Hverdagsliv

KALENDERKIG #18

23. marts 2020

Efter dagens pressemøde, står det klart, at vi står over for i hvert fald tre uger mere i denne nye hverdagskonstellation. Tre uger der føles som alt andet end normal hverdag, men som vi alligevel efter bedste evne skal få til at føles som …. ja, normale. Finde ind i en ny rytme for dagen samtidig med, at så mange som muligt af de gamle rutiner fastholdes. Med hjemmepasning, hjemmeskole, hjemmearbejde, og hjemmehygge med familie og venner – bare #sammenhverforsig.

For vores vedkommende var der ikke meget rutine over sidste uge. Alt føltes lidt som en undtagelsestilstand og vi tog én dag ad gangen. Men når vi nu ved, at hverdagen fortsætter sådan her i mindst tre uger endnu, vil vi gerne gå lidt mere struktureret til værks. Få lidt mere format på dagene, hvor det lader sig gøre. Vi kan ikke holde til, at grænsen mellem arbejde og fritid bliver fuldstændig ophævet de næste uger – der bliver nødt til at være nogle heller. For både det ene og det andet.

Derfor vil jeg også i denne uge gerne udkomme med mit kalenderkig. Ikke fordi der står ret meget i kalenderen, men fordi det giver mig en følelse af “normal”. At der er et stop imellem hvornår jeg arbejder, og hvornår jeg holder fri. Så, et kig på min uge 13 kommer her.

UGE 13

MANDAG

I dag har der været travlt på hjemmekontoret. For mit vedkommende med en del møder og projekter der skulle løbes igang, alt imens at Nola jo også skal aktiveres. Mads og jeg delte formiddagen op imellem os, da vi begge havde møder. Jeg havde Nola de første par timer, og Mads tog derefter over indtil frokost. I middags-lur-pausen (seriøst, jeg er så, så glad for at vi har et barn der stadig sover lur) kunne vi så begge arbejde igennem, og så lukkede jeg ellers ned for hjemmekontoret klokken 16:00, hvor Nola igen var oppe. Eftermiddagen gik med hule-hygge, højtlæsning og at gå tur med dukken i dukkevognen, som vi bruger meget tid på for tiden, indtil aftenens rutiner med aftensmad, badetid og putning. Sidsnævnte står Mads for i dag, og imens skriver jeg dette indlæg.

TIRSDAG

Har jeg en mødefri formiddag, så der har jeg vagten med Nola, indtil Mads kan tage over efter middagslur. Nola og jeg vil få lidt frisk luft og cykle eller gå en hurtig tur ind til byen for at hente et par sager, vi har bestilt til afhentning. Blandt andet en ny smuk Peter Shire kop til samlingen, og lidt kreating fra Karrusella, som vi kan hygge med herhjemme, nu hvor lockdown er blevet forlænget. Nolas middagslur og eftermiddagen skal jeg bruge på at arbejde igennem, inden jeg kan holde et par timers fri og hygge med Mads og Nola, inden arbejdet kalder igen. Alt imens vores samfund lukker ned, har jeg nemlig stadig et par kampagner, der skal eksekveres, og én af dem har deadline i dag, så det skal jeg have gjort færdig og have sendt afsted til kunden for godkendelse.

ONSDAG

Har jeg bare en halv dags arbejde at få koordineret, inden jeg kan holde fri med udsigt til en lang weekend. Jeg har en rest ferie, jeg skal nå at bruge inden vi starter nyt ferieår, og udover lang påskeferie har vi således klemt et par feriedage ind i denne uge. En ferie jeg for bare en måned siden glædede mig helt åndssvagt til, men som nu føles lidt underlig, fordi vi i forvejen går hjemme. Men, vi kommer til at bruge resten af ugen i mine svigerforældres sommerhus, og dét tror jeg kommer til at gøre os godt. Et afbræk fra de lange dage indendøre i en lejlighed. Glæder mig til ture på stranden, til at kunne lege i haven, til vin foran brændeovnen og til for en stund forhåbentlig at kunne parkere tankerne om et samfund i forfald.

