Hverdagsliv

Den perfekte garderobe / Dilemmaet

14. oktober 2013
Som jeg skrev i mit første indlæg om den perfekte garderobe, så bør min vej dér til, hovedsageligt gå gennem frasalg, idet jeg i forvejen har en ret omfattende garderobe, med mange af de items jeg selv mener den perfekte garderobe bør bestå af. Jeg sælger da også løbende en del tøj videre – men der kunne sagtens blive skilt meget mere fra. Men her er så dilemmaet … 
Ofte når jeg gennemgår det tøj jeg har hængende fremme, så er der meget tøj jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst har haft på, men som alligevel får lov at blive hængende fordi følgende tanker går gennem mit hoved: 1) Den sidder jo ret flot på, 2) jeg kan da sagtens se den indgå i et outfit med …. eller 3) jeg kan sikkert alligevel ikke få ret meget for den hvis jeg sælger den. Og når først disse tanker har meldt deres ankomst, så sker der aldrig mere med tøjet, fordi jeg ikke har lyst til at sælge for bare at sælge. Men er det måske i virkeligheden vejen frem? Eller ender jeg med at sælge noget fra, som jeg jo dybest set godt kunne komme til at bruge igen?
Kunne forestille mig af mange af jer måske har de samme tanker? Og i så fald at I har, hvad gør I så med det tøj som ikke rigtig bliver brugt, men som I heller ikke føler for at sælge?
 • Reply
  Colombe de la paix
  14. oktober 2013 at 12:35

  Jeg har sorteret grundigt ud i mit tøj i weekenden, da jeg har en stand i Remisen i november. Min plan er så, at jeg ikke må shoppe før den weekend – medmindre det står på min shoppeliste og dermed er noget jeg mangler.
  Men jeg spurgte mig selv om følgende: 1) Passer det ind i min garderobe? (altså den garderobe jeg gerne vil ende med at have) 2) Har jeg brugt det inden for et halvt år? 3) Sidder det ordentligt/kan jeg lide at have det på?
  Der var selvfølgelig nogle ting jeg havde svært ved at skille mig af med selvom jeg burde i forhold til svarene på spørgsmålene. Der plejer jeg så at gemme tingene til næste gang jeg rydder ud, men denne gang var jeg hård og de røg altså alligevel. Det var måske nemmere denne gang fordi jeg ved, at jeg skal sælge i november og jeg vil selvfølgelig gerne sælge en masse!

 • Reply
  PIXELS OG POESI
  14. oktober 2013 at 12:37

  Pakker det væk. Herhjemme bliver det lagt på loftet.

  Når det så har ligget der i nogle måneder og jeg ikke har savnet er det pludselig meget nemmere at skille mig af med det, og som en bonus bliver det også nemmere at vælge tøj om morgenen, fordi skabet kun rummer noget man rent faktisk har lyst til at tage på og ikke også ting man jo måske kunne komme til at gå i engang.

  Derudover, så har jeg aldrig fortrudt et videresalg, så lige dét tror jeg ikke du skal være nervøs for.

 • Reply
  Line S.
  14. oktober 2013 at 12:48

  Du har nok ret i at det bare skal pakkes væk til en begyndelse. Mit eneste men er bare om jeg så får et forvrænget billede af min garderobe, fordi jeg glemmer at jeg så har 50-100 stykker tøj liggende i kælder eller på loft. Jeg har en tendens til at købe tøj som synes jeg mangler, fordi jeg har glemt at jeg har noget lignende tøj i forvejen, som med lidt god vilje, sagtens kunne erstatte det nye stykke tøj jeg har sat mig i sigte. Hvordan bevarer du overblikket over det tøj du har pakket væk?

 • Reply
  Line S.
  14. oktober 2013 at 12:50

  Og du har nok ret i at man sjældent fortryder et videresalg! Alt det tøj jeg købte dengang jeg arbejdede i Bahne er i dag videresolgt (primært for at kunne finansiere nyt) og jeg må dog også erkende at der er flere af de items som jeg godt har kunne bruge i min garderobe sidenhen. Men er det ikke noget med at man ikke skal græde over spildt mælk? 😉

 • Reply
  Line S.
  14. oktober 2013 at 12:51

  Det er en god ide med at være konsekvent! Meget af mit tøj ville ryge på den med om jeg har brugt det inden for det seneste halve år, og det er da lidt tankevækkende. Tror jeg følge Betinas eksempel og i første omgang pakke det i kælderen, så må vi jo se om jeg føler at jeg mangler det, og hvis ikke, så ryger det med næste gang jeg har en stand på noget fashionflea!

 • Reply
  Karina
  14. oktober 2013 at 14:26

  Kender godt den følelse og mit bliver også bare hængende 🙂 Står lidt i samme dilemma som dig så følger lige lidt med 😉

  Hvis du har lyst skal du være velkommen til og deltage i min giveaway på min blog: http://www.karina-blog.dk/vind-tresemme/

 • Reply
  Trine Lykke
  14. oktober 2013 at 17:20

  Jeg siger som Betina, pak det væk i nogle måneder. Inden du åbner Lassen igen skal du huske hvad der er i sen og mærke efter om du savner det. Når du så åbner kassen kan du gå af med alt det du ikke kunne huske og det du ikke har savnet. Hvis noget ryger tilbage i garderoben skal du give dig selv en tidsfrist og en kvote for hvor meget du skal have brugt det. Det behøver ikke være et specifikt tal, måske bare en fornemmelse 🙂 giver det mening?

