Jeg har – på ganske eget initiativ, bevares – påtaget mig den store opgave at spise mig igennem det københavnske udvalg af fastelavnsboller, for på den måde at kunne rapportere tilbage til jer, hvilke af byens fastelavnsbolle-kalorier det er værd at gå efter, og hvilke man bør gå udenom. Et ganske vigtigt hverv, hvis jeg selv skal sige det. Og ikke den værste smagstest at begive sig ud på.
Det skorter ikke ligefrem på bagerbutikker i byen, så selvom guderne skal vide, at jeg virkelig har gjort en ihærdig indsats, er jeg endnu ikke nået igennem hele udvalget. Og kommer det nok heller ikke. Efter at have prøvet fastelavnsbollerne fra 10 forskellige aktører på banen, tør jeg dog godt komme med mit bud på de tre bedste fastelavnsboller, du finder i København.
Kriterierne, jeg dømmer ud fra er følgende: (1) Smag, (2) Krumme og (3) Fyld. Og der gives karakter fra 1-6 hjerter.
Lad os komme igang ♥
Brødflov
En nytilkommen på listen. De gammeldags fastelavnsboller fra Brødflov, som jeg har haft fornøjelsen af at stifte bekendtskab med for første gang i år.
Smag: Brødflov har meldt sig på banen med to udgaver af den gammeldags; en med hindbærremonce og en med cremefyld og chokolade. Og for grundighedens skyld har vi naturligvis testet dem begge.
Krumme: Bollen har en virkelig god krumme, der føles som en blanding mellem en mør- og en gærdej, hvilket giver en ret god konsistens, der hverken bliver tør eller for fedtet.
Fyld: Mens hindbærudgaven smager ren og fin i smagen (som man tænker at fyld bagt med friske hindbær bør smage) er den også til den underspillede side, og smagen forsvinder ret hurtigt. Til gengæld er chokoladevarianten med creme perfekt afstemt og giver et virkelig godt smagsindtryk.
Karakter: ♥ ♥ ♥ ♥ . Fire store hjerter får de gammeldags fra Brødflov, især ledt på vej af chokoladeudgaven, som vi hellere end gerne kommer tilbage efter.
Babboria
I år er første gang jeg prøver fastelavnsbollen fra Babboria. Og jeg må nok erkende, at det formentlig også bliver den sidste gang.
Smag: Den gammeldagsfastelavnsbolle slår sig op på at være en klassisk variant med cremefyld og chokoladeglasur, hvilket i sig selv ikke burde gøre nogen fortræd. Det der går galt for Babborias udgave, er samspillet mellem komponenterne, der ikke hjælper den særlig godt på vej.
Krumme: Bollen er sej, og bliver sådan lidt chewy at kæmpe sig igennem. Og den ikke er bagt nok eller om dejen blot er for kompakt, skal jeg ikke kunne sige, men jeg savner i den grad en luftighed i bollen.
Fyld: Vaniljecremen er doseret i så voldsom en mængde, at man har den ud til alle sider, når man spiser den. Det er måske en smagssag, men det bliver alt for meget til min smag, især når jeg ret bevidst går udenom de flødeskumsfyldte fastelavnsboller. Dertil klumper cremen, og det er virkelig et ærgerligt indtryk at slutte på.
Karakter: ♥ . Ét hjerte er hvad jeg kan give. Den gjorde ganske simpelt ikke noget godt for mig eller mine smagsløg.
Rein van Hauen
Fastelavnsbollerne fra Rein van Hauen er af den klassiske slags; en wienerbrødsdej fyldt til randen med creme eller skum og pyntet med sukker på toppen. Bollen slås op som prisvindende, men i hvilken test har jeg ikke kunne finde ud af. Og jeg kan allerede nu afsløre, at den heller ikke er vinder denne test.
Smag: RvH byder på tre forskellige smage. En med vaniljecreme og stødt melis på toppen. En med hindbærskum og lyserød glasus og en med flødeskum og chokoladeglasur på toppen. I testen er skæres de alle over én kam, da fyldets nuancer til trods alligevel efterlader mig med et noget ensartet smagsindtryk. Som er til den meget fede side.
Krumme: Bollerne er sprøde og med en god krumme. Men det drukner desværre lidt i overfloden af fyld, og de blqiver derfor hurtigt bløde og kedelige.
