Rejser & rejseguides

TRAVELGUIDE: FINESTE BUDAPEST

12. oktober 2016

fullsizerenderFine og forunderlige Budapest ]

Som I måske husker, tilbragte jeg i starten af september en forlænget weekend i Budapest sammen med en veninde. Og det var det bedste besøg i en by, som virkelig fortryllede mig, og hvor jeg allerede glæder mig til, at skulle tilbage til. Budapest byder på så mange fine steder, og hvor jeg tror, mange stadig ser byen som en støvet, østeuropæisk tidslomme, så har den så meget mere end det at byde på. Særligt madscenen overvældede os, og vi spiste så afsindigt godt hele weekenden igennem; fra klassiske bistrobesøg, israelske lækkerier og Michelin mad til nærmest ingen penge. Og med notesbogen fyldt med tips og anbefalinger, er det på sin plads at dele lidt ud af herlighederne.

Vi fløj med Ryanair derned og gav 1200 kr per person. Vi var ikke ude i særligt god tid med billetterne, men er man det, skulle det være muligt at finde billetter, der er endnu billigere. Vi tog afsted torsdag aften, og med en flyvetid på knap 2 timer var det helt perfekt. Vi havde dermed næsten tre hele dage, inden vi fløj hjem igen søndag aften, hvilket jeg synes var meget tilpas. Byen har en overskuelig størrelse, så du når langt omkring med en forlænget weekend.

Når det kommer til bolig, så boede vi på dette hotel i det Jødiske kvarter. Hotellet i sig selv var ikke noget ekstravagant, men det var relativt billigt de 4 stjerner taget i betragtning og så var beliggenheden helt perfekt, tæt på både offentlig transport og i gåafstand til det meste og særligt til et væld af gode kaffebarer og restauranter.

img_9148[ Seværdigheder ]

Budapest er en by, der skal opleves ved bare at gå rundt uden retning, og give sig selv lov til at blive lidt væk mellem de fine bygninger og hyggelige gader. En af de ting der særligt begejstrede mig var farverne; de pastelfarvede huse, de hvidkalkede, historiske bygninger, Donaus gråblå vand og den skriggule tram. Så fint et mix, som man kun kan blive i godt humør af.

img_9210[ Panoramaudsigt fra Gellért Hill ]

Én ting man skal nå, mens man er i Budapest, er turen op til Gellért Hill som er den fineste, historiske udsigtspost med panoramaudsigt udover Donau og byen. Alle de mange, mange trappetrin værd.

img_9245[ Szechenyi termalbad ]

Næste punkt på Budapest to-do’en er et besøg i et af byens mange termalbade. Vi valgte Szechenyi, der med sit væld af farver og virvar, er blevet lidt af et ikon. Szechenyi er placeret i City Park der i sig selv også er et besøg værd. 

 kazinczy_street_budapest_01[ Det jødiske kvarter ]

Vi boede som nævnt i det jødiske kvarter, og eftersom dette område byder på så uendeligt mange fine gader, hvis historie står skrevet i bygningerne, samt et væld af cool kaffebarer, restauranter og barer, så brugte vi størstedelen af vores weekend her. Og når jeg kommer tilbage, skal jeg uden tvivl bo i det kvarter igen. 

img_9416[ Spisesteder ]

Som allerede skrevet brugte vi det meste af weekenden på at spise os igennem Budapest. Der er så vanvittigt mange lækre spisesteder at kaste sig over, og da prisniveauet i Ungarn generelt er billigt – ca. halvdelen af de priser vi er vant til herhjemme – kommer man langt for pengene. Vi spiste alle måltider ude og endte med at bruge lidt over 1.000kr hver på mad og drikke de tre dage vi var afsted. Det er der altså ikke mange andre europæiske storbyer, som kan matche.

img_9417[ Liberté Budapest ]

Alene på grund af indretningen er Liberté Budapest et besøg værd, men heldigvis matcher maden også det seje design. Vi var der til morgenmad, og fik syndigt god french toast, egg benedict, avocado toast og granola. 

img_9232[ Mazel Tov ]

Selvom der var mange om buddet, så stod Mazel Tov for weekendens bedste spiseoplevelse. At sidde i en rustik gårdhave med lyskæder i trækronerne og spise den bedste israelske mad, jeg til dato har fået, er en oplevelse, det er svært at overgå. Bordbestilling er lidt tid i forvejen er nødvendig, men så er man til gengæld også garanteret en uforglemmelig aften både målt på mad og stemning.

img_9199[ Gelarto Rosa ]

Hvis vejret tillader det, så slå et smut forbi Gelarto Rosa, hvor du får de fineste roseformede is.

img_9161[ Zeller Bistro ]

Vi havde også sat os for, at i hvert fald én af weekendens spiselige oplevelser skulle være ungarsk, og da gullasch trods alt virkede lidt for ufestligt, reserverede vi istedet bord på Zeller Bistro, som er en klassisk bistro, drevet af en ungarsk familie med stor kærlighed til det lokale køkken. Vi fik charcuteri, en saftig og mør ungarsk grey beef og rigelige mængder ungarsk vin, som var en glædelig overraskelse. Og igen måtte vi ikke slippe mere end knap 400 kroner for os begge.

img_9217[ Boutiq Bar ]

Lørdag aften inden vi satte kurs mod Mazel Tov, slog vi vejen forbi Boutiq Bar, som lokker med at være blandt verdens 50 bedste cocktailbarer. Jeg skal ikke kloge mig på stedets berettigelse på toplisten, men vores drinks var mere end godkendt og det samme var den vedkommende betjening. 

img_9163My little Melbourne Coffee ]

Den hyggeligste lille kaffebar tæt på vores hotel i det Jødiske kvarter. Og deres croissanter skader bestemt heller ikke.

 • Reply
  Slinkypiinky
  12. oktober 2016 at 10:41

  Hvor er det skægt – jeg var i Budapest præcis samtidigt;) Hvis det altså var den første weekend i Budapest.
  Vi gav 600 kr for flybilletter, og var som dig helt overvældet af byen!
  Vi boede (desværre) ikke i det jødiske kvarter, for det var da helt vidunderligt!
  Jeg har også blogget om den skønne skønne by, som jeg slet ikke kan vente med at besøge igen en dag.

 • Reply
  Charlotte
  12. oktober 2016 at 19:58

  Virkelig fin guide fra vores dejlige weekend i Budapest du har fået lavet, søde musse 😉

 • Reply
  Clara
  1. august 2018 at 15:05

  Hej 🙂

  Virker til at linket til hotellet blot går til hotels.com og ikke et specifikt hotel. Har du et link eller kan huske navnet?

  Tak 🙂

Kommenter