Livet som mor

MINE BEDSTE KØB SOM MOR TIL TO – SAMT BEDSTE KØB FRA 18 ANDRE MØDRE

30. november 2021

At være mor til to føles ikke længere som en helt ny kasket, jeg har iført mig. Vi føler os langt om længe landet, og er for længst nået til det der punkt, hvor man dårligt kan huske, hvordan livet var før. Hvor vi bare var Nola, Mads og jeg. Nu kan vi jo slet ikke forestille os en tilværelse uden vores Evi, og alt hvad hun kommer med.

Men selvom vi nu er landet, så har det altså været en stor omvæltning at gå fra tre til fire. På mange måder har det næsten føltes som en større omvæltning end at gå fra to til tre. Alle de bekymringer, konflikter og uundgåelige kontroltab der følger med, når de voksne ikke længere er i overtal. Dét har været hårdt at finde sig til rette i. At have to børn der kræver – og selvfølgelig fortjener – lige meget opmærksomhed og nærvær, men som alligevel har brug for at få behovene dækket på vidt forskellige måder. Den balancegang tager det tid at finde ind i, men når først den er der, giver familielivet med flere børn bare så meget mening. På flere plan! Og jeg tør vove at påstå, at alle kommer dertil. Selvom man de første tre-fire måneder måske græder mere end man griner, og aldrig tror, at familielivet rigtig bliver godt igen (jeg har været der!), så er man pludselig på den anden side, og alting føles som om, det er faldet på plads, og at livet er lige præcis, som det skal være.

Og mens følelserne og tankerne som mor til to for det meste finder sig til rette af sig selv, så kan mor-til-to-rollen altså hjælpes godt på vej af et par praktiske ting, og jeg har derfor samlet til bunke med de bedste køb, jeg har gjort mig som mor til to. Det fornemmede jeg, da jeg spurgte jer på Instagram, at der var god appetit efter at læse om, så jeg håber, I kan bruge indlægget her til noget.

Måske listen sågår kan udbygges med udgangspunkt i jeres gode erfaringer med køb, der får livet som mor til to eller flere børn til at glide lettere? I må endelig dele i kommentarfeltet, så jeres råd kan komme andre tilgode også ♥

 1. Babybay Maxi Bedside Crib fra Mycopenhagenkid. Jeg kan ikke anbefale nok, at man investerer i en bredside crib, fordi det letter de mange opvågninger om natten så gevaldigt, at man har baby sovende lige ved siden af sig og nemt kan komme til at give en sut/amme,/nusse uden at man behøver stå op ad sengen, og stå helt skævt henover kanten på en babyseng, hvor siden ikke kan tages af. Vi har valgt en maxi bedside, som desuden giver mere plads til at Evi kan vokse med den. Jeg regner med, at hun kan sove i den til hun er omkring et år og nogle måneder. Da hun var helt lille sov hun i en Najell Sleep Carrier i den, nu sover hun i en nest og når hun bliver for stor til den, lyner vi bunden af nesten, og bruger “pølsen” som en tryg rand rundt om hende i bedsiden i stedet.
 2. Slyngevugge med motor fra Membantu. Ved vitterligt ikke, hvad vi skulle have gjort uden en slyngevugge med motor til de første fire-fem måneder med Evi. Den reddede vores lure, ulvetimerne med Nola (og til dels også vores forstand som nybagte forældre til to). Og lad være med at have dårlig samvittighed over at dit barn vuggen i søvn af en maskine. Det er en fase, og den går over.
 3. Bæresele fra Artipoppe. Man er bare meget mere på farten med barn nummer to end man nødvendigvis er med barn nummer et. Fordi der er et ældstebarn at hente og aflevere i institution, og en allerede smurt hverdagsmaskine der helst skal fortsætte så gnidningsfri som muligt. Evi er ikke typen der gider ligge i sin barnevogn når hun er vågen, og derfor har vi virkelig stor glæde af en bæresele, så hun kommer op og kan følge med, når hun tvinges med på farten i hendes vågentid. Bæreselen fra Artipoppe er dyr, men alle pengene værd, fordi den er så nem at bruge i modsætning til fx en Ergobaby, der er drilsk at lukke selv.
 4. Stor pusletaske fra Konges Sløjd. Mit sidste tip er at købe en stor pusletaske, hvis ikke du har det i forvejen. Vi har opgraderet vores lille kviltede CamCam pusletaske til en stor alt-du-har-brug-for sag fra Konges Sløjd, og det er altså genialt at have alt samlet til begge børn ét sted fremfor at skulle pakke sig i net, rygsæk, pusletaske osv.

18 mødre deler deres bedste køb

På Instagram spurgte jeg også til jeres bedste køb som mor til to, og 18 med-mødre delte deres erfaringer. Dem får I her ♥

 • Ståbræt til barnevogn
 • Ergobaby Embrace eller Najell Easy bæresele som et budgetvenligt alternativ til Artipoppe
 • Søskendevogn
 • Vikle
 • Tyngdedyne
 • Najell Sleep Carrier (et must også hvis du er førstegangsmor)
 • En kravlegård så baby har et helle fra de(n) store søskende
 • Sansegynge
 • Leander puslepude som holder i mange år
 • Chokolade (amen!)
 • Ringslynge
 • iPad
 • Pusletaske i rygsækudgave, så man har to hænder fri
 • En barnepige
 • Babybrezza hvis man giver flaske
 • Madras til far der sover med den store søskende

 • Reply
  Anne
  30. november 2021 at 13:36

  Bare et tip om endnu en rigtig god bæresele, der er nem at tage af og på selv (og justere, så begge forældre kan bruge den uden for meget besvær): Najell Easy. Nu har jeg godt nok kun et barn, men den har stadig reddet mig mange gange!

Kommenter