Fyld: Som også allerede teaset lidt for under smags-kriteriet, så er det ikke fyldet man går ned på med RvHs fastelavnsboller. Men det burde man nok, for til min smag bliver det simpelthen for meget i længden, og jeg synes det er synd og skam at man ender med lysten til at skrabe noget af fyldet fra, for at kunne kæmpe sig igennem. Det sagt, er cremerne dog lækre og velsmagende med tydelige noter af henholdsvis hindbær og vanilje. Der er bare for meget af den.
Karakter: ♥ ♥ ♥ ♥. Fire små stjerner lander jeg på, for ingen tvivl om, at det er en velbagt fastelavnsbolle. Oplagt som en dele-bolle, overfloden af fyld taget i betragtning.
2021 update:
I år fristede jeg mig til at prøve den gammeldags fra Rhein Van Hauen. Og det havde jeg virkelig ikke behøvet! Det var en tør og uinteressant omgang, hvor hverken krumme, hindbærglasuren eller helheldsoplevelsen gjorde noget større væsen af sig, og karakteren lander derfor på ét sølle ♥.
Andersen Bakery
Jeg har glædet mig så meget til at prøve fastelavnsbollerne fra Andersen Bakery i år, efter flere gange at have hørt dem tippet ind som byens bedste. Og fordi jeg naturligvis tager mit hvert som fastelavnsbolle smagsdommer yderst højtideligt, begiver jeg mig ud i at teste både den gammeldags variant samt en af deres hypede cremevarianter.
Gammeldags fastelavnsbolle
Smag: Egentlig er det jo nok fællesnævneren for de fleste gammeldags fastelavnsboller; at det er lidt svært at udmærke sig på smagen med netop denne udgave, fordi en klassisk gærdejsbolle med fyldt af marcipan og en chokoladeglasur på toppen jo ikke skiller sig ud, på samme måde som man kan gøre det med en cremebolle med alskens smagskombinationer. Den gammeldags fra Andersen Bakery skiller sig da heller ikke nævneværdigt ud på smagen, hvilket i min optik ikke gør spor. Den er – ja – gammeldags.
Krumme: En perfekt afbagt bolle, der er blød og sprød på samme tid. Lige som jeg foretrækker min gammeldags fastelavnsbolle at være det.
Fyld: Andersen Bakery fylder både remonce og creme i deres gammeldags, og der er jeg altså en af dem, der helst havde set dem vælge, da jeg synes de to stjæler smagen fra hinanden. Når det så er sagt, remmer de dog plet med begge smage, og begge dele er glimrende smagt til.
Karakter: ♥ ♥ ♥ ♥. Fire store hjerter lander jeg på, og havde det ikke været for kombinationen af creme og remonce, som jeg personligt helst er foruden, var jeg landet på fem.
Creme fastelavnsbolle
Smag: Den moderne fastelavnsbolle fra Andersen kommer i seks udgaver; 1) en choko-saltkaramel-nougatcreme, 2) rabarber-vaniljecreme, 3) yuzu-æble-vaniljecreme, 4) matcha-hindbær-vaniljecreme, 5) solbær-citronverbena-marscarponeskum og 6) mandel-vanilje-flødeskum. Og ja, det er nærmest umuligt at vælge. Jeg endte dog på varianten med matcha-hindbær fordi jeg har en forkærlighed for fastelavnsboller med et element af hindbær.
Krumme: Sprødt wienerbrødsbund der stadig har tilpas med bid i sig til, at du ikke har flager ud over det hele. Der er ikke en finger at sætte på den. Dertil er bollen og cremen toppen med en helt sprød og kikselignende top, der giver et lækkert knasende element til wienerbrødet.
Fyld: Kombinationen af matcha-hindbær-vaniljecreme er HIMMELSK. Jeg havde lidt frygtet bitterheden fra matchaen, men den er nænsomt doseret og giver derfor blot en kær lille kant til den søde vanilje og syrlige hindbær. Topkarakter herfra.
Karakter: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥. Ligesom med wienerbrød fastelavnsbollen hos Hart, er jeg også her i tvivl om jeg skal kvittere med fem eller seks hjerter, men vi lander på fem store af førstnævnte, og det eneste jeg kunne have ønsket mig anderledes var, at det allersidste lag af wienerbrødet ikke var så sejt at komme igennem.
