Skønhed

MIN GUIDE TIL PÆN VINTERHUD

22. januar 2019

Jeg er nok ikke den eneste, der her hvor vintervejret er over os, kæmper en brav kamp for at holde min hud gennemfugtet og sund at se på? Jeg har altid haft en tendens til tør og rødmosset hud, især om vinteren, og jeg har således brugt de seneste år på at forfine min vinterhudpleje for at sikre at den klarer sig bedst muligt gennem de kolde måneder. Og jeg synes, jeg er ved at være i mål med en god opskrift på en sund hud gennem vinteren. Efterhånden har jeg nemlig en god håndfuld favoritter, som jeg altid vænner tilbage til. Nogle er favoritter gennem mange år, mens andre er nytilkommere, som på kort tid har gjort sig positivt bemærket i forhold til min hud.

Jeg bliver ofte spurgt til min hudpleje og favoritprodukter, og jeg tænker derfor i dette skriv at gennemgå mine vinterfavoritter til ansigtet med jer.

RUDOLPH CARE FACIAL OIL

Dette er en af mine nyeste favoritter på badeværelseshylden. Den ikoniske ansigtsolie fra Rudolph Care. Jeg har tidligere vægret mig lidt ved at spendere knap 800kr på en ansigtsolie, men et par dobbeltgaver til jul gjorde, at jeg endelig fandt økonomi til den, og halleluja for det. Jeg bruger den hver aften efter at have renset mit ansigt med min facial foam også fra Rudolph Care. Olien er heldigvis drøj i brug og et enkelt tryk med pumpen er nok til både ansigt og hals. Og aldrig har min hud føltes så gennemfugtet og sund at se på, som efter jeg har indført denne i min daglige rutine. Nu er problemet så bare, at jeg aldrig igen vil være foruden olien, og det er altså en halvdyr fornøjelse. Gudskelov-og-tak for fødselsdage og jul.

SMUK ROSAKVARTS GUA SHA

Jeg bruger min rosakvarts gua sha til en forsigtig bindevævsmassage straks efter jeg har taget olien på. På den måde hjælper jeg olien til at trænge ind og arbejde aktivt, og det er samtidig et kært aftenritual at bruge nogle minutter til at gøre noget godt for mig selv og min hud. Jeg synes stenen hjælper til at give en umiddelbar glød, hvilket man ikke skal underkende på denne tid af året.

RUDOLPH CARE HINT OF SUMMER

Jeg hjælper dog gløden lidt yderligere på vej med Rudolph Cares Hint of summer, som jeg blander et par dråber af i min natcreme nogle gange om ugen. Selvom det er lidt forfængeligt, synes jeg, at jeg ser sundere ud, hvis min hud har lidt glød, og Hint of summer sørger for en diskret en af slagsen.

ORIGINS HIGH POTENCY NIGHT-A-MINS NATCREME

Denne natcreme er efterhånden en af de ældste gengangere i min skønhedsrutine. Den er rig på fugt, føles fed uden at fedte huden og trænger let ind.

LA ROSHE-POSAY HYDRAPHASE INTENSE MASQUE

Et par gange om ugen er min go-to favorit for ekstra fugt en maske fra La Roshe-Posay. Også den er et relativt nyt bekendtskab for mig, men på få måneder er den blevet en uundværlig del af min rutine. Jeg renser først min hud, og fordeler herefter hvad der svarer til en 5krone i ansigtet og på det øverste af halsen og lader den trænge ind. Efter 10 minutter kan overskydende rester af masken tørres væk med en vatrondel, men min hud plejer nu at suge rub og stub af masken til sig, og efterlades blød og lækker.

SMUK ROSAKVARTS RULLE

Udover min rosa kvarts gua sha, har jeg også en ansigtsrulle i samme materiale. Og hvor jeg stornyder at slutte min dag med en ansigtsmassage ved hjælp af gua sha stenen, så elsker jeg ligeledes at starte dagen med at rulle ansigtsfolderne på plads. Ovenpå en nat der lige for tiden byder på begrænset sammenhængende søvn, da kan især mine øjenomgivelser godt være noget hævede, når jeg står op om morgenen. Måske det bare er tankens kraft, men jeg synes, at et par minutters rullen med min rosakvartsrulle fra SMUK gør, at hævelsen lægger sig og min hud føles friskere. Jeg ruller altid efter at have kommet enten serum eller serum booster i ansigtet og inden jeg kommer min dagcreme på. 

MIILD CONCEALER DUO 

Ligeledes en nykommer i skønhedsrutinen. Selvom jeg gør mig umage med produkter, der sikrer et godt fundament, har jeg stadig brug for en concealer til at mindske de mørke mor-rander under øjnene og små urenheder. Og jeg har længe ledt efter den perfekte concealer, som balancerer let dækkeevne og en ingrediensliste uden en masse unødvendig kemi. Det har jeg fundet hos Miild og deres Concealer Duo, der er det tætteste jeg kommer på den perfekte concealer. Jeg kunne have ønsket mig en endnu mere cremet konsistens for at gøre den endnu lettere at bruge, men det er i småtings afdelingen.

COMME DEUX LIP OIL 

Tørre læber er desværre en fast vinterfølgesvend herhjemme, og uanset hvor flittigt jeg har forsøgt mig med diverse læbepomader, synes jeg nærmest kun det er blevet værre. Balm konsistensen fungerer i hvert fald ikke til mine læber om vinteren. Istedet har jeg de seneste uger fundet redning i en ny læbeolie fra Comme Deux. Den minder lidt om en lipgloss, men er det ikke. Derimod er det en plejende olie, der blødgør dine læber uden at virke klistret. Jeg er kæmpe fan, ikke mindst af at jeg de seneste dage helt er kommet mine tørrer læber kvit. 

 • Reply
  Camilla
  22. januar 2019 at 22:23

  Ansigtsolie er såå vigtigt for mig i denne tid også! Masken fra La Roche Posay er jeg virkelig også glad for 🙂

  • Reply
   merimeri
   24. januar 2019 at 18:10

   Det er nemlig helt vildt hvor stor en forskel sådan en olie gør her om vinteren. Hvilken olie er din favorit?

Kommenter