Hverdagsliv Rejser & rejseguides

BORNHOLM, HONG KONG, FILIPPINERNE OG ITALIEN – MEN HVOR?

23. april 2017

sicily

Hej derude, nyder I weekenden? Jeg gør. Selvom jeg synes, den er går alt for hurtigt. Jeg har nemlig fyldt den godt op med rare planer, så tiden bliver brugt med gode mennesker. Fredag havde Mads inviteret på date, så efter et par fredagsøl med nogle kolleger på job, satte jeg kurs mod København’s nyeste ramen restaurant Slurp Ramen Joint. Politiken gav den for nylig 6 hjerter, og både Mads og jeg var rørende enige i anmeldelsen. Deres ramen er vanvittigt velsmagende og selvom shoppen er travl, var betjeningen vedkommende og vi havde en virkelig god oplevelse, som afgjort var ventetiden værd. Og den skal man være forberedt på. Ventetiden. Da jeg stillede mig i kø, var ventetiden på ca en halv time og den blev kun længere, mens vi stod og ventede. Men som sagt, ventetiden værd!

Efter Slurp gjorde vi lige et bland selv slik stop inden vi satte os til rette i Empire for at se den nye danske film ‘Du forsvinder’. Her er vi til gengæld ikke helt enige med de 5 stjerner, Berlingske netop har givet filmen. Vi var faktisk begge lidt irriterede over den, og skuespillet, som ikke føltes hverken autentisk eller fængende. Er der nogle af jer der har set den endnu, for så er jeg faktisk lidt nysgerrig på om jeg er den eneste, som ikke er imponeret?

Igår havde jeg først en kaffeaftale med min veninde Monica på Beau Marche, og derefter videre til Mads’ mormors 80års fødselsdag. Min lørdag sluttede jeg af i selskab med to veninder, hjemmelavede tacos, gin&tonics og brætspil. 

Og så fik Mads og jeg endelig taget hul på årets ferieplanlægning. For vores begges vedkommende er det første år med betalt ferie, der starter her den 1. maj, og det føles nærmest som at gå ind i en slikbutik, hvor du vil have det hele, men kun må vælge 6 ting. Vores 6 betalte ferieuger skal nemlig udnyttes til fulde. Det er lidt af et (first world) pres at have på skulderen, og vi har derfor brugt lang tid på at tale os frem til, hvordan vi helst vil fordele vores ferie det næste år. Nu tror jeg til gengæld det hele mere eller mindre er faldet på plads … og vi startede med at bestille vores drømmerejse igår; 16 dage i Hong Kong og på Filippinerne til november!

Hong Kong har vi efterhånden snakket om i nogle år, og det har været en stor drøm for os begge at komme dertil. Vi har hørt så meget godt om byen, fra alle vi kender, der har været der, og da der fredag eftermiddag tikkede en mail ind fra SAS om, at de i weekenden kørte kampagnepriser på Hong Kong, var udslaget gjort. Vi kommer afsted for under 3000kr per person med blot en enkelt mellemlanding i Stockholm, så det er virkelig en god pris, og jeg glæder mig så vanvittigt meget til at gå igang med at planlægge turen. Vi kombinerer det med en uges tid på Filippinerne, og ovenpå vores Sri Lanka eventyr sidste år, glæder jeg mig til endnu et møde med Asien. 

Men det eventyr er jo først til november, og vi snakker selvfølgelig også om sommerferie. Og her kunne jeg faktisk godt bruge jeres hjælp. Udover en forlænget weekend, hvor vi tager over og besøger mine forældre, som holder ferie på Bornholm, vil vi nemlig også gerne tilbage til Italien. Vi veksler mellem en uge på Sicilien og Sardinien, men vi kan simpelthen ikke beslutte os. Er der nogle af jer, der har været nogle af stederne, og har anbefalinger for og imod? I så må I endelig dele i kommentarfeltet. 

Derudover ville jeg elske at høre om jeres ferieplaner, hvis I er typen der lægger sådan nogle? 

 • Reply
  Trine
  5. maj 2017 at 0:05

  Hej Line
  Uuuh Sardinen og Sicilien – det er altså også et svært valg:-) Jeg har været begge steder en enkelt gang, og begge øer fortjener et genbesøg. Hvis I er til smuk natur og bountystrande; ville jeg vælge Sardinien. Det er dog nødvendigt at leje en bil, da små afstande på kortet, betyder flere timer i bilen. Hvis I er til det mere kulturelle og en lidt mere fremkommelig ø, så vælg Sicilien. Her kan jeg give en kæmpe anbefaling til Residence Terra Rossa – et lille familiedrevet hotel i byen Taormina:
  https://www.airbnb.dk/rooms/2180214
  Vi bookede gennem Airbnb, og det er det smukkeste sted, jeg nogensinde har boet:-) Udsigten er fantastisk fra lejligheden og poolen! Hotellet ligger på en skråning med udsigt ud over bugten, så det betyder, at der skal forceres nogle trapper for at komme op til Taormina-by, hvor der er et væld af restauranter, butikker og hyggelige små gader. Byen har en del turister, men det er primært italienske, og det er stadig muligt at gå på opdagelse og finde små restaurant-perler i de fine gamle gader. Hvis man går ned af skrænten, ligger der flere gode spisesteder og en smuk, dog lidt stenet strand.
  Jeg glæder mig til at se, hvad I ender med:-)
  Tak for en god blog.
  Kh Trine

  • Reply
   merimeri
   16. maj 2017 at 16:40

   Trine, tusind tak for dine ferieråd. Vi er faktisk endt med at booke til Sardinien, men jeg kan da høre på det hele, at vi også kommer til at tage til Sardinien på et tidspunkt. Taormina og det lille familiedrevne hotel lyder jo fuldstændig fantastisk!
   Vi mangler stadig at finde hotel/airbnb på Sardinien, så hvis du kan anbefale noget der, må du endelig sige til 🙂
   Kh.

Kommenter