Hverdagsliv

KALENDERKIG #4

9. december 2019

Håber, I er kommet godt fra start denne mandag. Jeg havde egentlig intentioner om at få udgivet denne uges kalenderkigallerede i morges, men tiden løb fra mig (hvilket den næsten altid gør for min indre evige tidsoptimist, haha), og jeg har istedet først haft tid at færdiggøre det her til aften, som jeg er landet blødt i sofaen ovenpå en af de rareste mandage, jeg længe har haft. Med god fremdrift i mængden af arbejdsopgaver på kontoret, en eftermiddag fuld af overskud og hygge sammen med Nola, og en aften, hvor jeg har fået klaret lidt mere arbejde og hverdagspraktik. Jeg ved ikke om det er juleferien, der snart bare er en uge væk (igen, tidsoptimisten) eller om det er decembermagien jeg er ramt af, men jeg føler sådan en rar indre ro for tiden. En følelse af at alting ligesom bare falder i hak. Følelsen er ofte flygtig, så jeg stornyder den, mens den varer. Og nu vil jeg stornyde et afsnit af The Crown og den julebolle, Nola og jeg hentet hos Lagekagebageren tidligere i dag, og som nu står og venter på Mads og jeg.

God aften, og glædelig hverdag ♥

UGE 50

Mandag

Jeg prøver altid at have så få planer som muligt om mandagen, for at lande blødt i overgangen mellem weekend og hverdag. I dag ingen undtagelse, og når jeg dribler afsted fra kontoret 14:30 for at hente Nola, skal resten af eftermiddagen bare stå på hygge. Vi hentede juletræ i går, så det skal vi have pyntet, mens vi hygger med julemusik. Når Nola er puttet er det tid at arbejde et par timer. Det er sådan, vi får hverdagen og fleksibiliteten til at hente Nola tidligt til at hænge sammen. Der er både noget arbejde til kontoret, der skal klares, og så har jeg et par samarbejder, der skal eksekveres i denne uge, som jeg lige skal have finpudset og få godkendt af kunden.

Tirsdag

I morgen er det min tur til at have en fuld dag på kontoret, og godt det samme, for jeg er godt igang med det næste store kampagneprojekt, der er landet på mit bord, og der er en del deadlines, der skal nås i denne uge, og med juleferien ventende lige rundt om hjørnet. Efter arbejde er det hjem og nusse lidt rundt med Mads og Nola, og så har jeg en aftale med en veninde til tirsdagshygge.

Onsdag

Starter jeg med at aflevere Nola, og suser derefter ind til en effektiv dag på kontoret, da jeg er nødt til at smutte igen lidt tidligere. Klokken 15 er der nemlig julehygge i vuggestuen. Efter vi er færdige med at lave juleklip og spise pebernødder, suser jeg tilbage ind til byen, hvor den står på farveldrinks med en kær kollega, der desværre skal videre på nye eventyr. Hjemme igen til spise- og puttetid, og bagefter kommer jeg nok ikke udenom, at der igen vil være lidt arbejde at klare fra computeren. Satser på det ikke skal være hele aftenen, så der også bliver lidt tid at være sammen med Mads, da vi de kommende dage ikke kommer til at se meget til hinanden.

Torsdag

Har jeg igen vagten med at hente Nola, og skal derfor ud af døren fra kontoret omkring 14:30. Mads skal i parken efter arbejde, så jeg har Nola alene, og jeg regner derfor med at runde legepladsen eller biblioteket på vej hjem, for at bryde eftermiddagen lidt op. Kombinationen af tigerspring og Nola der er godt på vej ind i en trodsalder gør, at timerne om eftermiddagen godt kan være lidt lange fordi hendes humør kan vende fra grin og fjollerier til krampegråd på gulvet i løbet af sekunder, hvis tingene ikke lige går efter hendes hoved. Fagre nye verden. For både os og hende.

Egentlig er det også i dag, at jeg skal ud og pakke vores stand på Lidkøb ned, da det er vores sidste dag, men det passer ikke helt godt med den lange cykeltur igennem byen med Nola og kurven fuld af tøj, så håber lidt, at jeg kan lokke min veninde til at tømme, og ellers må jeg finde på en plan b.

Aftenen skal gå med arbejde og at få styr på tøjet til i morgen.

Fredag

Er det nemlig blevet tid til årets første julefrokost på kontoret. Temaet er afterski og tro mod konceptet, starter vi tidligt. Allerede fra klokken 14 er det tid at finde i ski-tøjet (så meget for at have lyst til at gøre lidt ud af sig selv i forbindelse med en julefrokost, haha. Istedet bliver det med skibriller om halsen og i langt undertøj) og appetitten på jägerbombs frem.

Jeg har ikke haft anledning til sådan rigtig at fulde mig i nu to år, og jeg er derfor lidt spændt på, hvordan jeg klarer mig igennem aftenen. Om jeg må kapitulere allerede et godt stykke inden midnat, eller om jeg kan holde kadencen.

Lørdag

Forestiller jeg mig, at jeg kommer til at være lidt træt i betrækket, men da jeg ikke har talent for at sove længe – og i øvrigt har en datter som ligeledes mangler det talent – er vi nok alle sammen tidligt ude af fjerene alligevel. Formiddagen skal bruges på hygge og afslapning, indtil Mads til middag tager afsted til julefrokost. Med udsigt til tømmermænd og en farefuld eftermiddag alene med Nola, har jeg allieret mig med mine forældre, der kommer på besøg om eftermiddagen. Taktik, I ved. Og vi skal bare hygge og nusse rundt. Har også en lille strøtanke om at lokke min far til at sætte et natbord op, hvis jeg vel og mærke når at få det malet inden, men vi så hvad både hans og mit overskud er til.

Søndag

Mine forældre er blevet at sove, så der er dømt søndagshygge for alle pengene. Nola bliver altid så glad over især at opdage mormor på sofaen, når hun trisser ned i stuen i morgen, så det er til udelt begejstring for alle at have overnattende gæster. Regnere med mine forældre nok er på vej hjem igen ved middagstid, og derefter er der lige et par timers pusterum, mens Nola sover middagslur. Om eftermiddagen får vi et sæt gode venner og deres unger til julehygge, og jeg glæder mig allerede til endnu mere gløgg, æbleskiver og juleskum.

 

 • Reply
  Sabina
  10. december 2019 at 6:23

  Jeg elsker de her indlæg! Af ren nysgerrighed; har du en fuldtidsstilling, eller har du bare en meget fleksibel arbejdsgiver, hvor du så arbejder det ind om aftenen? Jeg arbejder selv 8-16 hver dag, og har sådan et ønske om enten at gå ned i tid eller lave en mere fleksibel ordning, da disse arbejdstider ikke hænger så godt sammen med at hente mit barn og få hverdagen til at gå op 🙁

  • Reply
   merimeri
   10. december 2019 at 6:44

   Så godt at høre Sabina. Jeg hygger mig virkelig også ved at lave dem.
   Jeg er i fuldtidsstilling, det sammen er min kæreste, og så er vi begge blot vanvittigt priviligerede at have fleksible arbejdstider og ditto chefer. Så de dage hvor vi henter tidligt, indhenter man det forsømte arbejde om
   Aftenen, når der er ro til det. Det får arbejdslivet til at flyde lidt ud, fordi man har følelsen af aldrig rigtig at have fri, men det er et offer vi lige nu gerne gør, for at få vores ønske om mere tid med Nola i hverdagen til at hænge sammen.

Kommenter