Hverdagsliv

SMÅ GLIMT FRA UGEN DER GIK

6. maj 2019

Det er mandag formiddag i sommerhuset i Dronningmølle, og det er første gang jeg klapper computeren op ovenpå nogle ualmindeligt rare fridage. Tiden har på en og samme tid både fløjet og sneglet sig afsted, og jeg har stornydt det rolige tempo, sådan et sommerhusliv lader til at bringe med sig. Jeg er ikke ud af en familie med sommerhus, så selvom vi har været på en del sommerhusferier op igennem min barndom, har det ikke været med følelsen af et home away from home som vi tog til i weekenderne. Men ovenpå de seneste dages sommerhusrarhed har jeg taget mig selv i at drømme en del om sådan et sommerhus. Om et lille sted omgivet af luft og plads, af ro og natur. Et fristed vi kunne tage til, når hverdagens trummerum og trængslen inde i byen bliver for meget. Økonomien er ikke til det lige nu, men måske en dag …

Indtil da suger jeg lige den sidste sommerhusstemning ud af denne mandag, inden turen i eftermiddag går tilbage til København og hverdagen. Med en rolig formiddagsstund foran computeren mens Nola sover lur, og Mads er løbet afsted på en tur langs vandet. Og jeg sender en kærlig tanke tilbage til ugen, der er gået.

II Tirsdag havde jeg en meget tiltrængt frisøraftale. Kan ikke huske, hvornår jeg har glædet mig så meget til en tur i frisørstolen. Kombinationen af tjavsede spidser og mit nyvundne amme-pandehår trængte til en kærlig hånd. Resultatet blev en halvlang blød, page … og en datter der ikke ville gå glip af en anledning til at sidde på skøret og charmere fotografen, selvom fotoanledningen egentlig var tiltænkt hendes mor i denne omgang II

II Sidste gang vores murstensvæg er blevet foreviget på kamera. Når vi kommer hjem fra sommerhuset i eftermiddag er væggene blevet pudset op, og jeg er så, så spændt på resultatet! II

II Tunge regnskyer i horisonten, bløde krusninger på vandet og fin sandstrand. Naturen omkring Dronningmølle er nærmest magisk, og boede jeg ikke i byen, ville jeg ønske at jeg havde en sandstrand lidt tættere på II

II Jeg havde ikke troet, at jeg ville nyde de ugentlige ture forbi legepladsen så meget, som jeg gør. Men at se Nola spjætte begejstret med benene og være et stort smil mens hun gynger, gør, at jeg ikke kan forestille mig, det nogensinde bliver en sur pligt at skulle med hende. Favre nye forælder-verden … II

II Mit faste spot det meste af den tid Nola sov lur. På en liggestol på sommerhusets solbeskinnede terrasse. Med rosé i glasset og godt læsestof. Vejret har været så meget bedre, end vi overhovedet havde turde håbe på, og det har på en eller anden måde føltes endu mere luksuriøst på den måde II

II Fredagsunderholdning af den langsomme slags. Med brætspil og popcorn. Det er alt for sjældent, vi gør det. Ofte er vi tilbøjelige til den hurtige underholdning fra tv’ets lysende skærm. Men sådan en spilaften kan altså noget særligt, og vi skal prøve om vi ikke kan blive lidt bedre til i ny og næ at skifte fjernsynet ud med en spilledyst II

II Bybarnet på græs ♥ Med en solid portion skepsis over, hvad “der der underlige gule blandt det kildende grønne” er for noget. Hun er endnu ikke helt overbevist om lykken i at boltre sig på en blød græsplæne, men om sommeren vil det, er jeg sikker på, vi nok snart skal nå dertil II

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  6. maj 2019 at 11:52

  Åh, den ser solostund med rose, sol og læseri. Det ser så dejligt ud.

  • Reply
   merimeri
   8. maj 2019 at 17:05

   Sådan en lille stund det så afgjort er værd at værne om ♥

 • Reply
  Line
  6. maj 2019 at 14:10

  Hej Line.
  Jeg har ledt efter et indlæg med overvejelser omkring babynavne, men kan ikke finde et? Vi venter en datter om halvanden måned og min mand har netop foreslået Nola. Det kunne meget vel blive navnet, men jeg er typen, der researcher, så jeg er meget nysgerrig på, hvilke andre navne I havde i spil, for noget kunne tyde på, at vi deler smag i navne. Kunne du have lyst til at dele jeres tanker i et indlæg? Mvh Line

Kommenter