Hverdagsliv

KALENDERKIG #22

20. april 2020

Så sidder vi her igen. Endnu en mandag og dermed en ny uge er skudt igang, og jeg håber, at I hænger I derude. Hvad end det at hænge i for jer består i at være ude i felten og få samfundets kritiske funktioner til at hænge sammen, om I netop har sendt jeres små hjerter afsted i institution og skole igen, selvom det måske har været med lidt blandede følelser, eller om I som jeg stadig prøver at balancere hjemmearbejde med hjemmepasning, enten fordi det er det rigtige for jer eller fordi der endnu ikke er et alternativ. Alle fortjener vi et klap på skulderen uanset, så sådan et sender jeg hermed virtuelt afsted efter jer. Grib det!

Jeg bruger lige en sidste ledig stund af Nolas middagslur på at komme igang med dette indlæg, vel vidende at jeg nok ikke når til vejs ende, før hun vågner. Mads er på kontoret i dag, så alle mine to do’s foregår på lånt tid, men jeg har været effektiv i middagspausen og er nået langt med dagens arbejde, og resten må klares i aften ….

Og ovenstående var hvad jeg nåede, inden Nola vågnede fra sin lur, og klokken er i skrivende stund 19:33 og jeg er klar til at gribe til tasterne igen, mens Mads putter Nola.

Mandagen er allerede snart ved vejs ende, men jeg kan stadig lige nå at få ugens kalenderkig med inden mandagen bliver til tirsdag.

Håber, I har haft en rar start på ugen.

UGE 17

MANDAG

Dagen i dag er fløjet afsted, og jeg føler kun det er fem minutter siden jeg slog øjnene op. En halv time tidligere, end hvad jeg havde håbet på, og jeg fik derfor forhandlet mig frem til en halv time mere med lukkede øjne i soveværelset, mens Mads stod op med Nola. Eftersom jeg for tiden trækker det tunge læs fra hjemmekontoret, mens Mads er tilbage på sit kontor, har jeg til gengæld et godt kort på hånden til den slags forhandlinger.

Nola og jeg brugte formiddagen i gården på at vande blomster og nusse rundt, og inden vi så os om var det tid til middagsmad, lur og efterfølgende arbejde til mig. Mads var hjemme til at tage over lidt over 16, og jeg gik med ud og fik hentet en pakke og vi delte en kold øl i solen på Sønder Boulevard, inden Mads gik hjem og tog over på underholdning i børnehøjde, og jeg kunne arbejde lidt videre.

Aftenen skal ligeledes gå med arbejde, og så skal vi i seng senest 22. I dag skal det lykkes. Siger jeg til mig selv hver aften ….

TIRSDAG

Vil jeg glæde mig til at starte dagen med en løbetur, inden det er hjem og i arbejdstøjet. Hvilket vi alle godt ved er mere mentalt end det er fysisk i disse hjemmearbejdsdage. Mads skal først ind på kontoret klokken 11, så jeg kan få lov at arbejde indtil da, og så ellers i Nola middagslur. Eftermiddagen skal blot gå med at hygge rundt om Nola, og slippe afsted med arbejde hvor jeg kan.

Jeg har en telefonaftale med en veninde om aftenen, og dét glæder jeg mig gevaldigt til. Tror jeg vil kombinere det med en aftengåtur, som er blevet mit nye helle, ovenpå en dag med alt for mange bolde i luften.

ONSDAG

Er Mads på hjemmekontoret hele dagen, og jeg glæder mig så meget til igen at være to om hverdagspraktikken herhjemme, og jeg derfor med god samvittighed kan nå mere arbejde end hvad det desværre er tilfældet, når jeg er alene med Nola. Mads skal mødes med en kammerat om aftenen til en gåtur, så der er jeg til gengæld alene hjemme, og jeg har planer om en aften i selskab af bloggen. De uforstyrrede stunder sammen med den er også under hårdt pres i denne tid, så det ville være rart at kunne dedikere noget tid hertil.

TORSDAG

Samme setup som onsdag med Mads på hjemmekontoret hele dagen. Ambitionen er endnu engang at starte dagen med en løbetur, for at holde fast i andendags-rytmen, og så fordeler vi ellers arbejdsdagen imellem os.

Og så drømmer jeg om at slutte arbejdsdagen af med en is-udflugt. Enten til Social Foodies, Frederiksberg Chokolade eller måske til nyåbnede Moo Moo på Vesterbrogade, som en kær læser har tippet om.

FREDAG

Er jeg igen alene på vagten med at tage mig af Nola, så det bliver en dag på hendes præmisser, og med arbejdstid, når hendes pauser tillader det. Forhåbentlig bliver det andensidste uge på denne måde, for jeg håber, at vi fra uge 19 kan få tildelt en plads i vuggestuen igen.

Efter endt arbejdsdag vil jeg glæde mig til at skåle weekendens komme ind med en fredagsdrink. Dem trænger man altså ekstra meget til for tiden. Og ellers har vi bare planer om en aften uden arbejde, hvor vi istedet kan flade ud sammen i sofaen.

LØRDAG

Tager vi tidligt afsted mod Odsherred, hvor vi skal op og fejre min svigermors fødselsdag i deres sommerhus. En fødselsdagsfrokost i det fri og med rigelig mulighed for afstand. Glæder mig til luftforandringen ved igen at komme lidt væk fra byen, også selvom det bare er en dagstur. Vi tager tilbage til byen igen, når Nola er færdig med at sove til middag, og så passer det med at vi lander hjemme på Vesterbro lige i tide til at gå ombord i aftenrutiner med aftensmad og putning.

SØNDAG

Er det eneste jeg har på tapetet en gåtur med en ualmindeligt savnet veninde, og ellers bliver det nok bare det sædvanlige søndagstrummerum med at komme til bunds i vasketøjskurven, lave madplaner og få fyldt køleskabet op til den kommende uge. Sidstnævnte er en af de nye vaner, jeg glæder mig til at fortsætte med også på den anden side af alle Corona-restriktionerne. Hold op det er fedt med en madplan allerede inden ugen går igang og at handle ind blot 1-2 gange om ugen, istedet for en masse sjatindkøb hist og her. Det giver jo et kæmpe overskud i hverdagen.

    Kommenter