Hverdagsliv

FREDAGSPOST

14. februar 2020

Fredag venner, det er nu. Weekenden står for døren, og solen skinner på os. Hvilken gave! Mit humør stiger altså et par grader, når vejret er sådan her, og mit overskud er ikke til at hugge eller stikke i i dag. 

I skrivende stund udnytter jeg lige min frokostpause fra arbejdet til at få skrevet min ugentlige fredagspost. Jeg skrev jo ellers i mit indlæg om de gode arbejdsrutiner på hjemmekontoret, at et godt råd er at holde sin arbejdsrutine og sørge for at holde sin frokostpause arbejdsfri. Og det råd står jeg ved. I dag er det bare min eneste chance for at nå at få et blogindlæg fra hånden, og således prøver jeg lige at balancere middagsresterne af spaghetti meatballs med et et par hænder på tasturet, inden jeg igen venter tilbage til indbakken. 

Førnævnte høje fredagshumør hænger udover vejret også sammen med, at vi går en virkelig rar weekend i møde. Sådan en bestående af nærmest af alt, hvad mit hjerte begærer. Familietid, god mad, gode venner, og åndehuller til at lave ingenting. Mere kan jeg ikke ønske mig.

Og således skal jeg, når weekenden om en lille håndfuld timer, skydes igang, først og fremmest afsted og hente min mindste, bedste ven, og så skal vi ud og nyde de sidste solstråler et par ærinder på vej hjem. I aften skal der bare hygges i trekløveren, og så tror jeg, at Mads og jeg skal finde en film eller serie at se, når Nola er puttet, for ugen her er mest af alt gået med arbejde og aftaler forskudt af hinanden. 

I morgen har jeg en ambition om at starte dagen med en løbetur, men det skal ikke regne ret meget, før jeg garanteret for kolde fødder, haha. Og så vil vi gerne ud og opleve. Enten på SMK eller Copenhagen Contemporary. Eller måske forbi Kids City på DAC, efter at have læst fine Trines indlæg om selv samme. Eftermiddagen har vi derhjemme, og så kommer farmor og farfar forbi tidlig aften for at hygge med Nola, mens Mads og jeg sætter kurs mod en aften i byen med et sæt gode venner. Først drinks på Gilt efterfulgt af middag på Oysters & Grill. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har fået et godt stykke kød, så selv i disse klimatider indrømmer jeg gerne, at jeg glæder mig til en rød bøf. 

Søndag lægger vi dagen ud med en tur til Taarbæk hvor vores gode venner har inviteret på morgenmad. Vejret ser lidt ustadig ud, men holder det tørt, pønser vi på at trille en tur i Dyrehaven sammen, inden vi vender næserne hjemad, så Nola kan få sin uforstyrrede middagslur derhjemme. Og skal resten af dagen ellers bare bruges på at nusse rundt herhjemme og blive klar til den nye uge, der venter.

Hvor jeg håber, at der også venter jer nogle rare ting i weekenden? Måske med luft til at plukke lidt fra min weekendliste?

  • Slå vejen forbi Il Buco på Bryggen og smag deres himmelske fastelavnsbolle. Jeg har smagt min fair share of fastelavnsboller, og dette er altså den bedste af dem alle. Novra den er god. Med en bolle der er helt makronagtig, bund af marcipan, og fyld af den lækreste creme og hakkede nødder. Jeg drømmer allerede om, hvornår jeg kan få den igen.
  • Har du små størrelser derhjemme at sikre underholdningen for, kan du jo ligesom os overveje at bruge den på nogle af byens kulturelle tilbud. Jeg forestiller mig i hvert fald at både SMK, DAC og Copenhagen Contemporary, der alle også kan opleves i børnehøjde, er mindre overrendte her i vinterferien end steder som Den Blå Planet og Experimentarium nok er det.
  • Hvis du endnu ikke har set den nye reklamefilm, der de seneste dage har sendt SAS i seriøs modvind, kan du se den i sin fulde længde her. Jeg kan til dels godt følge elementerne af kritikken, eller om ikke andet hvorfor folk føler sig ramt. Jeg synes dog filmen er vellavet og taler ind i større tematik, som vi her i Skandinavien til gengæld godt kan være rigtig stolte af. Hvordan vi “som ingen andre steder i verden formår at tilpasse os og gøre gode ideer bedre”, som Jens-Kristian Lütken skriver i denne kommentar til medieaffæren i JP
  • Trænger du til et lille åndehul i ualmindeligt fine omgivelser, må jeg lige tippe om Lille Petra café, der for nyligt er åbnet i Kronprinsessegade 4. &Tradition står bag og det er virkelig et gennemført spot at indtage sin morgenmad eller drikke en kop kaffe. 

 

    Kommenter