Hverdagsliv

KALENDERKIG #33

27. juli 2020


Ferien er forbi, og om det er forventningens glæde eller udsigten til at skulle arbejde mig igennem 532 ulæste emails, ved jeg ikke, men jeg er i hvert fald tidligt på færde i dag, og har således sat mig til rette ved skærmen klar til at få et forspring, mens Mads og Nola endnu sover.

Da jeg var barn og gik skole elskede jeg, når hverdagen vendte tilbage. Gensynet med rytmen, jeg kender og holder af. Dengang føltes skoleferien selvfølgelig også som evig, og dér kan mine tre ugers sommerferie ikke helt måle sig, men jeg kan alligevel godt genfinde en flig af hverdagssavnet fra dengang. Den flig hægter jeg mig fast på, så godt jeg kan, og satser på den bliver den, der klarer os sikkert igennem overgangen fra ferie til hverdag.

Med fuldt overlæg har vi indrettet os med en rolig uge foran os, hvor hverdagen mestendels kommer til at foregå med arbejde og tid i vores trekløver, så der er masser af luft til lande, inden ugerne med fuldt program igen sætter ind.

Ugens kalenderkig kommer her.

UGE 31

MANDAG

Jeg har været på forkant med mine ferieblues, og har faktisk booket mig ind til at starte min arbejdsdag med en times massage (en masseordning vi har på jobbet, og som derfor foregår i arbejdstiden). Hvilken lykke. Derfra hjem og igang med de 532 emails, inden det klokken 15 er tid at hente Nola fra vuggestuen.

Er ret spændt på, hvordan hun coper med at vende tilbage, så glæder mig allerede på forhånd til at hente hende hjem til ekstra nus og opmærksomhed. Ovenpå de mange indtryk, hendes dag garanteret har budt på, har jeg ikke planlagt noget til eftermiddagen, så planen er blot at nusse rundt derhjemme i hendes tempo.

Aftenen skal jeg bruge på arbejde.

TIRSDAG

Ikke noget nyt under solen denne tirsdag. Dagen skal gå med arbejde, og så håber jeg, at kunne tage en afstikker hen for at træne i min middagspause. Ferieformen trænger til at blive svedt ud, og jeg gad virkelig godt komme tilbage til nogle sundere vaner.

Efter tre ugers stort set blogfri, vil jeg bruge aftenen på blogarbejde. Mads har også en del deadlines i denne uge, så tror vi begge kommer til at bruge aftenerne bag skærmen, men i det mindste er vi så fælles om det. Ovenpå nogle træge coronamåneder, er der endelig kommet lidt gang i samarbejderne igen, og jeg skal have lavet mig et overblik over, hvad der skal leveres i august.

ONSDAG

Samme procedure som dagen før, dog er det mig der henter Nola i dag, og lukker derfor computeren tidligt, indtil Nola er puttet, og det er tid at fortsætte, hvor jeg slap. Afhængig af dagsformen vil jeg gå på legeplads eller lave et eller andet sjov udendørs med Nola, når jeg har hentet hende. Sørge for at nyde sommervejret, som lader til at være retur i denne uge.

TORSDAG

Jeg kan godt se min uge lyder lidt kedelig, når det hele bare går med arbejde og familietid, men jeg synes det plejer at være rart lige at lande i hverdagen igen, uden at have en masse aftaler at tage højde for. Og så har vi også en stor fødselsdagsfest lørdag at tage højde for. Det har jeg slet ikke fået nævnt. Men vi får knap 30 voksne og 6 børn på besøg til fejringen af lørdags, og det er der selv sagt en del forberedelser til. Heldigvis ser vejret ud til at være med os, så vi kan fastholde plan a om at fejre det nede i vores gård, ligesom vi gjorde til Nolas 1 års fødselsdag, som virkelig var den bedste dag.

FREDAG

Sjældent føles weekenden mere tiltrængt end den første der falder efter en lang ferie, og jeg glæder mig allerede lidt på forhånd til at nå fredag. Udover dagens arbejde, skal aftenen bruges på at gøre så meget som muligt klar til fødselsdagsfesten i morgen. Heldigvis er det blot til boller og kagemand, og pizza og drinks, til dem der bliver hængende til aften, så indkøb og oppyntning er de poster, der kommer til at fylde mest.

LØRDAG

Er det tidligt op og igang med at gøre klar til fødselsdagsfesten om eftermiddagen. Vi skal have pyntet og gjort fint nede i gården, der skal bages boller, og der skal rettes an. Og så efterlader det os forhåbentlig også tid til at være tilstede sammen med Nola, og stille og roligt komme i tøjet og blive fødselsdagsklar, inden gæsterne kommer klokken 15.

SØNDAG

Ovenpå festivitassen i går, er planen for i dag at lave så lidt som muligt. Altså udover oprydning efter festen, og med garanti bruge lang tid på at indvie Nolas gaver. Lidt ligesom med 1. juledag, og den helt særlige magi der var over at stå op til overfloden fra aftenen forinden. Sådan tænker jeg også det må være dagen efter en børnefødselsdag.

    Kommenter