Livet som mor

EN DAG PÅ BARSEL: BABY SYV MÅNEDER

18. november 2021

Evi har nu rundet syv måneder, og jeg kan godt mærke, at vi nærmer os det babystadie, hvor det kræver et seriøst overskud at holde hende aktiveret en hel dag. Bevares, en baby er benhårdt arbejde det meste af tiden uanset alder, men tiden hvor den rigtige mad fylder meget, samtidig med amningen også stadig gør det, og hvor babyunderholdningen ikke sker af sig selv, dér får man altså sin opgave for. Og selvom jeg stadig glæder mig over min barsel de fleste dage, kan jeg også mærke, at forventningens glæde over at skulle tilbage på arbejde om nogle måneder, lige så stille kommer snigende.

Nuvel, der er trods alt stadig fire måneder tilbage af min barsel, så indtil da helliger jeg mig barslens rytme og rutiner. Nu med en syv måneder gammel baby. Jeg ved I er mange babymødre på linjen, der nyder at følge med i hverdagen med baby, så jeg har endnu engang lavet en dagbog over en helt almindelig dag herhjemme.

***
5:35: Evi ligger og møffer rundt i nesten. Giver bryst i håb om en halv times søvn mere. Heller ikke i dag lykkes den mission. Vi står op, og går på badeværelset for at skifte ble. Tager os god tid for at vinde lidt tid, inden dagen for alvor starter.

5:55: Jeg vækker Mads og han tager over på morgentjansen med Evi, mens jeg lister tilbage ind i mørket til Nola, der stadig sover.

6:16: “Jeg skal tiiiisse”. Nola er vågen. Vi går på toilettet og trisser derefter tilbage til soveværelset. Nola er dog ikke klar på at sove videre, da hun hører Mads og Evi rumstere nede i stuen. Hun står op og jeg ser mit snit til at sove videre.

6:50: Jeg står op, og når lige at sætte en vask over, og lægge pigernes tøj klar, inden jeg gør de andre selskab nede i køkkenet.


7:10: Mads og Nola er i fuld gang med morgenmaden. Der er røræg og grønt på menuen, for at udnytte den tidlige morgen.

7:18: Tid til morgenmad. Evi får havregrød og smager lidt af rørægget. Begge dele glider ned med stor appetit i dag. Morgenmaden er afgjort det måltid, hvor vi får mest mad i hende, og havregrøden hitter altid.

7:40: Rydder op, får pigerne i tøjet, gør os klar til dagen. Selvom vi har god tid om morgenen, ender den altid med at forsvinde mellem fingrene på os som vi nusser rundt herhjemme.

8:05: Mads kører Nola afsted til en fridag hos farmor og farfar. Jeg tager et lynbad og kommer i tøjet.

8:20: Sætter mig sofaen for at amme Evi, og gør hende derefter klar til første lur. Vi har tre timer mellem hendes lure nu, og den rytme fungerer rigtig fint.

8:33: Vi triller en tur rundt om blokken og 5 minutter efter sover hun.

8:40: Jeg er tilbage i lejligheden og går i seng med det sidste oprydning, mere vasketøj og jeg starter en note som basis for dette indlæg.

9:25: Når akkurat at gøre klar til en kop te, da der er gråd fra babyalarmen. Forbandede 45 minutter. Men jeg er efterhånden godt forberedt, og har vænnet mig til ikke at tage skoene af, når Evi sover, så jeg er lynhurtigt ude af døren klar til at trille hende videre i søvnen. 

9:28: Hun sover igen, men triller for en sikkerheds skyld lige et par runder mere i gården. 

9:45: Jeg lukker vores rengøringshjælp ind, og triller en stadigt sovende Evi afsted mod mødregruppe hos min veninde Cathrine.

10:13: Vi er fremme hos min veninde, hvor to veninder mere gør os selskab.

10:27: Evi er vågnet. Hun får grøntsagsmos fra en klemmepose og vand af kop, inden hun bliver sluppet løs til leg på gulvet med min venindes baby, der er et par måneder ældre end Evi.

12: Frokosttid for Evi. Hun får det sidste af klemmeposen, nogle agurkstave og en grøntsagsmuffin, hun dog ikke skal nyde noget af. Generelt er det, udover morgengrøden, stadig ret begrænset, hvor meget rigtig mad hun får i maven, så vi bruger mere tid på at tilberede og rydde op efter mad, end på at spise.

12:50: Evi er ikke rigtig tilfreds, så hun bliver ammet, selvom jeg havde håbet at strække hende til hun skal sove næste lur. Derefter hænger hun bare lidt på min arm, mens vi hygger hos Cath.

13:30: Vi ammer igen for at tanke godt op på mad inden luren.

13:45: Triller afsted til lur, og fem minutter efter sover hun. Jeg stiller hende i gården til Cath.

