Det har jeg på Hverdagsliv

OM SAFARI-TØJ, AT VÆRE TILSTEDE I NUET OG AFSAVN SOM FORÆLDRE

30. juli 2019

II ARKET T-SHIRT II H&M SHORTS II BOSABO SANDALER II VRS FLETTASKE II

Nu hvor jeg er startet på arbejde, tør jeg igen godt iføre mig et hvidt-i-hvidt outfit uden at skulle se mig for for at undgå leverpostejspletter på tøjet. Så disciplinerede er mine kolleger trods alt, hah. Den mulighed er jeg derfor sprunget på i dag og har iført mig sidste års bedste shorts-køb, favorit t-shirten, jeg altså ikke kan anbefale nok, leopardplettede sandaler og flettasken fra VRS, der stadig er med mig alle vegne. Outfittet har lidt safari vibe over sig, og jeg føler mig virkelig godt tilpas i det. Ukompliceret og uprætentiøst, er hvad det er. Og det er lige hvad jeg trænger til i disse fugtige dage. Jeg var ellers så glad, da jeg vågnede op til en kølig brise i morges, men jeg synes godt nok varmen er kommet efter det, og dagen er igen i dag blevet brugt i en svedig tilstand. Hvem der bare havde udsigt til en tur i den kølige bølge. Vi overvejede det faktisk igår, da vi var færdige med at spise aftensmad, men Nolas humør var ikke rigtig til en udflugt på det tidspunkt, og vi endte derfor, som de fleste aftener ender for tiden. På sofaen. Med seneste serieafhængighed kørende på skærmen.

Det er altså nok stadig noget af det, jeg savner mest, ved at være blevet forældre (udover sammenhængende søvn, som stadig topper listen). Friheden og fleksibiliteten til at kunne være lidt mere spontan. Den er der ikke meget af i familielivet, og selvom vi også stornyder den tid, vi har med Nola nu, så tog Mads og jeg os selv i også at glæde os en lille smule til, at hun har en størrelse, hvor man kan lidt mere med hende. Hvor alt ikke skal gå på rutinen og køres efter en stram tidsstyring. Må man godt sige det højt? At man på nogle punkter glæder sig til, at ens barn bliver ældre? Selvom jeg garanteret, når den tid kommer, vil se tilbage og synes tiden med hende lige nu, gik alt for stærkt? Det kan være så svær en balance, den der med at være fuldt tilstede i nuet, når nuet lige nu føles mere afgrænset, end det nogensinde har gjort. Måske det også bare, der som førstegangs-mor helst vil indrette alt efter vores lille menneske af frygt for at alle indarbejdede vaner kuldsejler, skulle vi en enkelt aften slække lidt på rutinen. Der forestiller jeg mig, at man (og forhåbentlig jeg) bliver lidt mere afslappet med barn nummer to. Erfarne med-mødre, er der mon hold i den forestilling?

    Kommenter