Juno the Bakery
Den svenske pendant til fastelavnsbollen – Semlor – lader til at vinde mere og mere frem. Især hos byens histerbagere. Og med god grund, synes jeg. Den kan nemlig ét eller andet, sådan en kardemommebolle med remonce og flødeskum. Om den kan stå mål med de klassiske fastelavnsboller, som vi kender dem herhjemme, er vist en smagssag, men den har i hvert fald vundet ind hos mig denne sæson.
Smag: Semlor bollen fra Juno balancerer kardemommesmagen til perfektion. Diskret uden at blive for underspillet. Lige som jeg foretrækker den.
Krumme: Ved første bid kunne jeg ikke gøre op med mig selv, om bollen var lidt til den tørre siden. Næste bid, hvor jeg fik bedre fat i fyldet, sparkede dog tvivlen til hjørnet, og man sætter pris på, at bollen er til den mere faste side, når fyldet er til den rigelige side, som det er tilfældet her.
Fyld: Tung remonce, blød flødeskum og knasende mandler imellem. Det lyder som en heftig cocktail, og er det egentlig også. Men, og der er et men, for i modsætning til den danske flødeskumssag af en fastelavnsbolle, da skaber gærdejsbollen en virkelig god kontrast til alt det bløde og cremede, og i min optik ender fyldet derfor ikke med at blive til den overdrevne side, selvom det på papiret godt kunne lyde sådan.
Karakter: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥. Bare gør dig selv den tjeneste, at få den smagt. Jeg lover, at du ikke vil fortryde.
Hart Bageri
Hart Bageri, som er en nyvunden storfavorit herhjemme, byder også ind på fastelavnsbollebordet. Og det gør de med to af slagsen; en gammeldags og en cremebolle. Og jeg sneg mig selvfølgelig til at prøve dem begge.
Gammeldags fastelavnsbolle
Smag: Sprød bolle møder sød remonce og tung chokoladeglasur. Det opsummerer meget fint smagsindtrykket af denne bolle. Den tunge chokoladeglasur, som hele overbollen er beklædt med, fungerer ikke for mig, og jeg synes næsten den bliver helt ganache-lignende, hvilket for mig ikke hører hjemme her.
Krumme: Som med alt andet brød fra Harts hånd, er denne også bagt til perfektion med sprød smør-krumme, og tydelige lag. Til min smag bliver den dog næsten for sprød når vi har at gøre med kategorien fastelavnsboller, som i min optik gerne må have lidt blødhed over sig, men det er nok en meget individuel smagssag.
Fyld: Vaniljeflødefyld som er så varsomt doseret, at det nærmest ikke er til at få øje på. Kæmpe skuffelse, især fordi det så mest af alt ender med at føles som en bolle overhældt med glasur, men kæmper sig igennem.
Karakter: ♥ ♥. Normalt er jeg kæmpe fan af alt fra Hart bageriet hånd, og havde derfor store forventninger til bollen her, men jeg må konkludere, at de i denne omgang ikke bliver indfriet. Jeg har efterfølgende hørt rygter om, at de i løbet af den seneste uges tid, har optimeret på bollen, så der er blevet delt mere rundhåndet ud af fyldet. Det ville klæde den! Men fordi jeg ikke havde den oplevelse, kan jeg desværre ikke give mere end to hjerter.
Creme fastelavnsbolle
Smag: I modsætning til Harts gammeldags fastelavnsbolle, som blev for tung til mig, da imponerer versionen med cremefyld til gengæld. Stort. Smagsindtrykket er på en og samme tid let, luftigt, cremet, sødt og syrligt. Der bliver spillet på næsten alle tangenter, men på mirakuløs vis, slipper man virkelig godt afsted med det.
Krumme: Heller ikke her er der en finger at sætte på brødets sprødhed, og op imod cremefyldet fungerer det godt her, at brødet er sprødt til den næsten hårde side, uden at grænsen til at være overbagt er i nærheden af at blive overtrådt.
Fyld: Klassisk vaniljecreme som smager hjemmelavet. Og himmelsk. Og som en herlig overraskelse gemmer der sig en lille perfekt mængde liflig solbærsyltetøj under cremen, som giver et perfekt syrligt modspil til det fede og søde.