TORSDAG-SØNDAG

Det virker lidt skørt at skrive et par linjer til hver af disse dage, når sandheden og også mit håb er, at dagene kommer til at flyde ud i hinanden på den måde, de kun kan gøre, når man holder fri uden noget på programmet. Så således, planerne for torsdag til søndag er i det store og hele ingenting. Vi har pakket træningstøj, spil og bøger med i bilen. Altså foruden klapvogn, babydyne, juniordyne, Voksi, legetøj til Nola og madvarer. Man rejser altså ikke let med børn! Og jeg glæder mig til at tage dagene helt og aldeles som de kommer, og gribe dem an efter humør og overskud. Så burde vi have lagt i banken til at vende retur til vores coronahi og uge 3 af lockdown.

 • Reply
  Sofie
  24. marts 2020 at 17:55

  Hej Line. Det lyder meget som min hverdag hjemme pt med hjemmearbejde og et lille barn 😅 arbejder du hver aften? Jeg har ikke arbejdet aften i første del af karantænen, da jeg simpelthen er så træt efter aktivering af barn, praktisk samt nogle timers hjemmearbejde. Men nu hvor perioden er forlænget får jeg lidt dårlig samvittighed over at jeg ikke bare arbejder et par aftener… men så er der jo bare ingen tid til mig selv 😬

  Synes det er svært at balancere det her. Hvad har du af tanker om det?

  Tak for en super god og relevant blog ☺️

  Kh Sofie

  • Reply
   merimeri
   31. marts 2020 at 14:42

   Hej Sofie, jeg kan godt forstå du er træt! Det jo et helt andet game at skulle fuldtidsaktivere sit barn samtidig med, at arbejdet også skal passes. Jeg er også træt, og har sovet nogle seriøse sofalure om aftenen heroppe i sommerhuset, haha.
   Jeg har i rigtig mange år været vant til at arbejde om aftenen, fordi mit arbejde med bloggen jo altid er kommet ved siden af mit fuldtidsarbejde, som skal passes i dagstimerne, så på den måde har jeg nok vænnet mig lidt til den præmis. Men enig, det efterlader ikke meget fritid til en selv, og under normale omstændigheder synes jeg det er vigtigt at prioritere, i hvert fald i et eller andet omfang. For mig er aftentimerne med bloggen også lidt blevet til et fristed, som jeg kobler af med.
   Jeg synes du først og fremmest skal kigge på, om du når det du forventes at nå i forhold til dit arbejde (man kan jo altid arbejde mere, men ikke alt forventes at være løst lige nu og her), og så und dig selv et pusterum uden arbejde, når de ting er klaret. Sender virtuelle hep din vej uanset!
   Kh.

   • Reply
    Sofie
    26. april 2020 at 22:26

    Tak for dit svar, du gav godt stof til eftertanke 🙂 jeg synes heldigvis det er blevet nemmere med denne nye hverdag. Nok efter man har indset, at det kan komme til at vare et stykke tid endnu. Min datter er nu i vuggestue hver anden dag, og det har været så godt for hele familen. Hun elsker det heldigvis og min mand og jeg elsker at have nogle uforstyrrede timer til at arbejde. Glæd dig til dem, når Nola starter vuggestue igen. Men det er nu også fantastisk at kunne være sammen med sin lille stjerne dagen lang 🙂

    • Reply
     merimeri
     5. maj 2020 at 6:49

     Hvor er det dejligt at høre I efterhånden er landet i den nye hverdag Sofie! Der synes jeg også vi var nået til – så dejligt. Og Nola er tilbage i vuggestuen fra igår, så nu bliver tiden igen en helt anden herhjemme. Glæder mig afgjort til færre forstyrrelser i arbejdet 😉

Kommenter