Livet som mor

HVAD PAKKER MAN I HOSPITALSTASKEN SOM ANDENGANGSFØDENDE?

17. marts 2021

Hvad pakker man i hospitalstasken som andengangsfødende, og – i hvert fald i Region Hovedstaden – har udsigt til at skulle hjem igen bare fire timer efter fødslen? Pakker man kun det absolut nødvendige til et kort ophold eller helgarderer man sig og pakker til nogle dage, vel vidende at det med fødsler aldrig er givet, at alting går som man håber, og man derfor er hurtigt hjemme igen? Jeg har været i syv sind, og spurgte jer derfor til råds på Instagram for lidt tid siden.

Og som det heldigvis altid er med jer, skortede det ikke på gode erfaringer og råd, og jeg føler mig derfor helt tryg ved det, vi nu har pakket i hospitalstasken. De mange gode erfaringer, der kom min vej, vil jeg rigtig gerne dele med jer, fordi jeg ved, at I også er flere andengangsgravide der følger med her, og måske I ligesom jeg også har været lidt i tvivl om, hvordan I skulle gå til hospitalstasken her anden gang. I så fald håber jeg, at I vil få god gavn af dette indlæg, som altså bliver en gennemgang af, hvad jeg er endt med at pakke, baseret på de råd jeg fik.

Pakkeliste til hospitalstasken

Et råd der gik igen fra flere af jer var faktisk at pakke to tasker; en til det korte fødselsophold, hvor alt er ukompliceret, og man er hjemme igen få timer efter fødslen, og en hvad-nu-hvis-taske, som man kan lade blive i bilen (eller alternativt have pakket på forhånd og stille klar derhjemme, hvis man ikke selv er i bil til hospitalet). Den løsning kan jeg virkelig godt lide, fordi det giver en ro at vide, at man i bilen har alle de ting man får brug for, hvis fødselsopholdet ender med at trække ud. Tror egentlig også, at Mads vil sætte pris på, at ekstratasken er pakket på forhånd, fremfor at han i panik skal sendes hjem efter flere fornødenheder.

Pakkelisten nedenfor er derfor fordelt på to tasker, og tager udgangspunkt i at vi venter os en baby i det tidlige (og derfor kølige) forår. Venter man et sommerbarn er sagerne i uld overflødige.

Det korte fødselsophold (1 dag)

Til baby

 • Lift (vi har vores Najell Sleep Carrier)
 • Babydyne
 • Uldtæppe
 • Køredragt i uld
 • Autostol
 • Bamse
 • 2 stofbleer
 • Olivy og vatrondeller
 • 2 sæt tøj i str 50
 • 2 sæt tøj i str 56
 • Heldragt i str 50
 • Heldragt i str 56
 • Strikcardigan
 • Små vanter
 • 2 huer (en bomuld, en uld)
 • 2 par strømper

  Til mor
 • Vandrejournal
 • Fødselsønskeliste
 • Mobil+oplader
 • Bluetooth højtaler
 • Snacks (vi har købt juicebrikker, kanelgifler, Rawbites, druesukker og havrekiks)
 • Ammeindlæg
 • 1 lang, blød skjorte
 • 1 par bløde joggingbukser
 • 1 ammebh
 • 1 par varme strømper
 • 2 par trusser

  Til partner
 • Mobil
 • 1 blød skjorte
 • 1 par joggingbukser

Det lange fødselsophold (Flere dage)

Til baby

 • 1 sæt babysengetøj
 • 1-2 sæt tøj i str 50
 • 1-2 sæt tøj i str 56

  Til mor
 • Ammepude
 • Hovedpude
 • Sutsko
 • 1-2 sæt skiftetøj (bløde leggings, cardigan, 1-2 t-shirts)
 • Toiletsager (tandbørste, tandpasta, creme, shampoo)
 • Toiletpapir
 • Skylleflaske

  Til partner
 • Sutsko
 • 2 x underbukser
 • 1-2 sæt skiftetøj (bukser, t-shirt og blød langærmet bluse)
 • Toiletsager

  Kommenter