Karakter: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥. Jeg var i tvivl om jeg skulle give 5 eller 6 hjerter, men jeg er åbenbart den type anmelder, som ikke giver top-karakter, og vi lander istedet på fem store hjerter.
Emmerys
Emmerys byder også på gammeldags fastelavnsboller. Hele tre af slagsen, og jeg har selvfølgelig smagt på dem alle. Det bliver ikke på min vagt, at vi gør noget halvt, forstår I nok.
Smag: Tre smagsvarianter findes Emmerys gammeldags fastelavnsbolle i. En med hindbær, en med æble og en med chokolade. Og der er tydelig forskel på kvaliteten af de tre. Hvor dem med chokolade og hindbær næsten bliver lidt vamle og klæge, da er den med æble bedre balanceret i smagen i forhold til sødme og syre.
Krumme: Helt klassisk gærdejsbolle uden stort ståhej. Og eftersom bollen har en anseelige størrelse, da bliver den næsten lidt kedelig i længden, på nippet til den tørre side.
Fyld: Som også anført under smags-kriteriet, da kommer den gammeldags fastelavnsbolle fra Emmerys i tre smagsvarianter. Den med hindbærremonce og lyserød glasur er tung og føles kunstigt sød, og den mangler remonce til at opveje for den tørre bolle. Den med chokoladeglasur har både remonce og en smule creme i, og også den bliver i min optik for sød. Æblevarianten med hvid glasur og nøddedrys på toppen var til gengæld et hit, og der var en bedre sammenhæng mellem fyldet og dej.
Karakter: ♥ ♥ ♥. Takket været æblevarianten, lykkes det fastelavnsbollen fra Emmerys at snige sig op på tre middelmådige hjerter. Den variant er et hæderligt bud på en gammeldags fastelavnsbolle, og bestemt en hyggestund værdig. De andre ville jeg springe over på.
Bageriet Brød
Klog af skade fra sidste år, hvor vi skuffede måtte give bare to små hjerter til semlor bollen fra Bageriet Brød, gik vi år helt udenom, og nøjedes i stedet med deres gammeldags fastelavnsbolle.
Smag: En kardemommebolle med fyld af vaniljecreme. Chokoladeglasur på toppen og et drys af pistacie.
Krumme: Bollen er desværre til den tørre side, og føles næsten sej at komme igennem. Måske vi blot er uheldige, fordi bollen bliver købt om eftermiddagen, og ikke allerede om formiddagen, hvor den er nybagt, men ikke desto mindre skuffer bollens første bid.
Fyld: Og det gør den anden bide desværre også. Skuffer. Der er nemlig mere luft end der er cremefyld i bollen, og da smagen i cremen samtidig er ret neutral, er der ikke meget til at opveje den tørre oplevelsen, og det føles mest af alt som at sætte tænderne i en tebolle med et tungt lag glasur.
Karakter: ♥ ♥ . Den gammeldags fastelavnsbolle formår derfor heller ikke at løfte sig fra sidste års to hjerter, der blev givet til semlaen, og jeg tror vi helt dropper den næste år.
Meyers
Årets sidste nytilkomne på listen. Den gammeldags fastelavnsbolle fra Meyers.
Smag: Meyers skriver selv, at deres gammeldags kommer med et fyld af lys remonce på marcipan og en blød vaniljecreme. Sidstnævnte smager man dog ikke meget til, så måske den har været så blød, at er blevet optaget af bollen, mens den er blevet bagt. Eftersom jeg normalt mest er til fastelavnsboller der enten er med remonce eller cremefyld, gør det mig dog ikke så meget.
Krumme: At vaniljecremen måske er smeltet ned i remoncen kan forklare, at bollen fra første til sidste bid er en ret marcipan-agtig blød affære, hvor det føles som om at fyld og bolle går lidt i et med hinanden. På en ikke helt dum måde, hvis jeg skal være ærlig. Skorpen er stadig sprød, men jeg er dog lidt i tvivl om den er bagt på smør eller margarine, for den efterlader en lidt fedtet fornemmelse i ganen, hvilket ikke klæder den.
Fyld: Med denne fastelavnsbolle er det egentlig lidt svært at skille krumme og fyld fra hinanden, fordi det som sagt flyder lidt ud. Smagen fra remoncen er dog tydelig, og det er et klart plus i min bog.
