Et godt tip

GODE IDEER TIL HVAD DU KAN LAVE MENS DU ER CORONA-HJEMSENDT

13. marts 2020

Rigtig, rigtig mange af os er i dag nok stået op til endnu en dag, hvor vi på bedste vis skal begå os i den virkelighed, der bliver vores de næste minimum to uger. Hjemsendt fra arbejde eller uddannelse for at undgå, at situationen omkring COVID-19 bliver endnu mere alvorlig end den allerede er. To uger er lang tid at bruge størstedelen af sin tid derhjemme, hvad end man har børn der skal underholdes eller ej, og jeg tænkte derfor, at vi kunne hjælpe hinanden med en liste over gode ideer til, hvad man bruge sin tid på for at få det bedste ud af situationen.

Jeg har samlet de første 10 ideer.

 1. Du kan gøre alvor af den forårsoprydning, du endnu ikke har kunne tage dig sammen til. Tømme skuffer og skaber og starte fra en ende af. Sundhedsstyrelsen opfordrer i øvrigt også til grundig rengøring derhjemme for at mindske gunstige smittevilkår for virussen, så ingen dårlige undskyldninger for at komme igang.
 2. Nu hvor skabene er rene og ryddelige, kan du udfordre dig selv til at bruge hvad du har derhjemme, inden du køber nyt (basisvarer undtaget). Få ryddet ud i fryseren, køleskabet og skuffen med konserves, og se hvor langt det bringer dig. Du sparer både penge og endnu vigtigere, så bidrager du til at mindske madspildet.
 3. Mens du går der og svinger støvsugeren og rengøringskluden, kan du lade lytte med til en god bog imens. Jeg er lige nu igang med Anne Mette Kirks Knust, og snart halvvejs inde tegner den lige så god som min lydbogsdebut Pitbull af Annemette Hancock. Knust er også en krimi, men en mere finmasket og skrøbelig fortælling, om unge mennesker der mister. Med koden ‘MERI20’ kan du få 30 dage gratis hos mofibo. Tilmeld dig her.
 4. Hvis du har mulighed for det, kan du tilbyde din hjælp til dem, der har brug for det. Er der en ældre, svækket nabo der har brug for hjælp til indkøb eller hundeluftning? Eller nogle i din omgangskreds der har brug for hjælp til børnepasning. Alt kan gøre en forskel, for dem der trænger, og der er allerede poppet mange Facebook grupper op, hvor man kan melde sin hjælp ind. Cathrine har fx oprettet en gruppe her. Så fint et initiativ.
 5. Trænger du til virkelighedsflugt af en mere opløftende karakter, er det måske nu du skal starte på Love Is Blind, der kan ses på Netflix. Efter sigende skulle det være virkelig god underholdning.
 6. Er du ligesom jeg et listemenneske, der har brug for at få noget fra hænderne, kan du passe lave en liste over de hængepartier, du har derhjemme, og så udfordre dig selv til at se, hvor mange du kan nå i løbet af de næste uger (det der med at gøre det til en udfordring fungerer altid ret godt for mig og mit tilsyneladende ivrige konkurrence gen). Jeg skal bl.a. have sat plakater og tøj til salg, have malet en dukkeseng, have sat et spejl og nogle boghylder op. Sæt igang.
 7. Tage på udflugt væk fra store menneskemængder. En tur i skoven eller til stranden at samle sten. Begge er også glimrende måder at underholde familiens yngste på.
 8. Bruge hjemsendelsen som en anledning til at komme i løbeform, hvad end målet er at kunne løbe 5, 10 eller noget tredje. De store fitnesskæder er lukket ned, men frisk løbetur i det fri har vi heldigvis stadig mulighed for.
 9. Hente inspiration til hjemmeunderholdning i børnehøjde hos inspirerende profiler som @kriblekongen, @mieborup og @hererderenvoksen
 10. Gøre noget godt for dig selv, hvad end det så er at bage en snasket kage, eller en dag i hjemmespa’en.

Har du andre gode ideer? Del endelig og så vil jeg uddybe listen ♥

  Kommenter