Livet som mor

MIN FØDSELSBERETNING – DEL 3: ET KAPLØB MED TIDEN

31. juli 2018

Efter mit vand er gået, får jeg kontakt til fødegangen på Hvidovre Hospital. Fordi vi få dage forinden har været igennem et vendingsforsøg, vil de gerne se os til et tjek med det samme for at sikre sig, at vores datter stadig står med hovedet på bækkenet, og er klar til den forestående fødsel. Vi tager en taxa hjem fra Fisketorvet – føles ligesom ikke rigtig for at cykle afsted med vandafgang, selvom det er en tur på bare 5 minutter. Hjemme i lejligheden får vi pakket vores hospitalstasker færdig, og sætter os i en taxa med kurs mod fødegangen.

På Hvidovre bliver vi taget imod af den rareste jordemoder, som hurtigt får mig gelejdet op på en briks og gør klar til at undersøge mig. Det viser sig, at de seneste dages plukkeveer efter vendingsforsøget har været arbejdsomme. Min livmoderhals er væk, og jeg er allerede 2 centimer åben.  Det er de færreste fødsler, der starter med spontan vandafgang, da de fleste i stedet oplever veer som det første. Dem har jeg dog ikke skyggen af, og uden dem, ingen fødsel, selvom vandet er gået.  Vi bliver derfor sendt hjem igen med instruktion om at få slappet af og fyldt noget energi på til en formentlig lang fødsel, som jordemoder så opløftende siger det. Vi skal herefter komme tilbage til endnu et tjek klokken 21 samme aften for at se, hvordan det går med veerne, og ellers snakke om muligheden for et ve-stimulerende drop, da man på grund af infektionsrisikoen efter spontan vandafgang skal være i aktiv fødsel senest 18 timer efter vandet er gået, når man føder på Hvidovre.

Både Mads og jeg er lidt lettede over at få lov at komme hjem i egne rare omgivelser, og vi får linet os op med madrasser og dyner i stuen, bland selv slik og Netflix til ventetiden. Det er sådan en skør følelse at ligge der helt søndagshyggeagtigt og bare vente på, at veerne forhåbentlig ville komme af sig selv. Jeg vil gerne undgå at blive sat i gang medicinsk, da chancen for, at det bliver nødvendigt med yderligere medicinsk indblanding også senere i fødslen er væsentligt forøget på den måde.

Det lykkedes Mads at tage en god eftermiddagslur, men jeg er selvfølgelig alt for spændt til at finde nogen form for ro. Med klokken 21-bagkanten tikkende over hovedet, vil jeg bare gerne have gang i de veer … Mads nusser mig det bedste han har lært for at få frigivet et hormon der hedder oxytocin – også kaldet ”love hormone” – der er kroppens naturlige stof til at stimulere den forestående fødsel. Selvom Mads virkelig er eminent til at nusse, så sker der dog ikke det store på ve-fronten, andet end en lidt murrende fornemmelse i underlivet. Klokken bliver 20:30, og vi hanker igen op i hospitalstaskerne og sætter kurs mod Hvidovre.

En ny jordemoder tager imod os, og vi gør klar til at blive undersøgt. Desværre har jeg ikke åbnet mig yderligere end de 2 centimeter, som det også var tilfældet om formiddagen. Øv! Næste skridt vil være igangsættelse, men på grund af travlhed på fødegangen, er der ikke en jordemoder til at starte det ve-stimulerende drop op og vi bliver i stedet sendt hjem med en antibiotika-kur, som jeg skal starte op på klokken 04:40, som er 18 timer efter min vandafgang. Herefter skal vi møde ind på Hvidovre næste formiddag, hvor man forventer at have hænder til at starte en igangsættelse op. Vi pakker vores sager sammen igen, og tager hjem med Vesterbro, sammen med et stort håb om at natten vil bringe veer med sig. Den murrende fornemmelse i maven er taget lidt til, men stadig ikke noget der føles som egentlige veer.

Vi går hjem og i seng, og håber på en god nats søvn, nu det tegner til at blive en lang fødsel ….

 • Reply
  Thit
  31. juli 2018 at 7:57

  Søde Line – på trods af at jeg ikke skal have børn i den nærmeste fremtid, er det så hyggeligt at læse din fødselsberetning! Jeg glæder mig allerede til de næste to ‘afsnit’ <3 Rigtig dejlig tirsdag!

  • Reply
   merimeri
   31. juli 2018 at 14:55

   Åh hvor er du sød Thit – dejligt læsningen ikke rammer helt ved siden af! Tirsdagsknus til dig ♥

 • Reply
  Sara
  31. juli 2018 at 8:16

  Jeg er vild med din beretning! Jeg har selv termin på søndag, og sluger alle de fine beretninger jeg kan finde.
  Stort tillykke med jeres fine datter 😘

  • Reply
   merimeri
   31. juli 2018 at 14:56

   Ih hvor spændende med den forestående termin Sara. Er det den første? Al mulig held og lykke med det der venter! Klem

   • Reply
    Sara
    1. august 2018 at 13:21

    Ja det er så, og vi venter os også en pige!
    Jeg har læst sidste del af din beretning, og hvor er den bare fin. Det lyder til at du har fået den fødsel du ønskede dig, på trods af lidt tumult i starten. Stort tillykke med det, og alt mulig held og lykke med fremtiden 😘

    • Reply
     merimeri
     2. august 2018 at 18:34

     Åh hvor dejligt Sara – stort tillykke med hende og al mulig held og lykke med den snarlige fødsel ♥

 • Reply
  Kristina
  31. juli 2018 at 11:30

  Søde Line, du skriver simpelthen så hamrende godt, at selv jeg, som overhovedet ikke går det mindste op i fødsler, da jeg ikke selv skal have børn, sidder klistret til skærmen, som var det en god krimi jeg var igang med at læse. Glæder mig til sidste kapitel! 🙌🏻

  • Reply
   merimeri
   31. juli 2018 at 14:57

   Åh Kristina, du giver mig helt røde kinder. Sikke en dejlig kommentar ♥ Jeg er så glad for, at læsningen ikke rammer helt skævt hos de af jer, hvor babyer ellers ikke fylder det store i tilværelsen! Knus til dig

 • Reply
  Ida
  31. juli 2018 at 19:24

  Hej Line,
  Endnu engang et stort tillykke med lille Nola 🙂
  Ved du hvad lægerne hed, som I var i kontakt med? Min onkel er overlæge på børne afdelingen på Hvidovre. Måske I havde besøg af ham? 🙂

  • Reply
   merimeri
   31. juli 2018 at 22:22

   Tusind tak Ida ♥ Vi havde kun kontakt med en mandlig læge undervejs – han hed Birger og var ham som fik vendt Nola inden fødslen.

   • Reply
    Ida
    1. august 2018 at 6:20

    Min onkel hedder Ian, så det var ikke ham. Det kunne ellers have være skægt 🙂
    Endnu engang et stort tillykke med hende 🙂

   • Reply
    Mette
    1. august 2018 at 16:43

    Tillykke.. Jeg var også igennem 4 vendingsforsøg og det var også Birger der fik vendt Karla til sidst:)

    • Reply
     merimeri
     2. august 2018 at 18:37

     Hihi hvor er det pudsigt med Birger. Men det lyder da i hvert fald til, at der er evidens bag hans successrate. Dejligt det lykkedes at få vendt jeres Karla ♥

Kommenter