Hverdagsliv

DAGBOG: 24 TIMERS MANDAGSLIV

27. august 2019

Jeg har gjort det et par gange før, det der med at tage jer med hele vejen på en mere eller mindre helt almindelig dag. Jeg gjorde det, inden jeg blev mor, og min hverdag så radikalt anderledes ud, end den gør i dag. Jeg gjorde det, da jeg var på barsel. Og nu tænker jeg at gøre det fra en dag, hvor der både skal balanceres mor- og arbejdsliv, så I også kan få et indblik i, hvordan vores hverdag lige for tiden er indrettet. Derfor, tag godt imod min mandags-dagbog.

01:07: Jeg vågner af Nola, der græder. Det er allerede anden gang siden hun blev puttet klokken lidt over 19, at det er tilfældet, og jeg må igen ty til brystet for at få hende til at falde til ro. Det virker til gengæld 9 ud af 10 gange, og 10 minutter senere er der igen ro over hele linjen.

03:03: Gråd igen. Nola er vågnet op, forvirret og ulykkelig, og er igang med at kravle henover Mads i sengen. Hun virker ikke helt vågen, men vågner selvfølgelig rigtig da vi forsigtigt stopper hendes færd ud over sengen og får hende lagt ned igen. Nu er hun hysterisk grædende, og Mads ender med at gå ind med hende på hendes værelse for at få hende til at falde til ro. Det virker begrænset, og til sidst overgiver hun sig til mig og brystet, og falder i søvn. Og jeg gør det samme lidt tid efter at der igen er ro over hele linjen.

04:44: Nola møffer igen rundt, men med en sut og et kærligt fast kram falder hun heldigvis hurtigt i søvn igen.

07:02: Vi vågner sammen med Nola, der trods natten tumult er i et mægtigt humør. Vi sætter for det meste ikke vækkeur, men lader Nola diktere, hvornår vi står op. Og i dag var det heldigvis på den gode side af klokken 7. Vi nusser lidt rundt i sengen, inden vi for alvor kommer ud af fjerrene.

8:38: Når man først kommer ud af sengen halv 8, går morgenen forbavsende hurtigt, og således ender vi med at komme lidt sent ud af døren i forhold til vuggestuen, hvor vi gerne vil aflevere omkring halv 9, hvor der ikke er alt for meget run på. Det lykkedes vi ikke med i dag, og istedet rammer vi først vuggestuen kvart i 9, hvorefter jeg bruger et kvarter på at aflevere.

09:01: Jeg møder Mads i Kødbyen, hvor vi har en hurtig aftale om at se et wedding venue for anden gang. Vi nærmer os så småt en beslutning og stedet her, ligger ret højt på hitlisten. Det kilder lidt i maven over at se stedet igen, og drømmene for stedet begynder at føles mere virkelige. Så langt så godt!

09:23: Vi har set hvad vi skulle, og sætter kursen mod byen, hvor vi begge arbejder.

09:38: Jeg lander på kontoret, og henter som det første en kande kold vand og et glas kogt vand med citron og ingefær, der udgør mit morgenritual, mens jeg arbejder mig igennem indbakken, og får prioriteret dagens opgaver. Jeg har for nylig overtaget projektledelsen af to af vores vigtigste kampagner, og dagen i dag skal bruges med at få lavet en køreplan for dem. Det er sjovt arbejde, og formiddagen flyver afsted.

11:34: Det er frokosttid, og teamet snupper i dag frokosten ude på vores terrasse i anledning af det gode vejr, og nyder at snakke om stort og småt i en halv times tid, inden vi er tilbage ved skrivebordene.

15:58: Jeg klapper computeren sammen for i dag, og gør klar til at tage hjem for at nyde det sidste af eftermiddagen med Mads og Nola. Vi skiftes til at hente tidligt to eftermiddage om ugen, og i dag har Mads’ haft hentevagten, så ham og Nola har allerede været hjemme en times tid, og jeg glæder mig til at gøre dem selskab. Det gør mig stadig lidt ked, hvor lidt tid jeg har sammen med Nola i hverdagen, men indtil videre hænger vi i, og nyder istedet at vores arbejde er fleksible nok til at vi kan gå tidligt for istedet at lægge arbejdstimerne om afternen, når Nola er puttet.

16:53: Vi trænger til at få lidt luft efter en hel dag indenfor, så vi pakker Nola i klapvognen og går ud. Første stop er at købe friske blomster, hvilket altid hjælper på mandagshumøret, og så måske et smut forbi legepladsen i Skydebanehaven på vej hjem.

17:21: Nola er træt, så vi dropper legepladsen og går istedet hjem og gør det sidste klar til aftensmaden, som helst skal serveres senest klokken 18, for at aftenen ikke kuldsejler på grund af overtræt og sultent barn (og forældre).

19:01: Vi nåede det hele i rimelig fred og fordragelighed, og klokken 19 sætter Nola og jeg os til rette i en blød lænestol på hendes værelse, hvor hun ammes af til aftenen og bagefter bliver puttet inde i vores seng.

19:20: Det går hurtigt med putningen i dag, og allerede 10 minutter efter hun er blevet puttet, kan jeg liste ud af soveværelset og lukke døren på klem til mit sovende barn. Yes. Jeg skal ud med nogle mødregruppe-veninder i aften, så jeg får hurtigt frisket makeuppen op og kommer i noget ikke-babyplettet tøj. Jeg når også lige en hurtig house-cleaning derhjemme, inden jeg drøner afsted på cyklen ud i den varme sommeraften, en route til mandagsvin.

20:00: Pigerne og jeg har sat hinanden i stævne på altid gode Les Trois Cochons, og der går lynhurtigt vin og hyggesnak i den. Jeg har trængt så meget til sådan en aften her, og timerne flyver afsted! 

23:12: “Kom hjem”. En SOS-besked fra Mads tikker ind, fordi Nola er ulykkelig derhjemme, og desværre ikke finder trøst hos ham #poweroftheboob. Jeg siger farvel til pigerne og skynderne mig hjem på cyklen. Det har været tre dejlige timer, men nu har mit barn brug for mig, og så er der kun ét sted, jeg vil være.

23:29: Hjemme. Jeg skynder mig ud af tøjet og hopper ind til Mads og Nola i sengen, hvor Nola inden længe falder til ro igen efter at være blevet ammet. Og med ro i gemakkerne igen, kan jeg liste ud på badeværelset, hvor jeg får ordnet ansigt, børstet tænder og lige bruger 5 minutter på telefonen, inden jeg også er klar til at putte mig under dynen.

23:43: Og her slutter min mandag så. Lidt senere end normalt, men fyldt godt op på vin og godt selskab, og så gør det ikke helt lige så meget, at jeg garanteret vågner lidt ekstra træt op i morgen. 

 • Reply
  Anne
  28. august 2019 at 6:44

  Hyggeligt indlæg! Shit nogle nætter…Er I ikke trætte om eftermiddagen og aftenen, eller har kroppen vænnes sig til det? Vi har lige fået lillesøster og er da helt blæst bagover af den manglende nattesøvn igen 😳😅
  Har du en opskrift på din smoothiebowl?
  Kh anne

  • Reply
   merimeri
   1. september 2019 at 11:58

   Utroligt nok har kroppen vænnet sig til det. Men jo, når det er sagt, så er vi da trætte om aftenen, og det er sjældent, at vi går senere i seng end 22 …
   Her er opskrift på bowlen: https://merimeri.dk/2019/03/15/opskrift-greenie-bowl/
   Klem

Kommenter