 • Reply
  Thea
  14. oktober 2013 at 17:30

  Jeg kan virkelig genkende det, du skriver. Og for mit vedkommende har der været en relativt stor del af min garderobe, som har været kendetegnet ved det. Særligt i irritation over, at tingene var for pæne til, at jeg ikke selv ville have dem og for lidt værd til at sælge på trendsales. Jeg har dog valgt at tage tyren ved hornene og rydder igen og igen ud i de ting, der ikke føles 110 % rigtige. Det er gået op for mig, at man jeg tit har for meget af det gode – for mange ens ting, der kan det samme, og så drukner de lidt i hinanden.

  Jeg har egentligt ikke fundet en løsning, men lige pt. overvejer, om 1 sindssygt god ting ikke er bedre end 5 "ganske pæne"? Jeg ved godt, at det er noget individuelt, man søger med sin garderobe, men måske der alligevel er noget om det. Jeg tror i hvert fald tit, at jeg bliver ved med at købe fx sorte striktrøjer, fordi jeg i virkeligheden mangler at finde den ene gode, der kan reddede mig igen og igen.

 • Reply
  PIXELS OG POESI
  15. oktober 2013 at 8:43

  Jeg glemmer umiddelbart ikke hvad jeg har pakket væk, men det drejer sig heller ikke om voldsomt meget. Hvis du har brug for overblik vil jeg foreslå dig at indeksere det. Lave et excel ark hvor du skriver hvad det er, hvor det er købt, hvad det kostede og, aller vigtigst, hvorfor det blev pakket væk i første omgang. Det har i hvert fald hjulpet mig meget.

  Jeg kan da også godt komme i tanke om ting som jeg stadig godt kunne bruge, f.eks. synes jeg da stadig at mine Jeffrey Campbell Lita sko i sølvglimmer var rocker-fede, men jeg ofrede dem for at kunne købe mine pistol støvler, og dem har jeg alligevel en del mere glæde af.

 • Reply
  Line S.
  15. oktober 2013 at 21:08

  Tror også indeksering er vejen frem. Og det vil også glæde mit liste-begejstrede sind 😉
  Glæder mig helt til at få det gjort, og se hvilken indvirkning det har på de tøjkriser jeg desværre synes jeg er tilbage til at have lidt for ofte.

 • Reply
  Line S.
  15. oktober 2013 at 21:09

  Følg endelig med Karina. Det er jo dejligt når vi kan finde inspiration hos hinanden 🙂

 • Reply
  Line S.
  15. oktober 2013 at 21:11

  Det giver super god mening, og jeg hælder også til at pakke det væk i 3-4 måneder efter at have hørt jeres argumenter. Så kan jeg jo se om jeg rent faktisk har manglet tingene i den periode. Hvis ikke, så er der vist mest fornuft i at skille sig af med dem.

 • Reply
  Line S.
  15. oktober 2013 at 21:26

  Det er ret tankevækkende det du skriver med at man bliver ved med at købe tøj som i bund og grund opfylder den fuldstændig samme funktion. For det er præcis hvad jeg gør. Da jeg lavede en optælling af min garderobe fandt jeg fx ud at jeg ejer 27 toppe, hvoraf jeg måske kun bruger de 10 regelmæssigt. På samme måde har jeg 5-6 langærmede sorte overdele, men alligevel er det sådan en jeg stadig er på udkig efter fordi jeg ikke rigtig er glad ved nogen af dem jeg har. Og du har jo nok ret, vil man ikke hellere have en sindsygt god ting, som man gang på gang tager på og er glad ved, fremfor 5 ganske pæne, som man aldrig rigtig er 100% tilfredse med? Det tror jeg i hvert fald at jeg hellere vil. Så er det bare at få det til at smitte af på mine shoppevaner 😉

 • Reply
  Trine Lykke
  16. oktober 2013 at 11:11

  Det lyder godt Line, det er altså vejen frem… 🙂

 • Reply
  Pernille
  22. oktober 2013 at 19:28

  Sådan har jeg det også tit. Ofte når jeg har noget tøj, som jeg ikke kan sælge, får min mors venindes datter det. Jeg pakker det i en pose hvor der er 10-15 stykker tøj til 100-150 kr. (alt efter mærker osv.), ellers ryger det bare i kasser i kælderen 🙂

  – Pernille
  http://pernillefriis.blogg.se/

 • Reply
  Dany
  25. april 2016 at 14:33

  Zdenisi, nevim, kdo to je Petr Bříza, ale podle toho článku je to evidentnÄ› klausobijec a eurohujer, takže mám jeho plytký kecy nÄ›kde u rekta.Ale jeho výrok &#gu02;ar82mentačnÄ› postavit kvalitnímu podání vlády” — to je teda LOLNavíc mi nÄ›jak uniká, proč komentujeÅ¡ půl roku starej článek.

Kommenter