I garderoben På ønskelisten

GARDEROBEØNSKER AF DEN KLASSISKE SLAGS

17. januar 2016

hm-leather-leggingsII 1 FILIPPA K NAVY BLAZER II 2 H&M LEATHER LEGGINGS II 3 KJÆR KØBENHAVN FINE WOOL SHIRT II

Nu hvor jeg ofte prædiker om vigtigheden af en god basisgarderobe, gik jeg forleden selv min egen garderobe igennem for at få et overblik over, hvilke klassiske items jeg mangler. Og selvom jeg er langt med basisgarderoben, er der alligevel et par ting, jeg ofte minder mig selv om, at jeg mangler.

En blazer i lækker kvalitet og god pasform. Med den rigtige blazer kan man nå langt; den kan bruges både udover korte kjoler, til klassiske bukser eller til jeans eller læderbukser. Både til arbejde eller til fest. Jeg har en blazer, som vel er 7-8 år gammel, købt i H&M og for at være helt ærlig, så føler jeg mig ikke rigtig velklædt, når jeg har den på, og den følelse skal en blazer altså give dig. Jeg har desuden en del møder i forbindelse med arbejdet, hvor det også kunne være rart med en lækker blazer. Derfor har jeg besluttet mig for, at jeg gerne vil kaste lidt ekstra penge efter en god blazer. Jeg har været i Filippa K at prøve denne og den sidder virkelig fint. Den er taljeret, har lidt skarpe skuldre og i den flotteste dark navy. Synes de 2800 kr den koster, er lidt mange penge, men så fandt jeg den igår hos Stylepit, hvor den koster 2400 kr. og med en rabatkode der giver 15% rabat (kode: STYLEPIT15BT), kan den komme ned på 2000 kr, og blazerkøbet begynder efterhånden at kunne forsvares. 

Læderleggings. Et par lækre læderleggings burde give sig selv i basisgarderoben. Jeg har bare indtil nu været for nærig til at investere i et par, og går derfor stadig med de faux leather pants fra Topshop, som jeg købte nogle år tilbage. Selvom de har været et udemærket budgetalternativ, så er følelsen af et par plasticbukser altså lidt slap, så jeg har sat mig for, at i år skal være året, hvor jeg får gjort alvor af det køb. Aller helst disse fra H&M, som jeg stadig krydser fingre for, på mirakuløs vis kommer tilbage på lager, eller disse fra Day, som er de lækreste, smørbløde lammeskind.

Fine uldbluser. Jeg går i jeans, klassiske bukser eller nederdel fem ud af ugens syv dage, og  det lægger altså lidt pres på beholdningen af bluser. Jeg føler mig bedst tilpas i smalle bluser i en fin uldkvalitet, som kan bruges på kryds og tværs af garderoben det meste af året. Jeg har i forvejen en mørkegrå og mørkeblå fra Cos. Men jeg mangler en sort, og jeg har derfor udset mig denne fra Kjær København, som netop er blevet sat ned.

Hvad mangler I i jeres basisgarderobe?

 • Reply
  Ida
  17. januar 2016 at 9:05

  Lækkert indlæg Line! 🙂

  Og super fornuftige overvejelser! Jeg kan kun bakke læderleggings-købet op! Jeg erhvervede mig et par fra By Malene Birger for to år siden – Nyprisen var (og er stadig – Det er da i øvrigt ret prisværdigt i forhold til at Acne’s Canada tørklæde er steget med 300 kroner siden jeg købte mit første for fire år siden) 5000 kroner, men jeg fandt dem nedsat til 3500. Og jeg har brugt dem særdeles flittigt de seneste to år – Faktisk også under min graviditet, hvor de fint kan sidde under maven! Tidligere på ugen fandt jeg den nyeste version af samme model nedsat til 3500 – Og jeg skyndte mig at slå til! Ikke fordi det første par er slidt, overhovedet ikke, men fordi man har betrukket elastikken med læder på den nyeste udgave, og det er lidt mere lækkert 🙂

  Mit næste basiskøb er et pencilskirt i læder! Jeg har kig på udgaven fra By Malene Birger – Er du faldet over andre alternativer? 🙂

  • Reply
   infashionwebelieve
   18. januar 2016 at 16:36

   Er glad for indlægget kunne bruges. Jeg elsker også selv at høre andres overvejelser og bud på klassiske garderobeinvesteringer, så vi må jo hjælpe hinanden lidt ud her 😉

   Lyder som en virkelig god investering med de læderleggings, og lige på den front tror jeg også, det betaler sig at give det ekstra.

