Et godt tip

LIFEHACK: ALDRIG MERE KRØLLET TØJ

2. juli 2018

Indlægget er udgivet i samarbejde med Philips

Ej hvor har jeg glædet mig til at dele det her fif med jer. Vi har nemlig at gøre med et vaskeægte lifehack. Et af dem som du vil ryste på hovedet af, at du har kunne undvære i så lang tid, og som vil gøre dit liv en hel del nemmere. Sagen er nemlig den, at jeg den seneste uge har haft fornøjelsen af at teste en steamer fra Philips. I ved sådan en damper, som på mirakuløs vis udglatter krøller og folder i ellers uregerligt tøj på et splitsekund. Jeg har set dem brugt i tøjbutikker, men har egentlig aldrig tænkt over hvor smart det faktisk er med sådan en damper. Især når man som jeg er glad i viskose og silke, som desværre også bare har det med at krølle helt håbløst meget og efterfølgende være umuligt at få glat igen. Til sådan en som mig (og formentlig også en hel del andre end mig – jeg er trods alt nok ikke den eneste som for-gud-ved-hvilken-gang har kæmpet med at få en silkekjole glat med et strygejern) der er sådan en damper altså genial, og efter at have føjet den til husholdningen herhjemme, synes jeg ligefrem det er en fornøjelse at udglatte krøllet tøj. There, I said it, og jeg ved at Mads kommer til at bruge det imod mig næste gang jeg brokker mig over strygetjansen, men lige nu er jeg vildt begejstret for mit nye “legetøj”, og det regner jeg med at leve højt på længe. 

Damperen jeg har i brug her, en Philips ComfortTouch, er i Rolls Royce klassen, og med en vejledende pris på 1899kr er den da også i den lidt dyrere ende. Til gengæld kan man tydeligt mærke, at det er en damper i høj kvalitet, som er effektiv og giver et helt professionelt resultat.  Synes man alligevel at den model er en lidt for stor udskrivning, kan jeg også anbefale Philips håndholdte Steam&Go, som bare er halvt så dyr, men alligevel har overrasket mig ved at være imponerende effektiv, når der har skulle glattes kjoler, nederdele og bluser. En damper er ideel til silke, kjoler og jakkesæt, og kan desuden også bruges til at fjerne sved- og røgluft fra tøjet, så er man typen, der ellers tager på renseri for at få klaret den slags, kan man nok regne ud, at en damper hurtigt vil være tjent hjem. 

Som I nok kan fornemme, er jeg tydeligt begejstret over min nye tilværelse som ihærdig damper, og hvis nu andre skulle være fristet, så kan ComfortTouch steameren bl.a. købes HER, mens Steam&Go kan findes HER

 • Reply
  Sarah
  2. juli 2018 at 22:16

  Vi har den lille og den kan varmt anbefales!👌 De tykke skjorter skal stadig stryges, men syntes den kan klare meget:)

  • Reply
   merimeri
   3. juli 2018 at 21:21

   Ej og jeg der troede, at den faktisk slet ikke duede til skjorter. Det må jeg straks få prøvet af, for det ville dælme også lette skjorte-strygetjansen herhjemme!

 • Reply
  Julie Klestrup
  4. juli 2018 at 20:40

  Jeg har længe overvejet, om en damper mon kunne gøre mit liv lettere, og til sidst besluttede jeg mig for at prøve det. Jeg købte Philips standard Steam & Go Stofdamper med 1000W.
  Desværre blev jeg slemt skuffet. Damperen var slet ikke kraftig nok til at glatte hverken kjoler eller skjorter, og den lille vandbeholder var tom i løbet af nulkommafem. Jeg måtte simpelthen opgive projektet og levere den retur igen, men øv hvor var jeg ærgerlig. Derfor var det også med lidt ekstra nysgerrighed, jeg læste dit indlæg. Jeg læser altid de her sponsorerede indlæg med forbehold, men din begejstring har nu alligevel fået mig til at genoverveje mulighederne.
  Hånden på hjertet var din oplevelse af “rolls roycen” så, at den vil kunne klare det hele? Og også hurtigere, bedre og mere effektiv end strygejernet?
  Hvor lang tid vil det eksempelvis tage at glatte en krøllet skjorte i stof af normal tykkelse?
  Kærlig hilsen hende, der stadig har et lille håb om at det der vasketøj kan gøres lidt lettere 🙂

  • Reply
   merimeri
   5. juli 2018 at 7:13

   Hej Julie, øv hvor ærgerligt at din damper ikke levede op til forventningerne. Nu er dampere jo ikke som sådan beregnet til bomuldskjorter (og øvrigt tøj i bomuld) hvor et strygejern til hver en tid vil kunne klare opgaven hurtigere og bedre. Der hvor jeg synes damperen er genial er til mere delikate materialer som silke og viscose, som er umulige at glatte med et strygejern (og som i øvrigt heller ikke har godt af de høje varmegrader fra strygejernet). Jeg har dampet en enkelt af Mads’ skjorter på den store damper og selvom den klarede opgaven fint, så ville jeg stadig foretrække et strygejern her, fordi det er mere effektivt. Så hvis det især er krøllede bomuldsskjorter, du vil skulle bruge damperen til, så vil du nok være bedre tjent med at holde fast i strygejernet, hvorimod skjortebluser og tunikaer i lettere materialer vil jeg mene er oplagte til damperen. Kh.

Kommenter