDE TIL DEN GODE BILLEDVÆG

12. januar 2022

Noget af det, jeg får aller flest spørgsmål omkring på Instagram, er vores billedvæg og det er klart den, der høster det største engagement, hver gang jeg deler billeder af den. Og jeg forstår det godt, for en billedvæg er et fantastisk værktøj til at sætte en stemning i et rum, og valg af farver og motiver kan forandre hele udtrykket i ens indretning. Men den tager tid sådan en billedvæg; at finde det rette størrelsesforhold billederne imellem, at vælge rammer, print, farver. At lande lige præcis det udtryk der føles rigtigt, men når først den er der, er der altså noget wow-effekt over sådan en billedvæg; især hvis man som os har mod på at lade den gå fra væg til væg og fra gulv til loft.

Fordi I netop er så nysgerrige på vores billedvæg, vil jeg gerne dele lidt mere ud omkring den, dele links til de af vores plakater, der stadig er at købe, hvor vi køber rammer, og hvilke størrelser, vi har valgt.
Nederst i indlægget deler jeg desuden mine bedste tips til, hvordan man selv kommer godt igang med en billedvæg.

Håber I kan bruge indlægget.

Her er vores plakater fra, samt målene på dem

Alle vores Matisse plakater har jeg fået i forbindelse med et samarbejde med PSTR Studio. Desværre er de print jeg har derfra i dag udgået, så jeg kan ikke linke dertil. Men PSTR har generelt mange fine kunstprint, og fx dette minder meget om vores store Matisse print øverst i venstre hjørne (70×100). Postery er et godt alternativ at finde Matisse plakater, og denne minder også meget, om den der hænger ved siden af vores store Matisse print. Printet i blå og lyserød (50×70) er et kunstprint af Louise Bourgeois for Moderna Museet, og er nok en af mine yndlings.

Stregtegningen af kvindekroppen er fra Desenio og hedder Abstract Figures No 3(30×40). Ved siden af den hænger et gult print (30×40), som jeg simpelthen ikke husker, hvor er fra. Nedenunder de to hænger et unika print fra Lone Grøntved (50×70), som desværre heller ikke er til at få fingrene i længere, men jeg synes denne er et smukt alternativ.

Det abstrakte print med den gule streg på gråbeige baggrund hedder Different Ways I og er fra Paper Collective (50×70). Nedenunder det er igen et Matisse print (50×70), jeg desværre ikke længere kan finde link til, men led eventuelt hos Postery. Under det hænger en print af et abstrakt ansigt, det er fra Paper Collective og hedder Gentil (30×40).

Det store sort-hvide print er fra Society6 og hedder Into Abyss (71×88) af kunstneren Richard Vergez. Society6 er en overvældende samling af kunst, men udstyret med en god portion tid og tålmodighed kan man virkelig finde meget fint der. Den blå stregtegning er fra Hein Studio, som jeg altid har haft et godt øje til. Printet hedder The Line no. 24 (40×50). Under det hænger to hvide svaler på gul baggrund. Det print er fra Junique og hedder Birds in Mustard (30×40).

I næste række er der den rødklædte dame med perlehårbåndet. Det er fra Paper Collective og printet hedder Red With Pearls (30×40). Under det print hænger endnu en fugl fra Junique. Det hedder Thoughts Are Free (50×70).

I øverste højre hjørne hænger et print fra HouseDoctor og hedder Artistic Illustration (50×70). Under det et print af Leise Dich Abrahamsen for The Poster Club. Printet hedder The Nectar (40×50). Ved siden af hænger de tre badenymfer. Et print af Helena Ravenna for Paper Collective og med navnet Girls. Til sidst i nederste højre hjørne hænger et print fra Junique der hedder Mind Control (50×50).

Her køber jeg billedrammer

Jeg kan godt lide mixet af forskellige rammer; nogle i træ og nogle i sort metal. Fælles for dem er blot at de skal være helt smalle i rammen og ikke særligt dybe.
Vores sorte metalrammer køber jeg typisk hos Bilka/Føtex, som er i god kvalitet og til en skarp pris. Med rammer i træ skal man være lidt mere påpasselig fordi mange nemt kommer til at se kunstige ud, og lige med trærammerne kan det derfor ofte godt betale sig at betale det ekstra. Jeg synes, Paper Collective har de flotteste egetræsrammer.

Mine bedste tips til at lave din egen billedvæg

Planlæg din billedvæg i Work

Mit bedste tip til at lave en billedvæg er såre simpelt. Du skal bare igang i Word. Microsofts klassiske tekstbehandlingsprogram er nemlig genialt til at sidde og lege rundt med forskellige billeder, inden du går igang med boremaskine eller hammer og søm i væggen. Jeg gør altid det, at jeg gemmer billeder af de plakater, jeg til en start har udset mig, og så henter jeg dem ind i Word, hvor jeg så kan gå igang med at arrangere dem, som jeg forestiller mig, de skal hænge på væggen. På den måde er det nemt at se, hvordan det færdige resultat vil tage sig ud, allerede inden man svinger dankortet eller går igang med værktøjet. Det smarte ved denne fremgangsmåde er også, at du hurtigt kan prøve andre motiver og rammestørrelser af, hvis udtrykket ikke sidder lige i skabet i første omgang. 

Vil du bruge sorte rammer på væggen, er det bare at tilføje en sort linje om billederne, og så tilpasse tykkelsen, så den nogenlunde svarer til den på rammerne. Bruger du rammer i træ, kan det være lidt svært at ramme en svarende farve i Word, så der plejer jeg istedet at gøre det, at jeg finder et billede af en træramme, og så fritlægge eller beskære billedet, så det kun er rammen, jeg har tilbage, og så kan jeg også bruge den i min Word-kollage, hvor jeg så kan sætte de forskellige plakatmotiver ind i rammen. 

Det er altid det tip, jeg tyr til, når jeg skal lave en ny billedvæg eller blot opdatere udtrykket på en eksisterende væg, og det er en virkelig hyggelig og overskuelig måde at planlægge sit lille galleri på. 

Vær ikke bange for at skære plakater til

Det sidste tip er måske ikke så meget et tip som det er en opfordring. Men det går på, at du ikke skal være bange for at skære dine plakater til, så de passer til den ramme, du har i tankerne. Det er nemlig ikke alle print, der kommer på standardmål, der lige passer på en ramme i standardmål. I det tilfælde plejer jeg at klippe et par centimer af plakaten, der hvor det kræves, og så ender enderne med at kunne mødes alligevel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Reply
  Karina
  21. marts 2019 at 12:03

  Et andet godt tip er at lave det i power point for så kan du også have de rigtige størrelsesforhold. Du kan indstille sideopsætningen på din PP til f.eks at være 24cmx30cm (svarende til 2,4m x 3m) også kan du kopiere dine plakater ind og indstille dem til at have en længde på 5x7cm (50cmx70cm)

  • Reply
   merimeri
   25. marts 2019 at 16:50

   Ej det er også et super tip Karina. Det må jeg prøve af næste gang!

 • Reply
  Bilderwand gestalten: Einfache Ideen & Tipps für deine Art Wall
  5. juni 2022 at 11:57

  […] dem dänische Blog Meri Meri habe ich diesen ziemlich einfachen, ziemlich genialen Tipp […]

Kommenter