14:18: Vi er alle på vej videre, så jeg vinker farvel til pigerne og begiver mig hjem mod Vesterbro.

14:35: Evi vågner grædende op på grund af en insisterende dytten ved Fisketorvet. Heldigvis er vi på farten, så det lykkes at trille hende tilbage i søvn.

14:42: Jeg er hjemme i lejligheden, og Evi sover videre i gården. Imens sætter jeg mig til rette med insta beskeder, kommentarer og mails.

14:50: Lyd fra barnevognen, men det er falsk alarm. Evi sover stadig.

15:30: Lyd igen. Hun får sutten og drejer hovedet til siden for at sove videre. Jeg når dog kun lige op i lejligheden før der igen er lyd. Vi triller lidt i gården, mens Evi småsover videre.

15:45: Evi er rigtig vågen nu, så jeg tager hende op.

15:55: Så er det tid til eftermiddagsmad. Hun får en grøntsagsgrød (fra Semper, og hun elsker den), blåbær og majssnacks.

16:40: Farmor og farfar kommer hjem med Nola. Vi leger alle på pigernes værelse, og Evi er tydeligt underholdt af storesøsters fjollerier.

17:22: Mads er kommet hjem, og vi spiser alle sammen tidlig aftensmad. Flæskestegssandwich som verdens bedste farmor og farfar, har sørget for. Det er lidt for tidligt til Evis aftensmad, så hun sidder med noget legetøj imens.

17:55: Evi får aftensmad, og det bliver den nemme løsning i dag; en kernebolle med leverpostej og frugtmos på banan og pære. Bollen gider hun dog ikke, så der kommer kun lidt frugtmos indenbords.

18:10: Vi finder en rolig krog i soveværelset, hvor vi kan amme, uden at Evi konstant hopper af brystet, fordi der sker for meget andet omkring hende, som hun også gerne vil følge med i.

18:15: Nola og jeg går efter flødeboller hos Anker, så der er lidt godt til aftenkaffen, inden farmor og farfar takker af for i dag.

18:40: Vi går på badeværelset for at gøre Nola natklar. Jeg står for puttetjansen derefter.

19:20: Nola sover, og så er det videre til Evi. Mads og hende er på badeværelset for at gøre natklar. Aftenen forsvinder hurtigt, når man kører en dobbeltputning, men sådan er det bare lige nu, og jeg prøver at finde ro i det.

19:40: Evi bliver ammet i soveværelset. Hun falder kun meget sjældent i søvn i mine arme, men hvis jeg er heldig kan hun falde til ro der, inden hun bliver lagt i sin nest i bedsiden ved siden af mig. I dag er en sjældent god putning, og jeg lykkes med at få Evi til at sove uden hverken White Noise på telefonen eller vuggende i mine arme. Hun falder i stedet i søvn i hendes nest, hvor jeg ligger helt tæt op af hende (længe leve bedside), mens jeg holder en tryg og fast hånd på hendes mave for at mindske uroen i den lille krop.

19:50: Der er ro nu, men jeg bliver liggende en stund for ikke at risikere at liste ud for tidligt. Skriver videre på noten til dette indlæg og tjekker ind på mails. 

20:16: Vi sætter os til rette i sofaen med seneste afsnit af Succession. Tænk om vi rent faktisk skal lykkes med noget voksentid i dag!

20:24: Gråd fra soveværelset. Evi har tabt sutten, men falder heldigvis hen straks hun får den i munden igen. Jeg bliver siddende et par minutter med en beroligende hånd på hendes mave.

21:12: Evi er vågen. Ammer hende tilbage i søvn.

21:18: Jeg er tilbage i stuen til sidste etape af Succession.
 
21:40: En vågen baby i soveværelset igen, men heldigvis kan jeg denne gang vugge hende tilbage i søvn. Jeg gør mig derefter natklar, og gør klar til at smutte i seng.

21:52: Jeg rammer min dyne!

23:31: Ammer første gang.
 
01:07: Ammer anden gang.

03:05: Ammer tredje gang.
 
5:15: Ammer fjerde gang. Denne morgenamning er altid et sats, for enten er den spildt, fordi Evi alligevel vågner rigtig op, eller også er jeg heldig at hun rent faktisk sover videre, selvom det efterhånden hører til sjældenhederne. I dag har jeg dog heldet med mig, og Evi falder rent faktisk så meget i søvn igen, at jeg kan lægge hendes tilbage i hendes nest, hvor hun sover videre. Dog en urolig søvn, så jeg lykkes ikke rigtig med at falde i søvn igen.

5:45: Evi er rigtig vågen, og jeg prikker til Mads for at han kan stå op med hende, mens jeg bliver liggende med Nola.

06:00: Nola er også vågen nu, og vi står op til en ny dag i barselsland.

    Kommenter