Rejser & rejseguides

TRAVELGUIDE // AMSTERDAM

26. maj 2015

Jeg var jo i Amsterdam med to veninder sidste weekend. Det var mit første bekendtskab med byen, men absolut ikke sidste. Byen er virkelig fin og gemmer på så mange gode områder, restauranter og barer. Byen minder egentlig lidt om København, ligesom Hollænderne (i hvert fald dem i Amsterdam) var meget lig os skandinavere, så på den måde var det næsten som at være hjemme. Og med kun en times flyvetid dertil, så er det også en overkommelig destination for en weekendtur. Vi havde ikke sat os de store planer for, men var alle enige om, at weekenden hovedsageligt skulle bruges på at slentre rundt uden formål, og på rigelige mængder god mad og drikke. Og det må man sige at vi fik klaret. Sjældent har jeg spist så mange gode steder.

De-Pijp-Amsterdam

HVOR SKAL DU BO:
Jeg havde fået anbefalet området De Pijp af en kollega som har boet i Amsterdam, så gennem airbnb fandt vi en lejlighed her. Jeg ved ikke, om vi blot var uheldige med tidspunktet, men udvalget af lejligheder i Amsterdam på airbnb var ret begrænset og heller ikke specielt billigt. Det lykkedes dog til sidst at finde et pænt sted og vi gav samlet små 3.000 kr. for to nætter. 

Og De Pijp kan virkelig anbefales. Enormt hyggeligt og meget mere afslappet og mindre turistet sammenlignet med området omkring de 9 gader (De Negen Straatjes), som svarer til indre by herhjemme. Der lå et væld af restauranter, barer og indkøb lige i nærheden, ligesom der også kørte en tram derfra ca. 5 minutters gang fra hvor vi boede. 

amsterdam-2011-museumplein+(6)_760x450

HVAD SKAL DU SE:
Der er et rigt kulturliv i Amsterdam, så er man til den slags, så er der god mulighed for det.  En kanalrundfart og museumsbesøg er oplagt. Vi nåede desværre aldrig sidstnævnte, men den ene af de veninder jeg rejste med, som har været i byen før, anbefalede både Van Gogh, Anne Franks hus og Rijksmuseum, så det må jeg prøve næste gang. Til gengæld tog vi revanche på kanalrundfarten og havde den fineste tur rundt i byen. Der er flere steder rundt omkring i byen, hvorfra bådene sejler, men vi valgte en tur på en åben båd med afgang fra Rijksmuseum. Er man til kanalrundfart (og det bør man være!), så vil jeg klart anbefale, at man vælger open boat, hvor man kun er 8-10 med ombord, har egen skipper der selv står bag roret og fortæller om byen, og hvor man ikke bliver forstyrret af en båndet guide, der skal gengive seværdighederne på 8 forskellige sprog 😉 Turen med open boat koster 18 euro, hvilket er ca. 5 euro dyrere end de store både, men jeg synes helt klart det er pengene værd.

Ellers er der rigtig fint i parken ved Museumsplein, som ligger bag Rijks- og Van Gogh museet og her kan man nemt bruge et par timer i solen på at slappe af. Især med tømmermænd, som vi havde det søndag.

bar-moustache 8319019597_be84e6b85c_o

bakers-roasters

sla6

HVOR SKAL DU SPISE:
Jeg har så mange gode restauranter i Amsterdam i ærmet, at det næsten burde have sit eget indlæg, men for overskuelighedens skyld vil jeg forsøge at gøre det kort. Kommer du til Amsterdam er der fire steder du skal spise: Bar Moustache, Hotel de Goudfazant, SLA og Bakers & Roasters.
Førstnævnte, Bar Moustache, er en cool lille italiener. Virkelig hyggelig, virkelig lækker. Priserne er lidt dyrere sammenlignet med hvad vi ellers spiste for dernede (ca. 20 euro for en hovedret), men altså stadig billigere end i DK. Er man der i weekenden, vil jeg anbefale at bestille bord. Hotel de Goudfazant var weekendens gastronomiske højdepunkt. En nedlagt bilfabrik omdannet til cool newyorker restaurant med direkte udsigt til vandet. Omgivelserne var vildt cool og meget industrielle og maden var i top. Konceptet er en tre retters menu, som man betaler 31 euro for. Bordbestilling også nødvendig her, men vi ringede bare dagen inden, og kunne få et bord kl. 21 lørdag aften. Søndag havde vi tømmermænd og bevægede os derfor mod Bakers & Roasters, som min kollega havde rost til skyerne for deres morgenmad. Og med rette. Bedste.morgenmad.nogensinde. Æg, bacon, toast, pandekager, granola og kager for alle pengene. Vi kunne dårligt vælge og endte således med et overdådigt morgenbord, hvilket affødte et ‘wow girls, you did well’ fra tjeneren, da hun ryddede af bordet. Haha vi følte os en anelse tykke lige i det øjeblik. Men det var det værd, og jeg ærgrer mig stadig lidt over, at jeg ikke havde overskudsappetit til at dykke i deres kagebord.

Og så var der SLA, som står bag en af de bedste salater, jeg hidtil har smagt. Man kan både få bland-selv-salater og kombinationer som er bestemt på forhånd. Jeg endte med førstnævnte og var meget begejstret. Man får ret meget for pengene og salaten vil fint kunne fungere også til aftensmad, hvis man er på udkig efter noget lidt lettere.

afterdrk-stories2 cos

HVOR SKAL DU SHOPPE:
Shoppingen foregår i området omkring De Negen Straatjes og især på Prinsenstraat, Leidsestraat og Kalverstraat (sidstnævnte svarer til Strøget). Her ligger alle de kendte highstreetkæder sammen med et væld af lokale specialforretninger. Man skal dog have god tålmodighed, for der er virkelig mange mennesker. Er man til highend shopping og har taget den store pengepung med, så skal man søge mod Pieter Cornelisz Hooftstraat, hvor Gucci, Louis Vuitton, Prada, Burberry osv. ligger side om side. 

 • Reply
  Stine
  26. maj 2015 at 12:30

  Jeg var i Amsterdam for mange år siden, og så blandt andet Anna Francks hus. Spændende oplevelse må jeg sige!

  Jeg ville virkelig gerne tilbage og besøge Amsterdam igen især når du fortæller om hvor dejlig byen er!

  • Reply
   infashionwebelieve
   8. juni 2015 at 18:52

   Jeg må helt klart få prøvet Anne Franks hus, når jeg kommer tilbage til byen. Forhåbentlig inden alt for længe, for ja, det er virkelig en dejlig by med så mange muligheder!

 • Reply
  Chau
  28. maj 2015 at 15:48

  Jeg kan ikke mindes hvornår jeg var der sidst. Det var da manden og jeg bare var os 🙂 men fin by, som jeg må besøge igen.

  /Chau

  • Reply
   infashionwebelieve
   8. juni 2015 at 18:51

   Årh ja det må I gøre. Er sikker på, sønnike også vil synes om byen!

Kommenter