Karakter: ♥ ♥ ♥. Jeg lander på tre store hjerter, der ikke er langt fra at snige sig op på et fjerde.
Lagkagehuset
Jeg har prøvet Lagkagehusets flødefyldte fastelavnsboller fra tidligere år, og det er en tung og vammel affære, så i år besluttede jeg mig for at koncentrere mig om deres gammeldags bolle, som i store træk af er en fortsættelse af deres populære julebolle, der også er bagt med remoncefyld. Forskellen på de to er vist blot knasen på toppen, som fastelavnsbollen ikke har. Til gengæld er den blevet finjusteret fra sidste år og er i år bagt med chokoladeknapper sammen med remoncen fremfor chokoladecreme, og det synes jeg er en positiv forandring.
Smag: Smagen i sig selv gør egentlig ikke noget stort væsen af sig. Den smager tydeligt af marcipan og chokolade, som man håber ud fra salgsbeskrivelsen, men det er samtidig ikke en smag man husker længe efter.
Krumme: På samme måde, som smagen ikke skiller sig ud på hverken godt eller skidt, da gør det samme sig gældende for bollen. Den er tæt i dejen, uden at være kompakt, mild og rund i brød-smagen, uden dog at efterlade noget rigtig indtryk.
Fyld: Som jeg skrev indledningsvis, da er det svært at se sig sur på en bolle der byder på chokoladecreme og blød remonce. Hvilket nok er derfor, jeg gerne spiser den gammeldags bolle fra Lagkagehuset. Den holder ligesom hvad den lover og bliver hverken for meget eller for lidt. Dertil synes jeg den bedre på en af de bedre afstemte chokoladeglasurer i blandt testens kandidater, hvilket også trækker op.
Karakter: ♥ ♥ ♥. En fastelavnsbolle der hverken er helt god eller helt skidt. Er du ikke i nærheden af en af testvinderne, når fastelavnsbolle sulten opstår, da kan denne sagtens gå an, men jeg vil nu alligevel anbefale dig at koncentrere dig om årets testvindere.
Årets testvindere
Og apropos at koncentrere sig om årets testvindere, kommer de altså her. Nøje udvalgt efter et langt – og bevares, lidt tungt her på den anden side af 15+ fastelavnsboller – træk.
På førstepladsen: Harts fastelavnsbolle med solbærskum
På andenpladsen: Andersen Bakerys moderne fastelavnsbolle med matcha-hindbær-vaniljeskum
På en delt tredjeplads: Brødflov gammeldags med chokoladefyld og Andersen Bakerys gammeldags
Rigtig god fornøjelse ♥
17 Comments
Laura
10. februar 2019 at 15:25Du skal smage den gammeldags fra Andersen Bakery; det er klart den bedste af alle dem jeg har smagt hos de københavnske bagere. Og så synes jeg at at cremefastelavnsbollen fra Bodenhof er virkelig god! Ikke et bageri jeg køber noget andet hos, men fastelavnsbollen med creme har de styr på☺️
Amalie
11. februar 2019 at 21:40Hej Laura. Jeg vil lige høre, om det er der bageri på thorhavnsgade? Kunne godt bruge en god gammeldags til at peppe min tirsdag op 😄 På forhånd tak!
merimeri
13. februar 2019 at 9:33Uh godt tip Laura. Måske jeg skulle begive mig en tur til Bryggen så! Hvis du alligevel kommer forbi Bodenhof i ny og næ, så må jeg til gengæld lige slå et slag for deres træstamme, som er ubarmhjertigt god!
Marie
11. februar 2019 at 6:28Du skal prøve den med flødecreme fra Bageriet i St. Pedersstræde. Den er luftig, sprød og vildt lækker vaniljecreme. En af byens gamle bagere, som bager til rimelige penge og uden, det er for hypet. Emmerys kan bare ikke bage. Alle deres ting er tøre og kedelige. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke opper sig, når der nu er kommet så mange bagere. De var måske en af de første til at bage surdej ligesom Meyers, men jeg går ærlig talt skuffet derfra hver gang især til de priser.