   Jeg mangler faktisk også en lædernederdel, men har haft svært ved at finde gode bud, så her er jeg nok ikke den store hjælp. Kiggede lige efter det fra Malene Birger på deres shop, men synes ikke, jeg kunne finde det. Har du link? Så lover jeg til gengæld at dele, hvis jeg kommer frem til et bud på det perfekte pencilskirt i læder 😉

   • Reply
    Ida
    18. januar 2016 at 20:17

    Jeg kan desværre heller ikke finde den på hjemmesiden – men mon ikke den kommer på lager igen?
    Ellers er den her; http://www.loftet.dk/da/floridia/black – Den er bare så pokkers dyr, så lidt procenter kunne hjælpe! 🙂

    • Reply
     infashionwebelieve
     18. januar 2016 at 21:14

     Ih den er vel nok fin, og tror, du ville være drønlækker i den Ida. Tænker også, man fortjener lidt af en selvforkælelsesgave efter overstået fødsel, når du når så langt? 😉

 • Reply
  Ida
  17. januar 2016 at 17:40

  Uh uh den blazer er lækker!!! Og jeg mangler faktisk en pæn blå blazer. Synes faktisk ikke at 2.800 kr. er så galt igen, når man tænker på kvaliteten og håndarbejdet i den 🙂
  Læderleggings er et hit. De er fede og perfekte til den kommende årstid 😀

  • Reply
   infashionwebelieve
   18. januar 2016 at 16:32

   Så skulle det næsten overveje denne. Den sidder simpelthen så fint på! Og nej, hvis man har en blazer på ofte og samtidig sammenholder med, hvor mange år sådan en typisk holder, så er 2800 kr nok egentlig en meget rimelig pris.

 • Reply
  Sara B
  19. januar 2016 at 21:12

  2015 blev året for læderleggingskøb for mit vedkommende. Efter lang tids søgen fandt jeg et par, som levede op til mine kriterier – så fedt 🙂
  Nu søger jeg lækre overdele både basic og lidt finere, eftersom jeg også er til klassiske bukser og nederdele. Når det så er sagt, er lbd’es også altid på min liste 😉
  Med tiden bliver en kvali-blazer også aktuel. Min highstreet dur lidt endnu, men hold nu op et lækkert bud med Filippa K!

  • Reply
   merimeri
   24. januar 2016 at 17:45

   Ej hvor skønt Sara. Må jeg spørge, hvilke du endte med at købe? Måske der er inspiration at hente for mig 😉
   Og åh ja, den evige jagt på den perfekte lbd. Det er som om, man aldrig rigtig kan have for mange af dem ikke? Hehe.

   • Reply
    Sara B
    28. januar 2016 at 21:52

    Jeg endte med Selected Femme, som er højtaljede og smalle i livet, så jeg synes de sidder og bliver siddende rigtig pænt.
    For mig er det et krav, at den syning, som ofte sidder over knæet, er på skinnebenet, hvilket er tilfældet hos SF. Når det så er sagt laver Y.A.S. en fed model, hvor syningen er skrå. Dem var jeg også ret lun på. Endelig kunne jeg nok næsten lige så godt have endt med Enviis model, som dog kom på markedet et godt stykke tid efter, at jeg havde investeret, men de har nemlig også syning under knæet.
    Det er bare med at prøve løs, og pludselig står du i et par, som føles rigtige 🙂

    • Reply
     merimeri
     30. januar 2016 at 10:59

     Det lyder til, du har været nogle gode overvejelser igennem. Og du har helt ret, især med læderbukser er det bare et spørgsmål om at prøve løs, indtil man finder den model, der føles helt rigtig!

Kommenter