Hverdagsliv

En opfølgning

22. august 2013
I forlængelse af mit indlæg igår, kommer her en opfølgning.
Jeg er nået frem til at jeg ikke kan stile efter den perfekte everyday-garderobe hvis jeg ikke først har defineret en sådan.
Det brugte jeg derfor lidt af aftenen igår på at forsøge at visualisere. Ovenstående er mit bedste bud. Jeg vil i fremtiden forsøge at definere den perfekte garderobe 2 gange om året, inden efterårssæsonen og inden forårssæsonen. Dermed vil det forhåbentlig blive nemmere hele tiden at holde min garderobe til præcis de items som jeg mener den perfekte garderobe bør bestå af, og dermed begrænse min overflod af shopping. Jeg håber jo på at kunne shoppe efter mantraet ‘lidt, men godt’ og det forestiller jeg mig også vil blive nemmere, hvis man har et klart defineret mål at shoppe efter.

Jeg kunne ikke have hver enkelt item på kollagen, men nedenfor er den fulde liste af de ting jeg ønsker min efterårs/vintergarderobe skal bestå af. De items jeg har markeret med er items jeg allerede har.

– 2 klassiske frakker, gerne i uld ?

– 1 sort, varm, lang jakke, som er god når der er meget sne

– 1 sort blazer ?
– 1 kort, mørk bouclejakke
– 2 store vamsede cardigan (? – har på nuværende tidspunkt én)
– 2 striktrøjer, gerne en sort og mørkegrå (? – har kun en sort)
– 2 klassiske cardigans, en sort og en grå ?
– 2 sorte tees ?

– 2 grå tees ?

– 2 hvide tees ?
– 2 skjorter, en sort og en hvid ?
– 1 mørk denimskjorte

– 1 par sorte jeans ?
– 1 par grå jeans ?
– 1 par læderbukser ?
– 1 par klassiske smalle sorte bukser i stof- 1 lædernederdel ?

– 1 par printede gamacher ?
– 1 ruskindsnederdel
– 1 par sorte silkeshorts ?
– 1 sort a-skørt ?
– 1-2 printede nederdele ?

– 1 grå hverdagskjole
– 2 sorte hverdagskjoler, hvoraf den ene skal være med lange ærmer

– 5 blandede festkjoler som er i udvalg til festlige anledninger ?

– 1 par chelsea boots ?

– 1 par korte biker støvler
– 1 par støvler med hæl ?
– 1 par sneakers ?
– 1 par sorte loafers eller ballerinaer ? (dog er mit nuværende par i en lidt slidt forfatning, så en udskiftning vil være at foretrække)

– 1 par klassiske sorte hæle ?

Som det også fremgår af mængden af flueben, så er det efter gennemgangen af min garderobe begrænset hvad jeg faktisk mangler, for at kunne få ro i sindet, velvidende at jeg har en everyday-garderobe der burde kunne få mig igennem de fleste tøjkriser.
De kommende måneder vil jeg derfor være på udkig efter en varm vinterfrakke, en kort bouclejakke, en vamset cardigan og/eller strik, en ruskindsnederdel, en sort og en grå hverdagskjole samt et par korte, rå støvler. Dét er da et overskueligt projekt ikke?
// I’m taking stock of which items I actually need in my wardrobe the upcoming season, trying to be more focused when shopping. Luckily it seems like I won’t be needing much.  

 • Reply
  Pixels og Poesi
  22. august 2013 at 8:32

  Super god idé. Glæder mig til at se hvordan det kommer til at gå fortsat.

  Synes bestemt dit mål er overskueligt, også selvom der sniger sig et par impulskøb ind. Den første sæson jeg havde en detaljeret ønskeliste havde jeg ti ting på den, og det lykkedes mig faktisk at få købt stort set dem alle, minus et par ting som jeg fandt ud af jeg at ikke havde brug for alligevel, så det skulle bestemt kunne lade sige gøre.

 • Reply
  Trine Lykke
  22. august 2013 at 14:29

  Er sikker på listen nok skal hjælpe dig godt på vej, den hjælper i hvert flad mig så meget. Det bliver nemmere at forblive fokuseret og huske på hvad der virkelig mangler. Havde jeg ikke en liste ville jeg købe mig fattig i overtøj, høje hæle og små tasker…

 • Reply
  Charlotte
  22. august 2013 at 14:39

  Hvor er den grå kjole, med bånd i taljen, fra? Kan ikke få computeren til at vise det via billedet 🙁

 • Reply
  Line S.
  22. august 2013 at 18:26

  Den er fra Vila, og kan bl.a. købes her: http://www.boozt.com/dk/da/vila/shanxi-3-4-sleeve-dress_3255993/3255995

 • Reply
  Line S.
  22. august 2013 at 18:28

  Tror og håber du får ret. Det sværeste bliver klart shoppestoppet, som jeg tror vil være den bedste måde at få sat det hele lidt i bero på. Der er bare SÅ mange pæne nye ting her til efteråret 😉

 • Reply
  Line S.
  22. august 2013 at 20:54

  Er også virkelig spændt på min egen kunnen i forhold til disse nå mål, men jeg er super motiveret og håber det kan hjælpe gevaldigt på processen!
  Tror du har helt ret, og glæder mig også helt til udfordringen i, kun at nøjes med disse køb, som jeg nu har konstateret rent faktisk at mangle.

 • Reply
  Charlotte
  23. august 2013 at 10:35

  Tak! 🙂

 • Reply
  Thea
  25. august 2013 at 20:33

  Rigtig fin liste (lækre ting!) – kan i virkeligheden kun på det varmeste anbefale lister. Vil også lige slå et slag for at gøre status mere end 1 gang, når der er gået et halvt år. Jeg tror, at hemmeligheden er at gøre status oftere – måske engang om måneden. Jeg har kun gjort det hver 3. måned og derfor er der kommet for mange hovsa-køb med. Bare et godt tip, så du holder dig skarp på "visionen" 🙂

 • Reply
  theeasywayout
  1. september 2013 at 19:06

  Det er en fin liste du har lavet, fyldt med lækre sager… Jeg tror helt sikkert også at du har ret i, at det er nemmere at holde styr på sine køb, så længe man visuelt kan se, hvad man ønsker sig og hvad man mangler 🙂

  Super fed blog 🙂

 • Reply
  Line S.
  2. september 2013 at 18:09

  Hvor jeg glad for du kan lide bloggen, det betyder alverdens for mig!
  Visuelle kollager er i hvert fald for mig, altid et super godt redskab til at bevare overblikket i forhold til garderoben.

Kommenter