Hverdagsliv

KALENDERKIG #6

23. december 2019

Så nåede vi årets sidste hele uge, og mens i dag jo ret beset er en ganske almindelig hverdag, så føles det meget lidt mandagsagtigt, som jeg sidder med dynen svøbt om mig i mine forældres sofa, og computeren i skødet. Mads sidder pakket ind i hans dyne i den anden sofa og med Nyhederne på skærmen, og imens pusler Nola og mine forældre rundt andre steder i huset. Min far skal afsted på arbejde, men resten af flokken har fri, og vi skal bare dyrke roen. Gaverne er der tjek på, det samme gælder juletøjet til i morgen, og således er planen blot at glide fredfyldt ind i den nye uge.

Dagens kalenderkig bliver det sidste skriv inden jeg trækker stikket for et par dages blogfri juleferie. Jeg er tilbage igen på torsdag, hvor jeg til din juleferielæsning genbesøger mine 10 mest læste indlæg i 2o19.

Tilbage er blot at sige; RIGTIG GLÆDELIG JUL. Håber at I, uanset hvilke traditioner I har for julen, får nogle hyggelige og hjertevarme dage med dem I har nær ♥

UGE 52

MANDAG

Som sagt, ingen planer for i dag udover at jule for alle pengene. Der er et juleoptog med heste i den lille by, mine forældre bor i, lige inden middag, så der trisser vi op med Nola, og derefter har jeg planer om at bruge hendes middagslur i selskab med min juleferiebog.

TIRSDAG

Juleaftensdag! Vi skal i år fejre julen med mine forældre, lillebror, farmor, farbror og tante. Vi starter allerede klokken 16, hvor vi til ære for Nola tager et par runder rundt om juletræet og hun får lov at pakke nogle gaver op, inden vi sætter os til bords og går ombord i julemaden. Derefter bliver hun puttet, og vi andre juler videre. Inden juleaftensprogrammet sætter ind, har vi tradition for at skulle på kirkegården og ønske min farfar glædelig jul, en tur til julegudstjeneste og ellers bruge den søde ventetid på brætspil og julegodter.

ONSDAG

Har vi egentlig tradition for stor julefrokost på min mors side af familien, men vi har valgt at trække os i år, da vi også har julefrokost anden juledag, og ikke har lyst til at komme helt forpustede ud af juletiden. Istedet tager vi hjem til Vesterbro i løbet af formiddagen, og så skal vi bare slappe af og nusse rundt. Formentlig gå en lang tur i de typisk øde gader på Vesterbro, og samle appetit til næste runde i morgen.

TORSDAG

Må jeg se om jeg kan få hevet mig selv afsted til en tur i fitness, inden vi skal til julefrokost hos Mads’ forældre over middag, og resten af dagen således skal gå med at spise.

FREDAG

Har vi nul og niks på programmet, så det bliver bare en dag i familiens tegn. Hvis vejret er med os, tror jeg vi tager en tur i ZOO, og udnytter vores årskort, som vi stadig har et par måneder tilbage af, og ellers allierer vi os med min guide til aktiviteter med børn i byen, og finder på noget andet.

LØRDAG 

Starter vi dagen med nytårsbrunch med et kært vennepar og deres dreng, der er lige gammel med Nola. Om eftermiddagen har jeg planer om et klassisk juleferieprojekt, der skal ryddes op i badeværelsesskufferne og ditto garderobeskabe. Sådan noget jeg elsker at nusse om, men som jeg altid får udskudt til skabe og skuffer er bugnende fulde.

SØNDAG

Skal vi bare holde søndagssøndag uden planer. Glæder mig så meget over at vi har en juleferie, der tillader alle disse åndehuller, hvor vi ikke skal stresse over aftaler i fold, for nok elsker jeg julen med al dens væsen og sociale arrangementer, men jeg kan virkelig også godt lide vores tid derhjemme, hvor vi ikke skal forholde os til andre og andet end os selv.

    Kommenter