Rejser & rejseguides

TRAVELGUIDE // DINING IN BARCELONA

20. september 2015

barcelona-dining-guide

 

Det er efterhånden blevet en tradition, at gode madoplevelser er en af de ting, vi vægter højest, når vi er på ferie. Og Barcelona var ingen undtagelse. Vi spiste afsindigt godt uden at nogle af stederne på nogen måde væltede feriebudgettet. Derfor har jeg strikket en diningguide sammen, som er værd at have i baghovedet (eller gemt på bloglovin ;)), hvis I har udsigt til, at skulle feriere den i Barcelona.

1. Surf House Barcelona er en strandrestaurant ved Barceloneta Beach og selvom jeg normalt ville gå en lang bue uden om restauranterne direkte ved stranden, så gav vi denne et forsøg efter at have fået den anbefalet. Og det er jeg virkelig glad for, at vi gjorde og vi endte faktisk med at spise der to gange. Både deres morgenmad og frokost kan i den grad anbefales. Maden og deres juices er friske, lækre og veltilberedte og surf house stemningen fungerer virkelig fint til menukortet.
Surf House, Av. Almirall Aixada 2

2. Teller de Tapas er en tapaskæde med flere restauranter rundt om i byen. Vi valgte Casa Delfin, hvis tapasudvalg kan det, tapas skal kunne. Udvalget var ikke specialt stort, men til gengæld var det lækkert og priserne gode. Især deres kroketter og calamaries vakte stor begejstring. Man er vel i Spanien, haha.
Casa Delfin, Passeig del Born 36

3. Ingen ferie uden mindst en snasket burger. Og i Barcelona skal du have den fra Kiosko (en del af Bacoa burgerkæden). Aldrig har jeg oplevet så lang en kø til en burger, men så ved man da, at der er noget at komme efter. Køen gik heldigvis hurtigere end forventet, så det skal man altså ikke lade sig afskrække af. Kiosko er sådan lidt hipster-cool med kaktus som gennemgående tema, og burgeren? Det er en af de bedste burgere, jeg har smagt. Jeg valgte en helt klassisk baconcheeseburger med økologisk bøf og cremet cheddar, men alle deres andre burgere så også vildt lækre ud. Er man ikke til kød, finder man desuden flere forskellige kyllingeburgere og en vegetarudgave på menukortet.
Kiosko, Av. del Marquès de l’Argentera, 1 bis

4. Sidste gang vi var i Barcelona, havde vi en virkelig god spiseoplevelse på en asiatisk restaurant på Carrer del Pintor Fortuny, og den havde vi planer om at genbesøge. Skæbnen ville dog, at restauranten i mellemtiden var lukket og istedet lå Luzia Street Grill på adressen. Vi var ret sultne, og orkede ikke at skulle finde et alternativ, så vi gav den en chance og endte positivt overraskede. Luzia er i familie med den populære tapasrestaurant Bar Lobo, så baglandet er i orden. Det samme var maden og omgivelserne. Jeg fik en simpel pasta med trøffelolie og tigerrejer og Mads en steak tatar og vi var begge vældig tilfredse. Eneste anke er, at de havde skiftet fritterne til tartaren ud med ristede brødskiver. Det skal de lade være med.
Luzia Street Grill, Carrer del Pintor Fortuny 1

5. Bar Cañete var uden tvivl feriens største spiseoplevelse. Gennemført og autentisk tapasbar med den bedste tapas, jeg til dato har smagt. Da det var fredag aften og vi ikke havde bestilt bord, skulle vi vente knap 45 minutter, før vi kunne komme til et af bordene i baren, men allieret med en flaske rose og lidt snacks undervejs, gjorde ventetiden ikke spor og maden var i øvrigt værd at vente på. Vi småspiste os igennem en god del af deres tapasudvalg og alt var godt. Særligt deres tomatbruschetta, acorn-fed ham croquette og friske tun med avocado og hjemmerørt chilimayonaise er dog værd at fremhæve og cheesecaken til dessert toppede en perfekt gastronomisk aften. Her skal vi uden tvivl tilbage til.
Bar Cañete, Carrer de la Unió 17

6. Også sidste gang vi var i Barcelona, var vi forbi 360º skybaren på hotel Barceló Raval og min sidste aften som 26-årig blev tilbragt samme sted. De laver en gedigen G&T og kombineret med en af Barcelonas bedste udsigter, er den absolut et besøg værd.
Barceló Raval, Rambla del Raval 17-21

7. Foruden at komme godt rundt om tapasudvalget, fandt vi også anledning til at afprøve et pizzeria, som vi havde fået anbefalet. NAP – Neapolitan Authentic Pizza – slår sig, som navnet også antyder, på autentiske, italienske pizza, og det gør de godt. Smag og konsistens minder lidt om Mother i Kødbyen, for dem af jer, der måtte kende det, og de friske italienske råvarer, smager tydeligt igennem. Selve NAPs location er lidt spøjs og ikke så hyggelig, men hvis vejret er til, så er det oplagt at  tage pizzaerne to-go. Alt i alt en hæderlig pizzaoplevelse, omend den ikke slår favorit pizzariet, som jeg skrev om forleden.
NAP, Carrer Baluard 69

Vi boede i øvrigt i en hotellejlighed på Inspired Apartments, som vi kun kan anbefale. Det ligger på grænsen mellem Borne og det gotiske kvarter, hvilket, i vores optik, var en helt perfekt beliggenhed i gåafstand til stranden, ramblaen og de hyggelige, mindre turistede gader. 

    Kommenter