Jeg syntes, at Junos semla var alt for bastant i krummen, (noget som kendetegner alle deres ting og gør, at jeg ikke helt forstår hypen omkring det sted) der var for lidt marcipan i og mandlerne var for groft hakkede. Dog var fløden luftig og i en tilpas mængde. Men har man været i Malmø og prøvet en svensk udgave, så kan de danske bagere godt gå hjem og lægge sig 😉
merimeri
13. februar 2019 at 9:34Jeg er vild med at jeg ikke er ene om min fastelavnsbolle-begejstring! Godt tip med Bageriet i St. Pedersstræde Marie, den må prøves. Jeg er heller ikke til andet end croissanten hos Emmerys, den synes jeg til gengæld godt stadig de kan slippe hæderligt afsted med!
Kirstine Birckner
11. februar 2019 at 22:51Man skulle bo i Københav med alle de lækre fastelavnsboller 😋
Kirstine
11. februar 2019 at 22:51Man skulle bo i København med alle de lækre fastelavnsboller 😋
merimeri
13. februar 2019 at 9:31Ja, det er ikke småt med fastelavnsbollefristelserne her på egnen 😉
Laura
12. februar 2019 at 11:53Jep, det er det 🙂 Velbekomme!
Pernille
22. februar 2019 at 10:34Du mangler at teste Meyers. Den med flødecreme, æble og flomelis på toppen er fantastisk!
merimeri
28. februar 2019 at 18:27Har faktisk prøvet den gammeldags fra Meyers, og den var jeg temmelig skuffet over, så det har nok afholdt mig fra at teste deres cremeversion. Men godt at høre at den i det mindste ikke skuffer 😉
Annemette Kiær
8. februar 2021 at 22:14Flot og grundig test! Vi har også prøvet de fleste af dem, du har på listen. Lidt sjovt, at du skriver, at den gammeldags fra Brød er tør. I år er den kæmpestor med mængder af creme, som vælter ud af den. Den er god. En anden rigtig god gammeldags er den fra La Glace. Bollen er virkelig lækker og let med god, ikke for sød creme i. Jeg er også vild med den med solbær fra Harts! På fredag skal jeg smage Alices bud. Håber også at nå Bukas 😋
Caroline
31. januar 2021 at 17:16Fantastisk guide. næste år kan jeg anbefale, at du også prøver semlor og gammeldags fastelavnsbolle fra Buka og croissant-semlor fra Brød. <3 De var gode!!!
Line Schjelde
2. februar 2021 at 6:57Åh ja, Buka har jeg hørt godt om fra flere, så den er afgjort på listen til næste år. Ligesom dessertdragens værksted er det! Croissantsemlaen fra Brød har jeg faktisk prøvet for et par år tilbage og var ikke vanvittigt begejstret. Det skyldes dog nok mere kombinationen af croissant og fyld, som jeg aldrig har haft den helt store fidus til.
Camilla Kirstine
1. februar 2021 at 19:48Jeg læste netop en anden test af fastelavnsboller i København hos Anders Husa. Han var svært begejstret for den fra Alice. Den ser også ualmindelig smuk og indbydende ud. Men som nogle af de omtalte varianter, vil jeg ikke mene det kan kategoriseres som en fastelavnsbolle. Synes også Hart trækker den lige lovlig og ligeledes Andersen Bakery. Men altså, jeg vil til hver en tid stadig spise dem ! Men fastelavnsboller bliver det bare aldrig rigtig.
Line Schjelde
2. februar 2021 at 6:59Jeg kan afgjort godt følge dig i din pointe Camilla – nogle af testens kandidater minder helt klart mere om et flot stykke wienerbrød end en egentlig fastelavnsbolle. Så længe de bliver markedsført i sidstnævnte kategori, tager jeg dem dog gerne i betragtning til min test. Og jeg nyder egentlig forsøget på at give den klassiske fastelavnsbolle et friskt pus!
Annemette Kiær
10. februar 2021 at 23:39Flot og grundig test! Vi har også prøvet de fleste af dem, du har på listen. Lidt sjovt, at du skriver, at den gammeldags fra Brød er tør. I år er den kæmpestor med mængder af creme, som vælter ud af den. Den er god. En anden rigtig god gammeldags er den fra La Glace. Bollen er virkelig lækker og let med god, ikke for sød creme i. Jeg er også vild med den med solbær fra Harts! På fredag skal jeg smage Alices bud. Håber også at nå Bukas 😋